❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mpcz

Re: AP 60ghz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Zdravím, po několika testech až asi zhruba tak vidíme, co se dá od toho čekat. Stále mě vrtá hlavou, proč je v teorii tolik avizovaná ostrá směrovost natolik vzdálená mým poznatkům. Ptám se proto, že má velká a přesná digifréza t.č. před dokončením asi dostane jinou práci, než výrobu přesného polohovacího držáku. Anebo jsem udělal nějakou chybu v konstrukci. Uvidíme, jak bude směrová ta origo LHG60. Podle neoficiální fotky mám dojem, že ten držák snad bude i plastový! A dle neoficiálního manuálu to vypadá tak, že na měření v dB si musíme taky nechat zajít chuť. (Příjemné překvapení se samozřejmě nevylučuje).
Dotaz tedy zní: Jaké jsou poznatky kolegů testerů v tomto směru (=směrovost)?
Děkuji, mpcz, 5.feb.2018
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Protože všichni bastlíte anténu z prvků, které na to nejsou určené. Ta "panelka" z mikrotiku si vezme signály všemožně z celé paraboly. Vůbec si nechci představit jak vypadá vyzařovák takové antény/rušičky. Kdyby to byl ozařovač dělaný pro danou anténu, tak to bude směrové podobně jako 80ka.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

300mbit za 2ghz pásma to je šílenství.
0 x

djvolt1942

Příspěvekod djvolt1942 » 7 years ago

0 x
www.siec.multimediahd.pl/60ghz
###############
Madex Cables

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

mpcz píše:Zdravím, po několika testech až asi zhruba tak vidíme, co se dá od toho čekat. Stále mě vrtá hlavou, proč je v teorii tolik avizovaná ostrá směrovost natolik vzdálená mým poznatkům. Ptám se proto, že má velká a přesná digifréza t.č. před dokončením asi dostane jinou práci, než výrobu přesného polohovacího držáku. Anebo jsem udělal nějakou chybu v konstrukci. Uvidíme, jak bude směrová ta origo LHG60. Podle neoficiální fotky mám dojem, že ten držák snad bude i plastový! A dle neoficiálního manuálu to vypadá tak, že na měření v dB si musíme taky nechat zajít chuť. (Příjemné překvapení se samozřejmě nevylučuje).
Děkuji, mpcz, 5.feb.2018

jak myslíš že to dopadne když dáš sektor do paraboly? to přesně se stane když dáš wap60g do paraboly. To nemůže mít žádnou ostrost ale ta je nám u zadku. Jde prostě o zvýšení dosahu aspoň na 1km.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

ví někdo co je na druhý straně toho plošňáku co tam dělá anténu?
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 7 years ago

hapi píše:ví někdo co je na druhý straně toho plošňáku co tam dělá anténu?

Krome toho by me zajimal i rozmer plosnaku.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

Je tam napájecí a ten malej ufl konektor a zbytek desky je je takovej ten stříbrnej stínící plech.
0 x

mpcz

hapi píše:
mpcz píše:Zdravím, po několika testech až asi zhruba tak vidíme, co se dá od toho čekat. Stále mě vrtá hlavou, proč je v teorii tolik avizovaná ostrá směrovost natolik vzdálená mým poznatkům. Ptám se proto, že má velká a přesná digifréza t.č. před dokončením asi dostane jinou práci, než výrobu přesného polohovacího držáku. Anebo jsem udělal nějakou chybu v konstrukci. Uvidíme, jak bude směrová ta origo LHG60. Podle neoficiální fotky mám dojem, že ten držák snad bude i plastový! A dle neoficiálního manuálu to vypadá tak, že na měření v dB si musíme taky nechat zajít chuť. (Příjemné překvapení se samozřejmě nevylučuje).
Děkuji, mpcz, 5.feb.2018

jak myslíš že to dopadne když dáš sektor do paraboly? to přesně se stane když dáš wap60g do paraboly. To nemůže mít žádnou ostrost ale ta je nám u zadku. Jde prostě o zvýšení dosahu aspoň na 1km.

No, pokud bude mít ten sektor velikost ohniska paraboly, (náš případ), stojí to za pokus. Ale pokud za svou teorií pevně stojíš, napiš hned dneska Sergejovi, ať se s tím LHGčkem nenamáhají. Třeba o tom ani nevědí a zbytečně čekáme na komerční výrobek. :wink:
mpcz, 6.feb.2018
0 x

mpcz

kure05 píše:Je tam napájecí a ten malej ufl konektor a zbytek desky je je takovej ten stříbrnej stínící plech.

Ano, je to tak. Jen pro úplnost, už se to tu sice řešilo, není to U.fl konektor, ale rozměrově odlišný Murata a ten napájecí je tvarově speciální JST 0,8 mm. Předem upozorňuji, že se jedná o poměrně exotické konektory, které se nedají koupit na každém rohu. Ten Murata konektor se velmi těžko nahrazuje, každá náhrada má nějaké mouchy, žádná nedrží pořádně, při nacvakávání navíc hrozí poškození protikusu. Doporučuji v každém případě originál.
mpcz, 6.feb.2018
0 x

djvolt1942

Příspěvekod djvolt1942 » 7 years ago

If it is something like LHG, it will not work properly during snowfall and rain. Your colleague from the IPSforum has already proved this by putting WAP in LHG ... Also in your place I would be careful with the purchase of LHG when it be done...
0 x
www.siec.multimediahd.pl/60ghz
###############
Madex Cables

BIGG_CZ

Příspěvekod BIGG_CZ » 7 years ago

Podle včerejších testů, vytočením paraboly +- 30° a je to bez signálu.
Dále, na vzdálenost 4 m snaha o připojení zezadu na parabolu...... nic

testy byly provedeny s 60 ve středu paraboly a v ohnisku.

1.jpg
1.jpg (31.02 KiB) Zobrazeno 1918 x

a dnes z toho udělám ofsetku

2.jpg
2.jpg (34.39 KiB) Zobrazeno 1918 x
0 x

hapi

mpcz píše:
hapi píše:
Děkuji, mpcz, 5.feb.2018

No, pokud bude mít ten sektor velikost ohniska paraboly, (náš případ), stojí to za pokus. Ale pokud za svou teorií pevně stojíš, napiš hned dneska Sergejovi, ať se s tím LHGčkem nenamáhají. Třeba o tom ani nevědí a zbytečně čekáme na komerční výrobek. :wink:
mpcz, 6.feb.2018

no jo ale oni tam vůbec nemusí použít tenhle ozařovač. Pokud porovnám směrovku a sektorku tak wap je prostě podle ozařovače sektorka protože tam prostě má YxZ fleků takže to je prostě panelová sektorka.
0 x

hapi

kure05 píše:Je tam napájecí a ten malej ufl konektor a zbytek desky je je takovej ten stříbrnej stínící plech.

takže tam je nějaká elektronika nebo ne?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

má někdo nějaké aktuální info jak to vypadá s ČTU, bude to tedy povoleno nebo tu všichni jen mrhají časem?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...