❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Resetující se siklu EH1200L V1

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Resetující se siklu EH1200L V1

Příspěvekod Leeonek » 8 years ago

Nesetkal jste se náhodou někdo s tím, že by se tato prastará verze Siklu resetovala několikrát za den do deafultu? Začlo to dělat po výpadku energie. Normálně naběhlo, ale na druhý den se resetlo, a teď to dělá stále dokola. Je mě ho líto vyhodit ;)
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 8 years ago

vyhodit poe a zkusit dc
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

jo, dělalo mi to POE
0 x

Leeonek

Všechny siklu mám napájené sólo kabelem a 48V napětím. Každopádně jak to vidím, mohli by to teoreticky způsobovat nějaké napěťové změny. Zkusím vyměnit zdroj, a případně zkontrolovat kabel.
Díky za tip.
0 x

forkman

Příspěvekod forkman » 8 years ago

Teď se mi několikrát za den začalo resetovat Siklu EH-1200FX, v logu se píše

Kód: Vybrat vše

Reset Cause: "Restore Factory Reset (long push)

někdy je to jen reboot (short push), někdy alignment (medium push), psalo ti to v logu taky? Přes Poe to mám a těžko to budu předělávat, nestačilo by dát třeba jen jiný model? Začalo to dělat až v mrazech...
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

mě se to tenkrát taky stávalo jen v mrazech, měli jsme podezření na nějakej kondenzát, dokonce jsme měli půjčenou náhradní jednotku, která to dělala taky
0 x

forkman

Příspěvekod forkman » 8 years ago

Dneska jsem koukal na jednotku a s hrůzou jsem zjistil, že EH-1200FX nemá svorkovnici na napájení. Je tam sice plosnak s dirama, ale konektor nikde :) takže jedeme stalo přes Poe.

Tak jsem aspoň mrknul na reset tlačítko a zdálo se mne nemocný. Vůbec nešlo zmáčknout a nebylo cítit že by cvakalo. Zkoušel jsem jinou jednotku co mám sundanou a tam to cvaka dobře. Kdyby byla závada to tlačítko v jednotce za 50 tisíc, tak to potěš.

Dělalo to jen v mrazech, teď 2 dny OK, ale kdo ví kdy se to bude opakovat.
0 x

Leeonek

To tlačítko se mě vybavuje taky, u jedné jednotky jsem nemohl resetovat do defaultu když jsem potřeboval. Moc bych za to nedal, že to byla zrovna tahle, pokud je to tlačítko promáčklé a v těch mrazech se "probudilo" tak je to pěkně naprd. Každopádně jsem ten spoj musel nahradit, už to bylo neúnosné.
Restart a reset to dělalo taky. Jak se to rozpojilo, bylo to už vždy rf role - master, a rf mode - alignment, ip samozřejmě 192.168.0.1 :)
0 x