❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: AP 60ghz

Příspěvekod hapi » 6 years ago

mira125 neumí ovládat mikrotik a bude tu čerpat vědomosti? Hezky si sedni k netu a hledej informace. Ty tvoje problémečky... všechno základní znalosti mikrotiku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mira125

Příspěvekod mira125 » 6 years ago

to jsem také zkoušel z jiných zařízení. Jakou verzi tam máš?
0 x

mira125

hapi píše:mira125 neumí ovládat mikrotik a bude tu čerpat vědomosti? Hezky si sedni k netu a hledej informace. Ty tvoje problémečky... všechno základní znalosti mikrotiku.

To se právě tady snažím.....
0 x

mira125

Ale koukám, že někteří jedinci zde jsou arogantní a nehodlají poradit.
0 x

mira125

pgb píše:No já nevím. Mi to dělá ten gigabit. Stačí měřit z jiných zařízení.
tobě děkuji, že jsi odepsal a nekritizoval jsi mě za mé dotazy
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 6 years ago

mira125 píše:píšu, že tam mám 6.43.14 a vyšší verzi 6.44.x tam nemůžu dostat, neprovede se upgrade

ked sa neprovede upgrade tka ho tam musis dostat :) vsetci ti tu pisu ze treba najnovsi tak mas jasne kde mas chybu..
uz preco ti tma nejde novsi si musis poriesit je milion sposobov ako urobit upgrade tak treba sa pohrat...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 6 years ago

mira125 píše:píšu, že tam mám 6.43.14 a vyšší verzi 6.44.x tam nemůžu dostat, neprovede se upgrade

Když provádíš upgrade tak si zvol jinej "channel" než long term
0 x
Bývalý ISP...

ef

Příspěvekod ef » 6 years ago

Dohraj balíček DHCP, nebo odinstaluj security balíček.
0 x

redmax

Příspěvekod redmax » 6 years ago

lhgg.png
lhgg.png (69.11 KiB) Zobrazeno 3949 x

Mě první dny na FW 6.44.1 spoj fungoval normálně, pak se to začalo sypat a skákal mi rate co vteřinu. Zkoušel jsem ještě doladit antény, ale lépe už to nejde. Zkusil jsem upgradovat na FW 6.44.2, ale bylo to pořád stejné. Všiml jsem si, že přibyl nový kanál, tak jsem to zkusil nahodit a od té doby to běží. Nerozumím tomu. :upside_down:
0 x

komenski

Příspěvekod komenski » 6 years ago

Zjevně nejseš v daném místě sám, kdo využívá pásmo 60GHz a nemusí to být jen uTiky LHG/WAP60g, ale i od jiných výrobců, které třeba ani při prohledávání pásma nenajdeš,že...

Druhý problém tak trochu souvisí s vyzařovacím diagramem LHG (který dodnes není znám-pohříchu) a který bude zcela jistě i silně frekvenčně závislý a bude mít mnohé postranní laloky. Pak může vzniknout kuriozní situace, že se díky překážkám, které ač nejsou už ve Fresnelově zóně, rušíš sám, vlastním odraženým signálem. Třeba si uvědomit, že útlum a odrazivost v tomto pásmu jsou velké . Situaci by mohl polepšit nějaký radomový kryt s límcem, ale zde je zas problém s několika dB útlumem na každé straně.

Jinak pevně věřím, že je mezi námi min. jeden profesionální subjekt, který disponuje patřičnou erudicí a výbavou a mohl by provést měření vyzařovacího diagramu LHG60g, uTik se určitě zlobit nebude😄
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 6 years ago

komenski píše:Zjevně nejseš v daném místě sám, kdo využívá pásmo 60GHz a nemusí to být jen uTiky LHG/WAP60g, ale i od jiných výrobců, které třeba ani při prohledávání pásma nenajdeš,že...

Druhý problém tak trochu souvisí s vyzařovacím diagramem LHG (který dodnes není znám-pohříchu) a který bude zcela jistě i silně frekvenčně závislý a bude mít mnohé postranní laloky. Pak může vzniknout kuriozní situace, že se díky překážkám, které ač nejsou už ve Fresnelově zóně, rušíš sám, vlastním odraženým signálem. Třeba si uvědomit, že útlum a odrazivost v tomto pásmu jsou velké . Situaci by mohl polepšit nějaký radomový kryt s límcem, ale zde je zas problém s několika dB útlumem na každé straně.

Jinak pevně věřím, že je mezi námi min. jeden profesionální subjekt, který disponuje patřičnou erudicí a výbavou a mohl by provést měření vyzařovacího diagramu LHG60g, uTik se určitě zlobit nebude😄

LHG je TDD, jak se může rušit samo? Prostš tam máš rušák, nebo máš vadnej kus..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

komenski

Příspěvekod komenski » 6 years ago

Například tak, že klient přijímá signály dva - jeden přímý a druhý z téhož zdroje, odražený a tedy mírně zpožděný.
Samozřejmě, že rušení cizím zdrojem či vadou samotného zařízení je asi pravděpodobnější.
0 x

redmax

Příspěvekod redmax » 6 years ago

No já si říkám, jestli mi to nerušil druhý LHGG na stejném sajtu. Původně jsem neměl moc možností jaký kanál zvolit, tudíž jedno LHGG kanál 2 a druhý kanál 3. Ovšem první spoj funguje bezvadně. Ale pokud vím, tak ty kanály se frekvenčně nepřekrývají, jsou však přímo na sobě. Je možný, aby se rušili LHGG navzájem i když mají kanály hned za sebou?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

redmax píše:No já si říkám, jestli mi to nerušil druhý LHGG na stejném sajtu. Původně jsem neměl moc možností jaký kanál zvolit, tudíž jedno LHGG kanál 2 a druhý kanál 3. Ovšem první spoj funguje bezvadně. Ale pokud vím, tak ty kanály se frekvenčně nepřekrývají, jsou však přímo na sobě. Je možný, aby se rušili LHGG navzájem i když mají kanály hned za sebou?

Rusit sa nerusia pokial su na vedlajsich kanaloch. Mam sajt kde je 5x LHG a pouzivame len 3 freq, zvysok poriesia steny a vhodne umiestnenia. Funguje to tak uz viac ako pol roka. Teraz nam konkurencia v rovnakom smere postavila LHG tiez, rozdiel je tam asi 3 stupne a nic.
0 x

mira125

díky moc za pomoc, upgrade už mi šel.
0 x