❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPS NA HNÍZDO

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

UPS NA HNÍZDO

Příspěvekod teo » 17 years ago

O UPS jsem tu už hodně četl, a nejpoužívanější řešením dle Vás jsou přímé menší doma smontované UPS přímo na konkrétní routerboard apod.
Já mám na jednom hnízdě:
1x RB532 s 4wlan
1xRB133 s 3wlan
1x Ovislink 5000
1x Switch Signamax 8p
1x Záložní WA2204
Odhaduji že to celkem může brát tak 10W.
A chtěl bych to zazálohovat jednou centrální UPSkou.

Dle mé zkušenosti, mám na PC linuxových serverech (berou 80-120W) APC Back-UPS CS 500VA a podrží to na 45min až hodinu.

Pokukuju po tomle http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=46261 dle mých výpočtů by to mělo dát až 5 hodin na tom hnízdě, ale to je teorie. Kdyby to běželo 3 hodiny bylo by to dostačující.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

10W vsechno je celkem malo... bych tipoval tak 50W. jinak nevim jak jsou soucasny delany, ale muze se stat, ze ups ktera ma melej odber, tak se vypinaji.... ale to byly chybky starsich doufam...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

zalozni zdroje pro Mk APC CyberFort / Back-UPS ES 700VA pouzivam k RBckum a pro switche.
Co jsem zatim zkousel, tak zatez 50W (pc) dokazi utahnout na 1h10min
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Laboroval sem s těma UPSkama APC 500 a sou docela nah....o. Podle baterky by to mělo vydržet několik hodin ale je tam nějaký podělaný časovač jako pojistka který to vypne po cca 1:10 minut. Vypadá to že to je tím "pojištěné" kdyby se něco podělalo na tom měřiči co odpojí baterku při jejím nízkém napětí. Můžeš tam dát jak silnou baterku chceš ale po této době se to prostě odpojí a pokud je tam zapojené jen RBčko tak to po zapnutí elektriky ani samo nenaběhne, je to prostě na <->
Třeba když dáš do starého APC 1400 2 autobaterky v sérii (je potřeba 24V) tak ti to vydrží s nabušenou P4kou 16 hodin :)
0 x

Pavel Smolka

Příspěvekod Pavel Smolka » 17 years ago

Zdravičko pánové, vidím tady nápady s UPSkama a autobateriema. Mám tu možnost mít 1400 APC a přemýšlel jsem nad baterií z automobilu. Jak je to s dobíjením takovédle velké baterky utáhne to ups sama nebo se ji musí (nebo nesmí) pomáhat klasickou autonabíječkou?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Baterka z auta tedy neco kolem 50Ah neni zas o tolik vetsi nez co je v APC1400 tam jsou 2x17Ah bude trvat dele nez se dobije(pripadne muzds dokrmovat dalsi nabijeckou), moc to ale nedoporucuju protoze ty autobaterky maji jine vybijeci krivky - jsou stavene na vysoky proud po kratkou dobu a ne na delsi vybijeni mensim proudem + kabely od UPS tak 10mm2 prurez aspon, ubytky dost vadi pak ti UPS odpoji baterku velmi brzo. Upsky opravuju takze tak ;)
PS: k APC 1400 budes potrebovat 2 baterky 12v v serii nebo nejakou 24V asi z nakladaku :)
ps2: Mam tu 1ks APC 1400 s asi rok starymi bateriemi panasonic, samozrejme funkcni bez problemu, nechce ji nekdo ? Nabidnete cenu ale rozumne.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

to Maxik - drive bych po tech tvych upskach skocil ... ale ted uz beru jen onlinovky ... 1kW vychazi kolem 2 - 3 tis pouzite ... a jsou vetsinou na 36 nebo 48 volt ... coz ma za nasledek mensi ztraty pri konverzi napeti .... tedy delsi vydrz ... davam k tem ups treba 65 nebo 100 Ah baterie z elniky ... jsou to bezudrzbove gelovky za relativne male penize... je to parada ... udrzi to vysilac i vic jak jeden den na baterkach .............. jen je to lehce prostorove narocne :D treba 65 Ah jsou 50*20*20 cm jedna baterka ... ale hlavne online UPS je uzasna vec .. prece jen v prdelakovicich kde je privod elektriny po dvou zhnilych lankach pro celou dedinu ... si muzes o stabilite na 220 (230) volt nechat zdat ... a tak se kolikrat neco odkourilo .. nicmene diky onlinovym upskam je to vsechno v pohode bo dvojta konverze (dolu 220ti a zas nahoru na 220) vybere vsechny spicky i podpeti a je to pohoda.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education