Cawte
A toto niekto neskusal ??
http://24.multimediahd.pl/en/60ghz/106- ... lders.html
- ci to len Poliak vyrobil blbost a predava to ako super vec ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
ArkaNoid píše:Cawte
vravim presne ako radom kryt co bol na stare nanobridge .. este sa veru zidu
0 x
Přesně to je radom z 5Ghz Maxlinku. Utlum na 60Ghz bude velkej. Navíc do toho síta nasněží zezadu 
0 x
U nás na 899m spoji s parametry:
strana A - Signál 80, RSSI -50dB, MCS8, Rate 2,3Gbps, Tx sector=28
strana B - Signál 80, RSSI -49dB, MCS8, Rate 2,3Gbps, Tx sector=28
Postavené s aktivní 5Ghz zálohou. Zaměřeno od oka.
Bohužel jsem se nedíval na kolik kleslo RSSI v té vánici, ale spoj nespadl ani na vteřinu.
Na tuto vzdálenost je to pro nás spolehlivé rádio a na větší určitě se zálohou. Za ty peníze super.
strana A - Signál 80, RSSI -50dB, MCS8, Rate 2,3Gbps, Tx sector=28
strana B - Signál 80, RSSI -49dB, MCS8, Rate 2,3Gbps, Tx sector=28
Postavené s aktivní 5Ghz zálohou. Zaměřeno od oka.
Bohužel jsem se nedíval na kolik kleslo RSSI v té vánici, ale spoj nespadl ani na vteřinu.
Na tuto vzdálenost je to pro nás spolehlivé rádio a na větší určitě se zálohou. Za ty peníze super.
0 x
zrejme u vas snezilo tak ze se to tam nezachytlo. Na zivo jsi to pocitam urcite nevidel...
0 x
Sice neviděl, ale byl jsem v té době venku. To co se mi nalepilo na auto za hodinu muselo být i na těch anténách.
Podle mě záleží na rezervě v dB. Možná, že v našem případě pomohl signál -50/-49 a kdyby byl o 5dB horšíí jak tady někdo psal, tak už to třeba padne.
Podle mě záleží na rezervě v dB. Možná, že v našem případě pomohl signál -50/-49 a kdyby byl o 5dB horšíí jak tady někdo psal, tak už to třeba padne.
0 x
honzam píše:Přesně to je radom z 5Ghz Maxlinku. Utlum na 60Ghz bude velkej. Navíc do toho síta nasněží zezadu
Bude nebo je? Je to problém, odzkoušet to v praxi (kdo má oboje?). Pokud nebude útlum úplně smrtelný pro spoj, stálo by to dle mého za pokus to nasadit a zjistit, jestli to řeší to sněhové nelepení a pád spoje.
Kostra síta má odzadu sice velké díry, ale potah už je podstatně jemnější, to by muselo asi nějak "prorůst", což je sice teoreticky málo možné, ale jen praxe to dokáže. Když bude znám materiál plastu na dekl pro 60 GHz, kryty bez problému vyrobím. mpcz, 22.11.2018
0 x
Ten plast tu úspěšně vyřešil p. Jirous u úpravy 5 GHz paraboly pro wAPG-60.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Myghael píše:Ten plast tu úspěšně vyřešil p. Jirous u úpravy 5 GHz paraboly pro wAPG-60.
Zase jsem nedával pozor, když se to "tu" řešilo. Může někdo připomenout podrobnosti a výsledky? A hlavně ten plast? Děkuji, mpcz, 22.11.2018
0 x
Myghael píše:Ten plast tu úspěšně vyřešil p. Jirous u úpravy 5 GHz paraboly pro wAPG-60.
Nemáš ma mysli pana Štourače? Nevím o tom že by jirous dělal něco pro 60Ghz
0 x
honzam píše:Nemáš ma mysli pana Štourače? Nevím o tom že by jirous dělal něco pro 60Ghz
Je to možné, jelikož jsem si raději počkal na LHGG-60ad, tak jsem to četl spíše ze zajímavost, takže už si to nepamatuji. Že p. Šťourač ty antény dělal také, to vím, oba pány rozeznám, ale s tím přehršlem upravených 5 GHz Jirousek jsem si to mohl splést, prohledávat těch 120+ stránek tohoto tématu se mi na mobilu nechtělo.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
Panda410 píše:Včera jeden ze spojů také down, 1km, za normálních podmínek signál kolem -55, když padl poprvé pomohla nejnovější beta a kanál 66000, po další hodině sněžení se odporoučel úplně. Mokrý sníh se drží paraboly zuby nehty. Oklepání sněhu z paraboly pomohlo. Netuším jestli má cenu tyto spoje nasazovat bez záložní "pětky"...
Dotaz ,předpokladam že jsi dával betu 6.44 beta 28,nenajdu po upgradu kanal 66000...musim na radiu i upgradovat firmware?na tu betu aby naskočil..?trochu mam obavy je to aktivni spoj..díky za info
0 x
suprafon píše:Panda410 píše:Včera jeden ze spojů také down, 1km, za normálních podmínek signál kolem -55, když padl poprvé pomohla nejnovější beta a kanál 66000, po další hodině sněžení se odporoučel úplně. Mokrý sníh se drží paraboly zuby nehty. Oklepání sněhu z paraboly pomohlo. Netuším jestli má cenu tyto spoje nasazovat bez záložní "pětky"...
Dotaz ,předpokladam že jsi dával betu 6.44 beta 28,nenajdu po upgradu kanal 66000...musim na radiu i upgradovat firmware?na tu betu aby naskočil..?trochu mam obavy je to aktivni spoj..díky za info
Jojo, nejdřív obě rádia zupgradovat, pak na klienta přidat do scanlistu kanál 66000 poté na AP tento kanál nastavit. Vše to jde udělat pouze z terminálu.
jo a btw ten polák prodává i plnou parabolu v kitu s tím radomem ... http://24.multimediahd.pl/en/60ghz/105- ... cover.html jen nevím jak to bude s tím útlumem ...
0 x
-
ArkaNoid píše:Cawte
Dear Mr. Nikolic,
we are looking for good solution at 60 GHz band.
Using our parabola 680 mm with electronic from LHG 60 is unfortunately not good solution. Our parabola is deep (f/D=0,17) and LHG 60 for standard parabola (approx. f/D=0,35), so the radio is able to use only small part of parabola.
I'm sorry for this information. We are making some tests and we will see if something will be successful.
Best regards,
Jan Jirous
0 x