Ahoj,
mám nový spoj od Ceragonu a potřebuji 1 Gbps kapacity.
Původní plán byl napájet rádio přes DC + využít druhý metalický port (defaultně management) pro přenos dat. Datasheet tvrdí, že to lze, nicméně v GUI ani CLI jsem nenašel způsob, jak. Další pokus tak byl s metalickým SFP od Mikrotiku, který bohužel nevyšel, protože jednotka s modulem nekomunikuje.
Neřešil někdo podobný problém? Nemáte třeba nějaký ověřený model metalického SFP, který s jednotkou funguje? Nebo způsob, jak přepnout management na druhý eth port?
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ceragon IP-20E, změna management portu a data přes metaliku
A optikou by to propojit neslo ? Koupit patchcord + dva opticke SFP ...
0 x
CrazyApe píše:A optikou by to propojit neslo ? Koupit patchcord + dva opticke SFP ...
Jistě šlo. Ostatně pokud nezprovozním metalický port, jiné řešení moc není

0 x
Podle mě to jde, podle licence (máme na jeden port) zakázat port jedna a povolit ten daný port a nastavit aby data šli tam. Nevím jak dnes, ale když jsme nastazovali, tak jsem řešil aby mng a data tagovaná i netagovaná šli na určitý port a myslím si že je fuk na který se to nastaví.
0 x
Pokud jednotka podporuje ethernet switching tak to musi jit per VLAN a nasledne pridelit pro mgmt libovolny port a pro data taktez.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
GRFS píše:Pokud jednotka podporuje ethernet switching tak to musi jit per VLAN a nasledne pridelit pro mgmt libovolny port a pro data taktez.
V pátek jsem se dotazoval, protože potřebujeme to samé:
"trápí nás následující problém = lze MGMT port na Ceragonu IP20E použít na přenos dat?"
Odp.:
Ve verzi FW 9.x a další to půjde, plnohodnotný GE (Bude v mid - March, nyní potvrzeno)
Jakub Rejzek
Richard
0 x
Julian píše:V pátek jsem se dotazoval, protože potřebujeme to samé:
"trápí nás následující problém = lze MGMT port na Ceragonu IP20E použít na přenos dat?"
Odp.:
Ve verzi FW 9.x a další to půjde, plnohodnotný GE (Bude v mid - March, nyní potvrzeno)
Richard
Díky moc, to je přesně ono. Současný FW vidí jenom port 1 (poe eth), port 2 a 3 (dual sfp). Čtyřku (mgmt) nevidí a nelze ji tak přenastavit. Otázkou jenom zůstává, jestli to v půli března fakt bude a vyplatí se čekat.
0 x
A co vás nutí k tomu aby data tekla přes čtyřku? Data+vlan mng se da strčit do eth1.
0 x
dagus píše:A co vás nutí k tomu aby data tekla přes čtyřku? Data+vlan mng se da strčit do eth1.
Chtěl jsem jednotku napájet přes DC, ne PoE. A protože napájení přes DC => eth1 JEN napájení (https://ekatalog.ispalliance.cz/cz/prod ... r-adapter/), potřebuji pro data použít jiný port.
0 x
On opravdu IP-20E nema samostatny DC konektor?
Chapu tedy z datasheetu spravne ze obsahuje 2metalicke RJ45 a jednu SFP sachtu. A nic vic. Je to tak?
Vy kdo IP20E pouzivate, muzete upresnit jak je to s licencovanim spoje v kapacite 1,6 Gbps.
Je to tak, ze v teto licenci je zamcena sirka kanalu na 250Mhz a 1,6Gbps je dosazeno az pro QAM256 a nebo je to omezeni udelano az na urovni ethernetu?
A pokud na urovni ethernetu, je to shapeovano jako dynamicky soucet toku na Eth1 Eth2 a nebo je Eth1 oriznuto fixne na 800Mbps a Eth2 na 800Mbps.
Chapu tedy z datasheetu spravne ze obsahuje 2metalicke RJ45 a jednu SFP sachtu. A nic vic. Je to tak?
Vy kdo IP20E pouzivate, muzete upresnit jak je to s licencovanim spoje v kapacite 1,6 Gbps.
Je to tak, ze v teto licenci je zamcena sirka kanalu na 250Mhz a 1,6Gbps je dosazeno az pro QAM256 a nebo je to omezeni udelano az na urovni ethernetu?
A pokud na urovni ethernetu, je to shapeovano jako dynamicky soucet toku na Eth1 Eth2 a nebo je Eth1 oriznuto fixne na 800Mbps a Eth2 na 800Mbps.
cerva píše:dagus píše:A co vás nutí k tomu aby data tekla přes čtyřku? Data+vlan mng se da strčit do eth1.
Chtěl jsem jednotku napájet přes DC, ne PoE. A protože napájení přes DC => eth1 JEN napájení (https://ekatalog.ispalliance.cz/cz/prod ... r-adapter/), potřebuji pro data použít jiný port.
0 x
cerva píše:dagus píše:A co vás nutí k tomu aby data tekla přes čtyřku? Data+vlan mng se da strčit do eth1.
Vsak je to jen nap. vyhybka s trafem, v tom lepsim pripade. To musi fungovat i na data. A SFP-T to oficialne podporuje nebo ne ? Co rika vyrobce ?
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
JirkaK píše:On opravdu IP-20E nema samostatny DC konektor?
Ahoj,
ad1 - samostatne DC mela verze 1, verze 2 o ni prisla, ale nebude to tak na skodu, verim ze ten mgmt dodelaji
ad2 - v ramci licencovani nevim presne, ale podle meho nazoru bude omezeni klasicky na MW části, já si kupuji plné kapacity, rozdíl je pár kaček
0 x