❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WISP router

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
jursik
Kontaktovat uživatele:

WISP router

Příspěvekod jursik » 9 years ago

Vedel by mi niekto doporucit zariadenie, ktore prijme signal na 5Ghz ako klient a dalej ho routuje v domacej wifi sieti na 2,4Ghz?
Okrem Ubnt AirGateway (nutnost anteny a maly wifi vykon).
hladam zariadenie tak aby to bolo v jednom. jedine co som nasiel je neaky Edimax s funkciou Wisp, ten vsak prijma len 2,4Ghz.
pripadne vyriesil by to neaky MK s dvoma wifi kartami?

mozno blba otazka, ale este som to neskusal. mame klientov tak blizko vysielaca, ze je zbytocne davat anteny na okno a zas neprakticke aby mali vedla routera polozenu ubnt loco alebo ziaric z LiteBeam.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

jursik píše:mame klientov tak blizko vysielaca, ze je zbytocne davat anteny na okno a zas neprakticke aby mali vedla routera polozenu ubnt loco alebo ziaric z LiteBeam.

Chces akoze domacu wifi ktora bude na 5GHz primat signal z tvojho AP a na 2,4Ghz robit klientovi domacu wifi ? :lol: :lol: Len preto, ze si lenivy montovat klientske zariadenia....? Ved to tak skus, som zvedavy ako bude chodit APcko na ktorom budu klienti pripojeny skrz stenu a pod :lol: Mozno to aj pojde....priama viditelnost nic?
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 9 years ago

Idealni je prima viditelnost pres plastovy okno :D :D Ta kovova folie v tom dela se signalem divy.
0 x

jursik
Kontaktovat uživatele:

Gemb píše:
jursik píše:mame klientov tak blizko vysielaca, ze je zbytocne davat anteny na okno a zas neprakticke aby mali vedla routera polozenu ubnt loco alebo ziaric z LiteBeam.

Chces akoze domacu wifi ktora bude na 5GHz primat signal z tvojho AP a na 2,4Ghz robit klientovi domacu wifi ? :lol: :lol: Len preto, ze si lenivy montovat klientske zariadenia....? Ved to tak skus, som zvedavy ako bude chodit APcko na ktorom budu klienti pripojeny skrz stenu a pod :lol: Mozno to aj pojde....priama viditelnost nic?

v podstate tak ako hovoris. AP je 50 metrov priama viditelnost, jedine okno tam je. v danom byte sa mi notebook v pohode pripojil na moje AP aj za stenou (-65). v podstate tak neako to vychadzalo ked bol polozeny ziaric litebeam na okne, dalo to asi 35mbti). kabel neprichadza do uvahy kvoli debilnemu spravcovi a n konzola tiez nie. hladam ci vobec nieco take existuje, ak nie, tak zrejme pouzijem ten drziak na plastove okno (do odvetravajuceho otvoru).

samozrejme ze to nemienim davat ludom akopravidno ale pri tomto konkretnom pripade ma napadlo ci vobec nieco take existuje
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

A co libovolnej routerboard, do kterýho dáš dvě wifi karty?
́Nebo jestli nechceš externí antény, tak hAP ac.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Pokial to ma byt pre vlastne pouzitie tak OK. ALe ludom fakt nie. Inak signal nieje vsetko, co z toho ked budes mat CCQ 50%?

K veci. Routerboard s dvoma wlan kartami mas najednoduchsie a spolahlive riesenie avsak ma to jeden hacik. Aky protokol pouzivas na AP? Spominal si tu loco alebo ziaric litebeamu....pouzivas airmax? Ak pouzivas airmax tak ten mikrotik k tomu nepripojis. Pokial pouzivas len 802.11 pripadne nstream alebo nv2 tak to pojde.
Co sa tyka riesenia ako takeho stacila by nejaka ojazdena RB433 aj s original case.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Pokud chceš duální zařízení UBNT, musíš se poptat tam (ale nejspíš zbytečně). Nikdo jiný ti to s AirMax technologií nevyrobí. A používat UBNT bez toho je docela na houby.

Dávat "přijímač" dovnitř za okno je také o ničem. Leda bys byl masochista a problémy si přidělával naschvál.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

jursik
Kontaktovat uživatele:

Ten novy hAP s dvoma pasmami by moho lbyt fajn, teda ak su tam dve karty, ale kedze AP ide airmax, tak je to nepouzitelne, takze ostanem u loca.

videl som routre s funckou WISP, myslite ze niekto ma vobec taku siet? (nemyslim u nas). ze siri 2,4 podobne ako napriklad lte a dava ludom len neake wifi modemy?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Před AirMaxem a NV2 či nstreme bylo WISP možná běžné i zde. I když si myslím, že spíš v dobách 2.4GHz přístupových bodů.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

jursik
Kontaktovat uživatele:

moze byt. lenze keby dnes das niekomu 2mbit tak ta posle do pečka. ked chces dat aspon 10mbit tak antena proste musi ist von.

na ukazku, dal som na okno na skusku ten ziaric z litebeam, je to na parapete vedla bezneho tplink routera. je to za plastovym oknom a ide to zatial dobre. speedtest mi nameral 38mbit a sptest.cgi od ubnt uakazlo vyse 60mbit priepustnost. uvidime ako pojde ked sa zhorci pocasie. nieje to zakaznik v tomto pripade, takze mozem experimentovat a testovat.
test.png
0 x