Mate nekdo osobni zkusenosti s AP Auranet EAP od TP-Linku?
Jak to vychazi ve srovnani s UNIFI?
Opravdu u nekterych modelu funguje beamforming?
Jak tam fungure prechod mezi AP? Predpokladam, ze bezvypadkovy roaming to asi umet nebude.
O kolik a v cem je lepsi plhohodnotny rezim s instalovanym SW na PC oproti Cluster rezimu?
K.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
"podnikove WiFi" AP Auranet EAP
Používám teď, skoro všechny verze EAPU
teď nově 115 a 110 či 120. U těch 110 zatím nevím, jeslti bude v novém fw podpora cluster Modu.
Teď koukám na krabici na srovnání cluster a controller
co je lepší s contollerem : Load Balace a captive portal je lepší, jinak je jen základí v clus. modu. Clus. mod nema : L3 mang. Reboot Schedule, Band Steer, Rate limit. Alespoň co píšou. Jinak zkušenosti dobré i s Apple zařízeními, jak funguje ten roamnig atd. jsem zatím moc nezkoušel, tedy jaké to má, či nemá výpadky. Za tu cenu je to super řešení a hlavně 115, má podporu POE 802.3af což za ty prachy, je super. Používám to i jednotlivě, kde potřebuji větší pokrytí signálem, má to celkem ucházející signál
Jen škoda, že se nedá namontovat, aby nebyl vidět konektor.
teď nově 115 a 110 či 120. U těch 110 zatím nevím, jeslti bude v novém fw podpora cluster Modu.
Teď koukám na krabici na srovnání cluster a controller
co je lepší s contollerem : Load Balace a captive portal je lepší, jinak je jen základí v clus. modu. Clus. mod nema : L3 mang. Reboot Schedule, Band Steer, Rate limit. Alespoň co píšou. Jinak zkušenosti dobré i s Apple zařízeními, jak funguje ten roamnig atd. jsem zatím moc nezkoušel, tedy jaké to má, či nemá výpadky. Za tu cenu je to super řešení a hlavně 115, má podporu POE 802.3af což za ty prachy, je super. Používám to i jednotlivě, kde potřebuji větší pokrytí signálem, má to celkem ucházející signál

0 x
No predpokladam ze UNIFI na to bude snad lepe nez TP-link. Obecne je potreba mit controller jinak vsechno pada a rouming v techto typech zarizeni se realizuje tak ze pri poklesu signalu te to jen vykopne na AP a pripojis se na jinem AP.
Rouming jako takovy hlavne zalezi na tom jakou mas wifi kartu ve svem zarizeni, jestli je schopna detekovat stav prechodu. To je ale jen 50% uspechu, obecne plati ze pri prechodu by se nemeli rozpadat season a az takovemu reseni se da rikat rouming. Nevim kolik spolecnosti to celkem dokazalo rozchodit ale vim o Aruba networks -> HP, Cisco aironet, xirrus. Mozna se uz dnes jejich rady rozsirily to opravdu nevim. Za me TP-link asi ne, UBNT je tak na urvni klasickeho Linksys zarizeni.
Rouming jako takovy hlavne zalezi na tom jakou mas wifi kartu ve svem zarizeni, jestli je schopna detekovat stav prechodu. To je ale jen 50% uspechu, obecne plati ze pri prechodu by se nemeli rozpadat season a az takovemu reseni se da rikat rouming. Nevim kolik spolecnosti to celkem dokazalo rozchodit ale vim o Aruba networks -> HP, Cisco aironet, xirrus. Mozna se uz dnes jejich rady rozsirily to opravdu nevim. Za me TP-link asi ne, UBNT je tak na urvni klasickeho Linksys zarizeni.
0 x
Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.
0 x
Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.
0 x
whef píše:Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.
jestli moc neresis ten rouming tak mam celkem dobre zkusenosti s mikrotikem (pouziva prave to odpojovani pri poklesu signalu). Tam kde jsem to nasadil tak uz o tom nevim a vsechno bezi bez problemu. Klasicka 951 s integrovanouo antenou ma podle me zkusenosti lepsi dosah nez SOHO wifi rt a da se to donekonecna kombinovat, staci kdyz dalsi zarzeni zase bezi na ROS. Ty TP-linky co tu mas jsem v ruce jeste nemel a maji vyhodu v tom, ze maji hotovou 2,4 + 5 v jednom, u Mt by se musel poskladat board. Obecne staci jakykoliv AP na ktery nastavis stejne parametry a pak to nechak klientskou kartu, at to vyresi (nevyhoda -> co prepojeni tak nova IP, nove navazene season, ale da to tomu vyhnout velkou switchovanou topologii).
0 x
Tak na MK jsem to zkoušel taky, zatím je to zabitý možnostmi HW a měl jsem tam nějaký asi problém v konfiguraci. Jinak bych chtěl, aby to umělo klasický POE a byla 5g verze. MK spí ...
K3NY píše:whef píše:Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.
jestli moc neresis ten rouming tak mam celkem dobre zkusenosti s mikrotikem (pouziva prave to odpojovani pri poklesu signalu). Tam kde jsem to nasadil tak uz o tom nevim a vsechno bezi bez problemu. Klasicka 951 s integrovanouo antenou ma podle me zkusenosti lepsi dosah nez SOHO wifi rt a da se to donekonecna kombinovat, staci kdyz dalsi zarzeni zase bezi na ROS. Ty TP-linky co tu mas jsem v ruce jeste nemel a maji vyhodu v tom, ze maji hotovou 2,4 + 5 v jednom, u Mt by se musel poskladat board. Obecne staci jakykoliv AP na ktery nastavis stejne parametry a pak to nechak klientskou kartu, at to vyresi (nevyhoda -> co prepojeni tak nova IP, nove navazene season, ale da to tomu vyhnout velkou switchovanou topologii).
0 x
whef píše:(nevyhoda -> co prepojeni tak nova IP, nove navazene season, ale da to tomu vyhnout velkou switchovanou topologii).
Ja bych to resil DHCP serverem a statickym pridelovanim IP dle MAC klienta.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art