❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi router s POE out

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mpcz

Re: Wifi router s POE out

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

joker píše:A kolik ten netis zere?

Zdravím,
počítám tak do 2W. Jen podle toho mini adaptéru a jeho minizehřívání to nebude víc. To, že platím elektřinu za klienta, to máš pravdu. Pokud si ale spočítám průměrnou životnost adaptéru, jeho cenu a cenu výjezdu technika, práci a materiál na zásuvky 230V, zjistím, že při nula provozních nákladech na adaptéry, auto a technika je tato varianta nesrovnatelně výhodnější.
mpcz, 05.04.2016

p.s tak wattmetr ukazuje 1,9W, na DC, které je použito to vychází o ztrátu v adaptéru méně - 1,7W, což je myslím slušné
mpcz, 06.04.2016
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 9 years ago

mpcz píše:
GRFS píše:UBNT NS ma 2 LAN porty a POE passtrough. To znamena, ze dokaze otocit PoEin na druhy port jako PoEout. Ma to jedinou podminku. Je treba napajet zarizeni 24V, nikoliv original zdrojem. Ten dava s bidou 19V.

Hodi se na to treba tento DC/DC menic ze 48V, http://www.aspa.cz/routerboard-mikrotik-poe-con-hp-48-to-24v-poe-converter-z105001 pokud uz exituje 48V DC rozvod s baterkama na sajtu.

Zdravím,
???, ASPA eshop 5.4.2016, 7:29:
Skladové číslo: 910500142 TENTO PRODUKT JIŽ NENÍ V NABÍDCE
mpcz, 05.04.2016

Aspa neni jediny prekupnik na svete. Staci pouzit pritele google a zadat klicove slovo POE-CON-HP.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

mpcz

Zdravím,
ani pomocí filtru nevidím nic, co by bylo zajímavé. Nebo špatně vidím? Např. POE out 9V atd. mi nepřijde až tak lákavé, spíš k ničemu. A Wifinky za 1.000,- a víc známe všichni, ale ty se zase blbě zákazníkům prodávají. Nebídka takové vede jen k tomu, že se tam později objeví TP-link za supermarketu, který tam opravdu, ale opravdu nerad vidím.
mpcz, 13/04/2016
0 x

joker

Příspěvekod joker » 9 years ago

WF2411PS netis ma zdroj 18V/750mA, myslite ze jeho regulator snese 24V?

Jdu napsat vyrobci...
0 x

mpcz

joker píše:WF2411PS netis ma zdroj 18V/750mA, myslite ze jeho regulator snese 24V?

Jdu napsat vyrobci...

Zdravím,
co se mi dostala do ruk první série tohoto modelu, tak součástky byly na 24V dimenzované. Nějak dál jsem to nezkoumal, moc mě tento model nezajímal, protože čím víc antén, tím více Adidas, tento model měl jen jednu a i výkon v baráku nebyl takový, jako 2419 se dvěmi anténami.
Silně pochybuji, že se tvůj dotaz dostane opravdu k Výrobci. Pokud víš, jak to chodí v Číně, tak mi dáš asi za pravdu. Mohem lepší je oddělat kryt a podívat se dvě klíčové součástky: elektrolytický kondenzátor na vstupu, na něm je max. napětí jasně napsané a typ čipu měniče ( pak PDF ). To ti řekne určitě víc, než ten obchodník, který se ti pravděpodobně ozve nebo taky ne.
mpcz, 16.04.2016
0 x

joker

Ano ale on je momentalne v CR nedostupny...

A jaky zdroj (napeti) jsi mel u prvni serie?

Ja ze na ceskych strankach uvadeji 9V, na cinskych prave tech 18V

A typ menice si pamatujes, co v prvni serii bylo? Zajimalo by me srovnani sily signalu s RB s integrovanou antenou na PCB...

Diky
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

uz vidim jak nejaky tele i skrz cervena modra cerna znaceni zapne do toho POE outu kabel do PC, nejlepe nejaky sluzebni notes za 4 petky a ze sitovky se zahuli :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

joker

Uz jsi to videl?

Notesy to nemaji osetrene? U nejakych zarizeni jsem cetl, ze maji detekci (a ted nemyslim poe dle 802.11xx)...
0 x

mpcz

joker píše:Uz jsi to videl?

Notesy to nemaji osetrene? U nejakych zarizeni jsem cetl, ze maji detekci (a ted nemyslim poe dle 802.11xx)...

Zdravím,
univerzální odpověď asi nemám, ale:
- toto se mi stalo snad stokrát za mou praxi. Povětšinou ACERy. Nic se nestalo. Na některých mám navíc i POE out, což je dobrá věc, zacvaknu SXT a měřím
- výstup POE out není žádná novinka, na ZCOMAXech je to již mnoho let funkční a nepamatuji se, že by to způsobilo problém
- někdy bývají na nezapojených vstupech odpory 75 ohm, na zem, na funkci ETH nemají vliv
mpcz, 18.04.2016
0 x

joker

Setkal jsem se jen s jedinym zarizenim takto odkourenym, byla to Sipura SPA3000, to je tak 13 let staty kousek zeleza, navrhovany navic ne IT lidmi zjevne :) deska byla propalena prave na pinech 4578, stejne tak to mohlo byt bleskove prepeti
0 x