Jelikož mne překvapuje kolik sítí má zálohovanou či částečně přímou konektivitu z ADSL, uvažuji také o záložní lince.
Stále dokola se tu hovoří o ADSL routeru Zyxel Prestige 660H.
ADSL linka by byla 6 nebo 8 Mbit pro cca 50klientů, když vycházím ze statistiky že je ve špičce online 1/3 - tedy cca 16klientů, budu omezovat connections na 40 na jedno IP.
Chci ho samozřejmě kombinovat s PC Router Boardem jakožto serverem.
Můžete mi prosím poreferovat jestli je to dobrá kobinace, případně vypsat problémy, anebo jiné řešení.
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
jaký ADSL router
-
- Kontaktovat uživatele:
teo píše:PC Router Board
Co to je a kde se to dá sehnat? Google mi nic nenašel.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Grunt_Mich_An píše:teo píše:PC Router Board
omg

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
Grunt_Mich_An píše:teo píše:PC Router Board
No přece routerboard jako PC, koupíš si třeba Disk On Modul http://www.vltava2000.cz/RouterOS/goodsdetail.asp?strGoodsID=M1-464 k tomu nějaký redukce z PCI na miniPCI, síové karty a použiješ běžný PC - základní deska, procesor, ramka, zdroj, skříň. Všechno to spojíš a máš Router Board PC anebo to všechno slepíš sekundovým lepidlem a máš typické moderní umění.
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
teo píše:Grunt_Mich_An píše:teo píše:PC Router Board
No přece routerboard jako PC, koupíš si třeba Disk On Modul .
mily pane...uvedu Te do obrazu... RouterBoard je HW PLATFORMA, to, o cem mluvis Ty, je jen licence operacniho systemu Mikrotik!! Tak ze si nedovedu nejak predstavit, ze do PC dam routerboard

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
sub_zero píše:teo píše:Grunt_Mich_An píše:teo píše:PC Router Board
No přece routerboard jako PC, koupíš si třeba Disk On Modul .
mily pane...uvedu Te do obrazu... RouterBoard je HW PLATFORMA, to, o cem mluvis Ty, je jen licence operacniho systemu Mikrotik!! Tak ze si nedovedu nejak predstavit, ze do PC dam routerboard
No dy říkám "routerboard jako PC".
Na co já odkazuji není jenom licence operacniho systemu Mikrotik, ale operační systém mikortik na disku s určitým LEVELem.
Já nikde neříkám "ze do PC dam routerboard".
Budu rád pokud také přidáte trochu k tomuto tématu "jaký ADSL router".
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
sub_zero píše:to, o cem mluvis Ty, je jen licence operacniho systemu Mikrotik!!

Omlouvám se teovi, ale prostě jsem si neodpustil rýpnutí.Radši s tím skoncujte, protože bůh ví co zajímavého by jsme se ještě nedozvěděli.
teo píše:Budu rád pokud také přidáte trochu k tomuto tématu "jaký ADSL router".
O písmenkách ADSL jsem slyšel jen v televizi, takže prosím omluvte mou neznalost, ale už v prvním odkazu z Googlu je o PCI kartě psáno následující:
Operating systems
Windows® 2000, Windows® XP, Windows® 9x, Windows® ME, Linux (all versions, releases and distributions from 1.0 up).
Line protocols
PPP over ATMPPP over Ethernet, Ethernet over ATM, and IP over ATM.
Nejsem si jist jestli "operační systém Mikrotik" umí ATM(nicméňe v Linuxovém jádře je, takže předpokládám, že s tím OS Mikrotik nebude mít jediný problém), ale PPP,Ethernet a IP umí určitě, takže by bylo asi nejideálnější uvažovat o této variantě. Neříkam, že zrovna výše jmenovaná karta(ale kdoví, třeba budete mít štěstí), ale něco snad existuje(I když z driverlistu, těžko říct).
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!