❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

"podnikove WiFi" AP Auranet EAP

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Kaja

"podnikove WiFi" AP Auranet EAP

Příspěvekod Kaja » 9 years ago

Mate nekdo osobni zkusenosti s AP Auranet EAP od TP-Linku?

Jak to vychazi ve srovnani s UNIFI?
Opravdu u nekterych modelu funguje beamforming?
Jak tam fungure prechod mezi AP? Predpokladam, ze bezvypadkovy roaming to asi umet nebude.

O kolik a v cem je lepsi plhohodnotny rezim s instalovanym SW na PC oproti Cluster rezimu?

K.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 9 years ago

Používám teď, skoro všechny verze EAPU
teď nově 115 a 110 či 120. U těch 110 zatím nevím, jeslti bude v novém fw podpora cluster Modu.
Teď koukám na krabici na srovnání cluster a controller
co je lepší s contollerem : Load Balace a captive portal je lepší, jinak je jen základí v clus. modu. Clus. mod nema : L3 mang. Reboot Schedule, Band Steer, Rate limit. Alespoň co píšou. Jinak zkušenosti dobré i s Apple zařízeními, jak funguje ten roamnig atd. jsem zatím moc nezkoušel, tedy jaké to má, či nemá výpadky. Za tu cenu je to super řešení a hlavně 115, má podporu POE 802.3af což za ty prachy, je super. Používám to i jednotlivě, kde potřebuji větší pokrytí signálem, má to celkem ucházející signál :) Jen škoda, že se nedá namontovat, aby nebyl vidět konektor.
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 9 years ago

No predpokladam ze UNIFI na to bude snad lepe nez TP-link. Obecne je potreba mit controller jinak vsechno pada a rouming v techto typech zarizeni se realizuje tak ze pri poklesu signalu te to jen vykopne na AP a pripojis se na jinem AP.
Rouming jako takovy hlavne zalezi na tom jakou mas wifi kartu ve svem zarizeni, jestli je schopna detekovat stav prechodu. To je ale jen 50% uspechu, obecne plati ze pri prechodu by se nemeli rozpadat season a az takovemu reseni se da rikat rouming. Nevim kolik spolecnosti to celkem dokazalo rozchodit ale vim o Aruba networks -> HP, Cisco aironet, xirrus. Mozna se uz dnes jejich rady rozsirily to opravdu nevim. Za me TP-link asi ne, UBNT je tak na urvni klasickeho Linksys zarizeni.
0 x

whef

Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.
0 x

whef

Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 9 years ago

whef píše:Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.

jestli moc neresis ten rouming tak mam celkem dobre zkusenosti s mikrotikem (pouziva prave to odpojovani pri poklesu signalu). Tam kde jsem to nasadil tak uz o tom nevim a vsechno bezi bez problemu. Klasicka 951 s integrovanouo antenou ma podle me zkusenosti lepsi dosah nez SOHO wifi rt a da se to donekonecna kombinovat, staci kdyz dalsi zarzeni zase bezi na ROS. Ty TP-linky co tu mas jsem v ruce jeste nemel a maji vyhodu v tom, ze maji hotovou 2,4 + 5 v jednom, u Mt by se musel poskladat board. Obecne staci jakykoliv AP na ktery nastavis stejne parametry a pak to nechak klientskou kartu, at to vyresi (nevyhoda -> co prepojeni tak nova IP, nove navazene season, ale da to tomu vyhnout velkou switchovanou topologii).
0 x

whef

Tak na MK jsem to zkoušel taky, zatím je to zabitý možnostmi HW a měl jsem tam nějaký asi problém v konfiguraci. Jinak bych chtěl, aby to umělo klasický POE a byla 5g verze. MK spí ...

K3NY píše:
whef píše:Tak jako Low-cost řešení, kde je potřeba rozumné pokrytí, je to dobrý. Ten romaming a další věci, na tom neřeším. UBNT, má další nevýhody, třeba nám to jednou rozsvícelo čidla na světla, ty čidla, byli asi nic moc a nechápal jsem to, ale prý už s tím, někde problémy byli, jsem slyšel.

jestli moc neresis ten rouming tak mam celkem dobre zkusenosti s mikrotikem (pouziva prave to odpojovani pri poklesu signalu). Tam kde jsem to nasadil tak uz o tom nevim a vsechno bezi bez problemu. Klasicka 951 s integrovanouo antenou ma podle me zkusenosti lepsi dosah nez SOHO wifi rt a da se to donekonecna kombinovat, staci kdyz dalsi zarzeni zase bezi na ROS. Ty TP-linky co tu mas jsem v ruce jeste nemel a maji vyhodu v tom, ze maji hotovou 2,4 + 5 v jednom, u Mt by se musel poskladat board. Obecne staci jakykoliv AP na ktery nastavis stejne parametry a pak to nechak klientskou kartu, at to vyresi (nevyhoda -> co prepojeni tak nova IP, nove navazene season, ale da to tomu vyhnout velkou switchovanou topologii).
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 9 years ago

whef píše:(nevyhoda -> co prepojeni tak nova IP, nove navazene season, ale da to tomu vyhnout velkou switchovanou topologii).

Ja bych to resil DHCP serverem a statickym pridelovanim IP dle MAC klienta.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art