Zdravím,
mám jeden bod sítě, kde tak často dochází k výpadkum, že spíše tam el. energie není než je. Rozhodl jsem se objednat jeden zdroj Mean Well AD-55A s funkcí UPS http://www.gme.cz/spinany-zdroj-mean-well-ad-55a-p332-452 na zkoušku. Jsou na tom připojene tři AP od mikrotiku funguje to paradně. Jen je problém, že pokud připojím baterii bez předchozího napětí 230V na svorkách tak se zdroj sám od sebe nezapne. Tento problém, jsem vyřešil trvalým propojením svorek spínacího relé (samozdřejmě jsem rele sundal). Ale ani předtím ani teď po změně to baterii zpět nenabíjí a musím ji nabíjet ručně(tz. z nabíječky), je to normální chování? Pokud ano, můžete mi doporučit jiný zdroj s nabíjením a funkcí odběru z baterie i bez připojení 230V, který používáte? Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Založní zdroj Mean Well AD-55A
Je tam RESET tlačítko(dva piny vedle svorek). když připojíš baterii bez 230V, stačí propojit ty dva piny a zdroj se zapne.
0 x
Nemá, ta část desky nemá součástky
jsem přemýšlel jestli to právě kvůli tomu nenabíjí.

0 x
Pořiď AD155, jak bylo psáno výše, ta kontakty na tlačítko má. AD55 a 155 je rozdíl ve velikosti a pak v odběru vlastního zdroje. 55ka sama veme 4W a 155ka 8W.
AD55 standartně baterii dobíjí, jinak by to asi nemělo moc smysl, zřejmě jsi to rozvrtal tím, jak jsi zrušil to relátko uvnitř. Nezdá se mi, že by ani předtím nenabíjela, mám a měl jsem jich už spoustu, ale nikdy se mi nestalo aby nejela nová.
AD55 standartně baterii dobíjí, jinak by to asi nemělo moc smysl, zřejmě jsi to rozvrtal tím, jak jsi zrušil to relátko uvnitř. Nezdá se mi, že by ani předtím nenabíjela, mám a měl jsem jich už spoustu, ale nikdy se mi nestalo aby nejela nová.
0 x
Zdroj se da zapnout propojenim plusu baterky s plusem vystupu. Staci k tomu kleste, dva sroubovaky, apod. Pokud nedobiji, je tam nejspis nastavene moc nizke vystupni napeti. Taky uz se mi stalo, ze to u noveho zdroje bylo na minimum.
0 x
To bych asi nedelal s tim klemovanim vetvi, protoze se tim bypassuji obvody LVD, viz dokumentace:
http://www.gme.cz/img/cache/doc/332/452 ... heet-1.pdf
Ze zdroj nenajede po vymene vybitych aku za nove, kdyz stale neni pritomno napeti v siti, je vlastnosti cele rady podobnych produktu. Argumentovalo se ochranou aku (LVD), ktera se reaktivuje prave opetovnou pritomnosti 230V na vstupu a prepne rele. Nikdo nepocital s tim, ze by se menil aku zaroven s nepritomnosti site. Sveho casu jsem to resil i u BKE. Resetovaci tlacitko to vyresilo. A nebo dobre napocitat baterku a pak si vzit sebou i centralu, nebo baterku s invertorem a dat mu cuchnout.
Ze zdroj nenajede po vymene vybitych aku za nove, kdyz stale neni pritomno napeti v siti, je vlastnosti cele rady podobnych produktu. Argumentovalo se ochranou aku (LVD), ktera se reaktivuje prave opetovnou pritomnosti 230V na vstupu a prepne rele. Nikdo nepocital s tim, ze by se menil aku zaroven s nepritomnosti site. Sveho casu jsem to resil i u BKE. Resetovaci tlacitko to vyresilo. A nebo dobre napocitat baterku a pak si vzit sebou i centralu, nebo baterku s invertorem a dat mu cuchnout.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Podle toho datasheetu ma ten krám účinnost 71, resp 74%. To vam nikomu nevadí, ze nejméně 1/4 energie jde do pryč jako odpadní teplo? A to zdůrazňuji to nejméně, protože efektivita se obvykle uvádí ve vztahu k ideálnímu zatížení, kterého se v praxi dosahuje zřídka a zejmena čínští výrobci maji ve zvyku ty hodnoty jeste dále optimalizovat...
0 x
Lukas Kristek
GRFS píše:To bych asi nedelal s tim klemovanim vetvi, protoze se tim bypassuji obvody LVD, viz dokumentace:
Zdravím,
tahle "ochrana" mi pije krev už mnoho let, používám polské zálohy 12V, 17AH, 3A. Postupně při návštěvě AP dám z boku bedny měnič 12 na 24V, 3A. Je to jednodušší a levnější, než vše měnit a staré vyhazovat. Ostatně 17Ah na malé AP úplně stačí. Tyto zdroje mají vynikající stabilitu a hlavně odolnost proti přepětí ze sítě. Nulová poruchovost. Jen když dojde při výpadku baterie a přivezu novou, zdroj nenaskočí, takže to nic neřeší. Psal jsem i polákům, ať tam dají startovací tlačítko, ale nechtěli ten problém dostatečně chápat a k ničemu to nevedlo. Naštěstí se to neděje příliš často.
mpcz, 17.01.2016
0 x
To resetovaci tlacitko dela jen to, ze vezme stavu z nove baterky a privede ji po dobu stisku tlacitka na vystup usmernovace, cimz nasimuluje nabeh site. Jakmile se to tlacitko pusti, LVD to vyhodnoti jako novy vypadek a prepne opet na aku, ktere jsou mezi tim uz vymenene. Je to uprava za par korun.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
mohu se zeptat, jak se da konkretne resit BKE , aby nabehlo z baterek (je to nejaka ta verze s odpojovacem) ? prekvapilo mne,ze to zdroj za takovy prachy nema,zatimco AD155c ma prave reset tlacitko ...
0 x
--
Filip Rubák
F-site corp s.r.o.
e-mail: xrf(at)f-site.eu
GSM: +420 731 931 043
Filip Rubák
F-site corp s.r.o.
e-mail: xrf(at)f-site.eu
GSM: +420 731 931 043
BKE JSD 112-545 ma to tlacitko taky. Ale to je maly 2.5A zdroj 55V s funkci nabijece aku a IP dohledem. Pokud si to chcete "dobastlit" k jakemukoliv podobnemu zdroji, tak je treba vychazet z jiz uvedeneho popisu. K tomu potrebujete mit alespon zakladni znalosti obvodove technïky napajecich zdroju. Pokud nemate, doporucuji radeji koupit hotove reseni.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art