Dobrý den, potřeboval bych pořídit na občasné hlídání vnitřních prostor baráku (pes, děti, vandal atd.) nějakou wifi kameru. Již skoro týden hledám nějaké postřehy a zkušenosti a vybral jsem dva kandidáty:
1. Hikvision DS-2CD2412F-IW - http://ip-kamery.heureka.cz/hikvision-ds-2cd2412f-iw/
2. Avtech AVN-815EZ - http://ip-kamery.heureka.cz/avtech-avn-815ez/
Kamery si jsou dost podobné a tak bych rád znal názor někoho, kdo s nimi má nějakou zkušenost a pomohl mi rozhodnout se pro jednu z nich. Jak funguje přiložený software a aplikace pro iOS. Jaká je jejich spolehlivost a kvalita obrazu. A jiné postřehy. Případně pokud existuje nějaká jiná s podobnými parametry, tak se nebráním přehodnotit svůj výběr.
Moje hlavní požadavky jsou:
1. WiFi připojení (nemohu táhnout kabel od routeru). Bude připojena k Asus RT-N18U.
2. Kvalitní obraz jak ve dne, tak i za horších světelných podmínek.
3. Spolehlivý provoz
4. Propojení s aplikací pro iPhone a případné avízo při pohybu.
5. Ideální by bylo, pokud by kamera mohla nahrávat i na nějaké cloudové úložiště (dropbox, iCloud...). Avtech sice umožňuje použít vlastní cloud, ale je zdarma jen půl roku, pak se již platí. Nevím, zda některá z nich umožňuje použití vlastního úložiště. Vím, že např. D-Link má tuto službu zdarma, ale tuto značku jsem zavrhl hned v začátku.
Moc děkuji za případnou radu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Názor na tyto WiFi kamery - Hikvision DS-2CD2412F + Avtech AVN-815EZ ?
mam toho hikvision.
obraz super i v noci
pro IPHONE je primo aplikace
ma to lasni SD kartu
umi ukladat na NAS, pripadne Apple capsuli.
Drobox to nativne neumi, ale berlicka by byla ukladat do sdileneho adresare kde se synchronizuje drobox
jen se me nepodarilo na lokalni kartu ukladat pri pohybu, ani poslat email.
obraz super i v noci
ma to lasni SD kartu
Drobox to nativne neumi, ale berlicka by byla ukladat do sdileneho adresare kde se synchronizuje drobox
0 x
hocimin1 píše:mam toho hikvision.
obraz super i v noci
ma to lasni SD kartu
Díky za informace. Rád bych se optal, zda by šlo ukládat video na HDD připojený přes USB 3.0 k tomu mému routeru Asus? Nejspíše by to vyřešilo dokoupení NAS.
S tím posíláním na e-mail jsem někde četl diskuzi, že to zlobí více lidem. Mám za to, že se to řešilo novým firmwarem. Navíc je možné to upozornění posílat přímo na aplikaci iPhone, takže to by mě až tak nebolelo. To víc by mě vadilo to neukládání na kartu při pohybu. Máš tam v kameře poslední firmware? Právě video při pohybu bych rád zálohoval a to buď na SD, nebo na ten HDD.
0 x
Tak jsem koupil tu Hikvision a již týden ji testuji. Musím říct, že jsem nadmíru spokojen. Funguje mi vše co jsem od kamery chtěl. Dokonce i to avízo na e-mail a zápis na SD kartu při poplachu. Aplikace pro iPhone (jak iVMS 4500, tak Ezviz) fungují skvěle a mohu sledovat jak živý obraz online, tak zápisy z SD karty. U té aplikace Ezviz lze navíc vzdáleně zapínat a vypínat PIR signalizaci přímo na kameře. Primárně ji nyní mám zapojenou přes WiFi a vše funguje bez výpadků obrazu na plné rozlišení.
Takže velká spokojenost a předpokládám, že nakoupím i nějaké venkovní kamery od stejné značky.
Takže velká spokojenost a předpokládám, že nakoupím i nějaké venkovní kamery od stejné značky.
0 x
Nějaký tip na dobrý shop kde brát ip kamery?
0 x
3com píše:Nějaký tip na dobrý shop kde brát ip kamery?
Já ji kupoval u firmy Vakap. Ceny super a dokazali i poradit po telefonu, když jsem si nevěděl rady s nastavením.
0 x