Zase tak od věci to řešení není, když se použije standardní parabolka a dekl:
- nikdo okem nepozná LHG60, co oči nevidí, to srdce nepálí
- sníh (námraza) by pak nemusel tolik vadit, tím ovšem nechci říci, že vadit bude
- asi to bude chtít trošku hledání vhodného materiálu na ten dekl. mpcz, 25/10/2018
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
neřeš, prdni to do paraboly, něčim přikrej a hotovo.
Taky sem si říkal že to je maxlink ale ta dirka je na Nkovej konektor? takže pohoda. Teoreticky by díra byla vhodná na UTP konektor takže by se nemusel člověk jebat s radomem na střeše. Jenom tam mít průchodu zakončenou UTP zdířkou.
Ale ta cena.
Taky sem si říkal že to je maxlink ale ta dirka je na Nkovej konektor? takže pohoda. Teoreticky by díra byla vhodná na UTP konektor takže by se nemusel člověk jebat s radomem na střeše. Jenom tam mít průchodu zakončenou UTP zdířkou.
Ale ta cena.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Chtěl bych umět vše řešit tak rychle a jednoduše jako pan kolega Hapi. To ovšem neumím ani zdaleka, tak mě trošku trápí problém zakřivení použité paraboly neboli vzdálenost ohniska ode dna použité paraboly a materiál toho "něčim to přikrej". V tomto směru by bylo asi vhodné předat slovo našemu kolegovi P.Š. mpcz, 25/10/2018
0 x
To mě taky napadlo že ta parabola bude asi jinak hluboká. ARRAY se s tím nějak vyrovná? No "nějak" to fungovat asi bude.
A k tomu radomu - pamatuji si že pan Štourač psal že originál obal od WAP60G ubírá cca 1dB. Takže na materiálu radomu hodně záleží a dlouho vybíral materiál než našel vhodný který použil na své antény
A k tomu radomu - pamatuji si že pan Štourač psal že originál obal od WAP60G ubírá cca 1dB. Takže na materiálu radomu hodně záleží a dlouho vybíral materiál než našel vhodný který použil na své antény
0 x
honzam píše:To mě taky napadlo že ta parabola bude asi jinak hluboká. ARRAY se s tím nějak vyrovná? No "nějak" to fungovat asi bude.
Dle mého "nějak" je málo. Pokud nepadne krmítko do ohniska paraboly, je pravděpodobné, že to pojede velmi špatně a ARRAY to nevyřeší. mpcz, 25/10/2018
0 x
protože všechno řešíš a výsledek NULA. Poláci vzali normální radom a hotovo. Vzali normální parabolu tak jak to udělal mikrotik s LHGčkem (protože LHG už existuje) a vyřešeno. Keci typu zastíněná parabola (jaká středovka nemá zastiněnou parabolu?), blbí síto (funguje daleko líp než šťoračova offsetka) a furt se tu bude mlejt pantem že tohle a tamto. Polák přišel, udělal to co mikrotik a přidal radom. Vyřešeno. 1dB... sorry ale koho zajímá 1dB? větší bude i odchylka při výrobě chipu co generuje 60GHz.
0 x
mpcz píše:honzam píše:To mě taky napadlo že ta parabola bude asi jinak hluboká. ARRAY se s tím nějak vyrovná? No "nějak" to fungovat asi bude.
Dle mého "nějak" je málo. Pokud nepadne krmítko do ohniska paraboly, je pravděpodobné, že to pojede velmi špatně a ARRAY to nevyřeší. mpcz, 25/10/2018
bude maximálně anténa šilhat na jednu stranu.
0 x
A ještě k tomu je jasnovidec. Viděl jsi mou anténu? Neviděl. A odkud víš, co tam mají Poláci za materiál na deklu? A ještě neumí ani psát - samá hrubka a pravopisná chyba a ani číst - ten 1 dB je informace od kolegy Šťourače a týká se originálního certifikovaného materiálu pro 60 GHz, ne z té polské antény. První bych to změřil a pak mluvil.
K tomu šilhání - to nevím jistě, ale pokud posunu krmítko a přijímací "dipól" vlivem jiného zakřivení po ose za/před ohnisko, něco mi říká, že se to rozhodí a pole to neopraví ani šilháním. Z tohoto důvodu mi přijde pojem "normální parabolu" mimo. Ale to bych raději nechal odborníkům. mpcz, 25/10/2018
K tomu šilhání - to nevím jistě, ale pokud posunu krmítko a přijímací "dipól" vlivem jiného zakřivení po ose za/před ohnisko, něco mi říká, že se to rozhodí a pole to neopraví ani šilháním. Z tohoto důvodu mi přijde pojem "normální parabolu" mimo. Ale to bych raději nechal odborníkům. mpcz, 25/10/2018
0 x
Nemusim nic vidět, viděl sem dost v akci na koleni vyrobených parabol pro 60GHz a ani jedna se nevyrovnala LHGG na to jakej to je shit.
proč to řešíš? wapka má stejnej obal jak normální wapka na 2.4GHz. SXTsq 60GHz má stejnej plast jako 5GHz verze. LHGG 60GHz je stejnej materiál jako LHG 5GHz. Žádnej extra materiál, je to všechno ten jejich anvilNITE matroš. Myslíš že notebooky budou z extra materiálu aby propouštěli 60GHz?
Jo nemůžu za to že nevíš co je normální parabola. Normální parabola je to co vzali poláci a tedy 5GHz parabolu. Taky proč by ne když LHGG je 5GHz parabola a sedí i na LHG 2.4GHz která je totálně stejná takže kde máš zase problém?
Kde mám hrubky?
proč to řešíš? wapka má stejnej obal jak normální wapka na 2.4GHz. SXTsq 60GHz má stejnej plast jako 5GHz verze. LHGG 60GHz je stejnej materiál jako LHG 5GHz. Žádnej extra materiál, je to všechno ten jejich anvilNITE matroš. Myslíš že notebooky budou z extra materiálu aby propouštěli 60GHz?
Jo nemůžu za to že nevíš co je normální parabola. Normální parabola je to co vzali poláci a tedy 5GHz parabolu. Taky proč by ne když LHGG je 5GHz parabola a sedí i na LHG 2.4GHz která je totálně stejná takže kde máš zase problém?
Kde mám hrubky?
0 x
hapi píše:Nemusim nic vidět, viděl sem dost v akci na koleni vyrobených parabol pro 60GHz a ani jedna se nevyrovnala LHGG na to jakej to je shit.
Kde mám hrubky?
Tak tak mal som wAP60G v roznych parabolach a ten signal bol mizerny oproti LHG60 . Mal som to uz od minuleho novembra tak som s tym prezil zimu a sneh. Najhorsie to bolo JRC29 z radomom pretoze ked padal mokry sneh stacila mala vrstva na radome a signal bol prec pocas snezenia som to chodil kazdu hodinku ometat aby to prezilo. Mal som aj wAP60G v site od LHG XL tam ten sneh az tak nevadil tam som to bol omiest len raz ked bola fakt riadna vrstva na tom az vtedy to padlo.Ale podotykam ze spoj bol wAP60G parabola JRC29+radom a druha strana wAP60G signal je tam na 311m rssi-66 .Spoj na LHG60 - LGH60 mi ide na 3,8km rssi-62 a celkom slusny lejak to zhodil na 2minuty.Ja si myslim ze radom bude robit viac problem na mokry sneh ako sito LHG60 ale uvidime o chvilu zistime
0 x
hapi píše:Nemusim nic vidět, viděl sem dost v akci na koleni vyrobených parabol pro 60GHz a ani jedna se nevyrovnala LHGG na to jakej to je shit.
proč to řešíš? wapka má stejnej obal jak normální wapka na 2.4GHz. SXTsq 60GHz má stejnej plast jako 5GHz verze. LHGG 60GHz je stejnej materiál jako LHG 5GHz. Žádnej extra materiál, je to všechno ten jejich anvilNITE matroš. Myslíš že notebooky budou z extra materiálu aby propouštěli 60GHz?Jo nemůžu za to že nevíš co je normální parabola. Normální parabola je to co vzali poláci a tedy 5GHz parabolu. Taky proč by ne když LHGG je 5GHz parabola a sedí i na LHG 2.4GHz která je totálně stejná takže kde máš zase problém?
Kde mám hrubky?
Ano, vím, toto fórum není jazykovědné okénko, ale když se slušně ptáš, je slušné odpovědět a to konkrétně a ne otázkou.
hapi píše (jen namátkou):
Teď jsme měly z discompu pučenou svářečku a přiznám ......
... a krutě jsme zaplakaly ...
to jsou keci v kleci.
Myslíš že notebooky budou z extra materiálu aby propouštěli 60GHz?
atd. atd.
Co je normální parabola vím, myslím velmi dobře a vím také to, že jich je nekonečné množství tvarů (=zakřivení). V tom vidím ten problém, aby se ty nohy od LHG nemusely upravovat, což by pak sklouzlo k nechtěnému. Pokud dám LHG tak, jak Poláci do "nějaké" paraboly, bude víceméně štěstí, když se trefím do ohniska. Pokud ne, důsledky jsou zřejmé. V žádném případě to nechci předem zpochybňovat, ale jak jim to chodí, je totiž zatím jen tvůj předpoklad. Má to někdo ověřeno?
Ví-li někdo o RADOM materiálu s útlumem 1 dB na 60GHz, který je UV a mechanicky a teplotně odolný a lze jej vakuově tvarovat a je navíc běžně dostupný za přijatelnou cenu, pak opravdu v tomto směru není co řešit. Kromě té drobnosti, zda je radom v praxi vůbec nějak výhodnější, než to některými zatracované síto na LHG. Již brzy se to ukáže. mpcz, 25/10/2018
0 x
Stalo sa niekomu, ze by sa po dazdi nechcelo vratit spat MCS ?
1,6km / ros 6,43. MCS zostalo aktulne na 1 ale signal je -55/-56
1,6km / ros 6,43. MCS zostalo aktulne na 1 ale signal je -55/-56
0 x
ještě se mi nestalo aby vůbec MCS kleslo za deště takže nevim 
0 x
-
Ak sa mam priznat, ja som tiez zacal experimentovat,.vrtacka a nitovacka
. Co si nespravis sam, to nemas. Alebo mas, ale za par rokov. Ako PoE. Na zaciatku som to cvakal, pajkoval,.. a dnes toho je kvantum. Snad sa mi to v najblizsej dobe podari nahodit a otestovat.
Ja som si spomenul na SAF 24Ghz spoj 2x99cm paraboly na 6km, ktory som musel ometat, ked na nich bol sneh fakt nesli. Kazdy mate v niecom pravdu. Aj kritika posuva hranice a nuti nas nad tym premyslat
.
Ja som si spomenul na SAF 24Ghz spoj 2x99cm paraboly na 6km, ktory som musel ometat, ked na nich bol sneh fakt nesli. Kazdy mate v niecom pravdu. Aj kritika posuva hranice a nuti nas nad tym premyslat
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
6km ? a jinak v desti delas co ? strechu nad celou trasou ?
24ghz je na KRATKE skoky ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education