❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
24GHz Mimosa B24 1Gbs.
Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.
tak to je dobrá zpráva, díky... jen se bojím aby nějaký další fw toto neřešil, ale jak tak koukám na web je to politika na všechny jejich produkty třeba v 5GHz nebo v 11GHz...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
souhlas, právě mi to běží přes 20 minut, cloud management vypnutý, právě jsem snifnul dnskový dotazy a pořád se to snaží komunikovat se start.mimosa.co ... v průběhu tědlech 20 minut stále běžím na jiný region .... řešením je firewall, dokud neimplementují celosvětovou mapu přímo do jednotky, tak vyřešeno blokací a funguje +4
0 x
Odpozorovaný restart byl i za 2h od unlocku, kvůli tomu, že nesedí GPS a lokalita. Jen vypnutí cloudu v managementu nepomohlo, jak jsem psal.
0 x
přes firewall jsem to bloknul a přitom si nechal logovat data o co se to snaží a na základě toho jsem psal, že se to snaží komunikovat s start.mimosa.co i přes vypnutý cloud management
0 x
Po cca pul hodině se jednotka s argentinou s GPS v čechách lockla a bylo potřeba ji znova unlocknout. Uvidíme co bude dělat bez přístupu do netu 
Device was reset due to detection of mismatch between device location and regulatory domain. Please enter an unlock key that matches your country of operation.
0 x
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
tak snad předpokládám še všici mají páteřní prvky bez internetu a za pořádným fw, ale problém je halt že při nastavování v kanclu se to musí dělat ve specielní síti bez netu 
1 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tak první testovací spoj nasazen na 600m, zatím se to tváří rozumně, spojeno na cca -45dBm.
- Přílohy
-
- mini-mimosa.jpg (205.31 KiB) Zobrazeno 2978 x
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne 13 Apr 2018 17:42, celkem upraveno 1 x.
0 x
by me zajimalo jak se to popere na situ s AF24 ci jinym 24g spojem....
0 x
hele a jak tedy použít to sfp? mám napájet pomocí at ???
0 x
okoun píše:hele a jak tedy použít to sfp? mám napájet pomocí at ???
Ano přesně tak, vstup na dvojlinku to nemá, takže jiná možnost není. Jinak odzkoušeno napájení pomocí ToughSwitche, jede ok.
Krom toho koukám že to jede ve slant polarizaci, takže o 45° otočeno podobně jako třeba M10
1 x
Dnes taky nasazeno. Je to na 160m a jedna stra ještě nění dolazená. Signál nyní -51dB a ukazuje to, že by měl bejt -49dB. Polohování držáku taky žádnej zázrak, ale jde to. Kovový pásky ač jsem utáhl co jsem mohl, tak pak šlo stejnak s jednotkou pohnout. Tak o metr vedle máme AF24 a nijak se to navzájem neruší. Přikládám i ping. Do 12 hodin a kousek je to ping z M10 a po viditelným výpadku je to už ping mimózy. Provoz tam není takřka žádnej, průměrně každej den kolem 20 - 30Mbps.
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (130.71 KiB) Zobrazeno 2870 x
-
- IMG_20180413_131732.jpg (184.72 KiB) Zobrazeno 2870 x
0 x
No tak ten ping je tragedie oproti M10.stale více premýšlím, ze tento spoj nebudu nasazovat do site.
0 x
no na 160m je ten signal dost spatnej, navic prej nedosmerovana jedna jednotka. se tomu pingu nedivim, chce to doladit
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)