❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WIFI router

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
zefram

WIFI router

Příspěvekod zefram » 8 years ago

Ahoj,
mám otázku bydlím na vesnici a mám na půdě router mezi ním a mnou je sádroš a vata minerální jel mi plnou rychlost internetu to jest 40mb ale teď jede jen 16mb proto se ptám jaký silný router koupit ?? jinak kanál jsem přepnul na volný ale rušení tu není jsem na vesnici.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

Přesuň si router do místnosti, kde ho použïváš. Jinak to nejde.

Výkonější router nepořídíš. Povolený výkon je definovaný jako celkový, včetně antény. Tedy čím ziskovější (silnější, směrovější), tím nižší fyzický výkon do ní lze pustit.
Jediný rozdíl může být v citlivosti příjmu. Jenže u notebooku to nezměníš a domácí routery jsou všechny na jedno brďo. Snad až na ty nesmysly za pár stovek ...

Ještě jinak: kabel ničím nenahradíš ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.