Zdravím všechny,
rozhodl jsem se otestovat spoj PTP ePMP Force 200. Mám problém s režimem ePTP master/sleave, kdy při zátěži se spoj rozpadne. Verze FW je 3.0.1, zabezpečení WPA2. Na TDD režim jede spoj dobře, ale odezva 10 - 30 ms není podle mého nic, co by mělo patřit na PTP páteř.
Umíte někdo režim ePTP zprovoznit tak, aby se nerozpadal?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ePMP 1000 Force 200 5 GHz
Takyto problem riesil distributor Cambia na Slovensku. Skuste mu napisat, mam pocit ze to vyriesil.
Net4all, s.r.o.
Email : info@net4all.sk
Net4all, s.r.o.
Email : info@net4all.sk
0 x
Jedná se o známou chybu při extremním vytížení spoje, ale pouze v "ePTP" režimu. Problém by měl být již řešen v novém Beta System Software 3.1-RC30. Už se testuje.
0 x
Vypnul jsem zabezpečení wpa2 a problém se zatím nevyskytl.
Na oficiálním fóru mi doporučili počkat týden na FW 3.1
Na oficiálním fóru mi doporučili počkat týden na FW 3.1
0 x
Akekoľvek zabezpečenie v pripade modu eptp nema opodstatnenie a je nepotrebne.Slovenska Net4all hlasi vyriesenie tohto problemu, spomenutou beta verziou softu, a pripadnym obmedzenim broadcast paketov.
Problem najviac nastaval v pripade trafficu okolo 80-100 Mbps. Dochadzalo k zahlteniu cache a velkemu vytazeniu cpu. Podla informacii po vykonanych ukonoch je v peakoch realny traffic na urovni 220 Mbps, zatial bez restartu a padu ci vytuhnutiu. Incident bol vyrieseny len vcera v noci. Uvidime co sa udeje po par dnoch v realnej prevadzke. Pripravuje sa o tomto incidente clanok ktory bude uverejneny na ich blogu : http://www.net4all.sk/blog/ .
Zaujimave je ze oficialny Cambium nejak moc nereaguje na ziadosti o riesenie tohto incidentu.
Aj touto cestou im dakujem chlapcom Slovenskej Net4all za pomoc a riesenie.
Problem najviac nastaval v pripade trafficu okolo 80-100 Mbps. Dochadzalo k zahlteniu cache a velkemu vytazeniu cpu. Podla informacii po vykonanych ukonoch je v peakoch realny traffic na urovni 220 Mbps, zatial bez restartu a padu ci vytuhnutiu. Incident bol vyrieseny len vcera v noci. Uvidime co sa udeje po par dnoch v realnej prevadzke. Pripravuje sa o tomto incidente clanok ktory bude uverejneny na ich blogu : http://www.net4all.sk/blog/ .
Zaujimave je ze oficialny Cambium nejak moc nereaguje na ziadosti o riesenie tohto incidentu.
Aj touto cestou im dakujem chlapcom Slovenskej Net4all za pomoc a riesenie.
0 x
Este jedna poznamka k prispevku Altmana. Ja si nemyslim ze by to bol znamy incident, skor incident ktory bol zatlkany z kazdej strany. Vraj ze neexistuje ...
A ze viem o com hovorim, tak som si vypocul aj nazor ludi z Netky, aj o Vasich rieseniach

A ze viem o com hovorim, tak som si vypocul aj nazor ludi z Netky, aj o Vasich rieseniach

0 x
Dobrý večer,
myslím že je úplne jedno kto alebo čo a ako prispelo k tomu, že práve pred pár minútami Cambium oficiálne uvolnil software ver. 3.1, ktorý by mal všetky popisované problémy vyriešiť. Momentálne máme v teste 3 spoje ešte od včera večera a zatiaľ to vizerá vééľmi nádejne
Tak smelo aktualizovať 
Defect Fixes - uvádzam len výber opráv k téme ePTP a Force200
11990 On rare occasion, ePTP Slave may stop passing traffic and require a reboot
11456 On rare occasion, ePTP Slave may disconnect after a few days of normal operation
12453 ePTP link latency unstable under interference
12601 Force 200 ePTP reboot
12625 Force 200 ePTP reboot
11289 AP crash due to bad memory frame
Pekný večer, s pozdravom Karol H.
myslím že je úplne jedno kto alebo čo a ako prispelo k tomu, že práve pred pár minútami Cambium oficiálne uvolnil software ver. 3.1, ktorý by mal všetky popisované problémy vyriešiť. Momentálne máme v teste 3 spoje ešte od včera večera a zatiaľ to vizerá vééľmi nádejne

Defect Fixes - uvádzam len výber opráv k téme ePTP a Force200
11990 On rare occasion, ePTP Slave may stop passing traffic and require a reboot
11456 On rare occasion, ePTP Slave may disconnect after a few days of normal operation
12453 ePTP link latency unstable under interference
12601 Force 200 ePTP reboot
12625 Force 200 ePTP reboot
11289 AP crash due to bad memory frame
Pekný večer, s pozdravom Karol H.
1 x
Distribúcia RR spojov SIAE, Cambium Networks a produktov pre ISP. www.net4all.sk
Hlavní viditelnou změnou je mnohem rychlejší reakce GUI a to i z tabletu nebo telefonu (kde došlo i k úpravě barev pro snadnější čtení ve venkovním prostředí). Do „Monitoru“ se vrátil graf přenesených dat, došlo i k další optimalizaci vytížení CPU atd…
0 x
Ďalším problém ktorý pozorujem je, že pri klientských jednotkách nieje zobrazené Serial number (MSN ), to znamená, že zariadenia sa nedajú prihlásiť do cnMaestro. Ďalšie pozorovanie ktoré mám je to že zariadenia Force200 so začínajúcou MAC : 00:04:56:FA ...... resp. so sériovým číslom E8RM majú stále nejaký problém. Minimálne sa nevedia pripojiť do cnMaestro a ich ovládanie je stále veľmi pomalé. Vidím tu viacero problémov... Ešte potestujem. Ma niekto podobné skúsenosti ?
0 x
Dobrý deň,
po testoch zatiaľ všetko OK, od štvrtka to ide v kuse na všetkých troch testovaných zariadeniach.
To kocian55:
už to kolega hore spomenul, základom je vypnúť WPA2, tá nadmerne zaťažuje CPU a je jedno aký soft. do toho dáš.
po testoch zatiaľ všetko OK, od štvrtka to ide v kuse na všetkých troch testovaných zariadeniach.
To kocian55:
už to kolega hore spomenul, základom je vypnúť WPA2, tá nadmerne zaťažuje CPU a je jedno aký soft. do toho dáš.
0 x
Distribúcia RR spojov SIAE, Cambium Networks a produktov pre ISP. www.net4all.sk
ako vam to realne ide, kolko na tom prenasate?
0 x