Nevíte jaké má tato anténa PSV? Nikde jsem to nenašel. Je srovnatelná s jirousem pro PBM10?
https://www.discomp.cz/?cls=stoitem&stiid=47524
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MaxLink 10 GHz
MaxLink 10 GHz
0 x
To už jste na tom tak špatně, že musíte zvažovat nějakého Maxlinka oproti osvědčenému Jirousu a snažit se ušetřit 681Kč na anténě? K zmetku rádiu dejte alespoň rozumnou anténu.
0 x
Tak rozdíl jsem našel i menší 495,- jen jsem chtěl vědět jaké jsou vlastnosti oproti Jirous. Která je lepší.
0 x
Nemeril jsem, ale pisou VSWR <1,4. UBNT urcite nedela uplne vsechno spatne. Takze pokud ta antena nevybocuje z trendu, lze se domnivat, ze bude mit solidni parametry. Teda v ramci hodnoceni vlastnosti plastovych lavoru s pokovenim.
To ceho se trochu obavam, je bolest vetsiny malych parabol v pasmech <10GHz, rekneme pod D=60cm. Ne zcela optimalni ozareni plochy, diky pouzite parabole a jejimu F/D. To nakonec vede k nizkym hodnotam Front to Back a vyssi urovni vzajemneho ruseni. Asi jen shodou nahod uvadeji v odkazu zisk a VSWR. F/B pomer ne.
To ceho se trochu obavam, je bolest vetsiny malych parabol v pasmech <10GHz, rekneme pod D=60cm. Ne zcela optimalni ozareni plochy, diky pouzite parabole a jejimu F/D. To nakonec vede k nizkym hodnotam Front to Back a vyssi urovni vzajemneho ruseni. Asi jen shodou nahod uvadeji v odkazu zisk a VSWR. F/B pomer ne.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Takže když už jít do UBNT na 10 GHz byť je to do 1 km tak radši 60 anténu? Jde mi o nejmenší zlo když už to nasadím.
0 x
Mario píše:Takže když už jít do UBNT na 10 GHz byť je to do 1 km tak radši 60 anténu? Jde mi o nejmenší zlo když už to nasadím.
Urcite. Prvnim preselektorem kazdeho bezdratoveho zarizeni je antena. A kdyz uz pouzivate UBNT, ktere ma potrebu pouzivat obe polarizacni roviny, je antena v podstate to jedine, cim lze ovlivnit parametry toho spoje. Plati tam jednoduche pravidlo. Cim vetsi parabola, tim uzsi je hlavni lalok a tim mene ruseni se dostane na RX vaseho spoje. Reciprocne i na ostatni spoje v okoli. Pravdepodobnost, ze nekoho zarusite je nizsi a stejne tak budete mit lepsi parametry vaseho spoje. To poznate napr. na CCQ.
Zcela ferove vsak dodavam, ze muzete mit s vetsi parabolou nepatrne vice prace se smerovanim. Je-li neco ostre jako nuz, byva problem se trefit spravne hned napoprve. Ale to je dan, ktera se vam pri provozu mnohonasobne vrati.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Děkuji. Zkušenost se směrováním na 10 GHz z 60 cm mám do 6 km na RAY. Ale s UBNT je to moje první zkušenost, tak snad ten 1 km nebude takový problém.
0 x

0 x
Mario píše:Děkuji. Zkušenost se směrováním na 10 GHz z 60 cm mám do 6 km na RAY. Ale s UBNT je to moje první zkušenost, tak snad ten 1 km nebude takový problém.
Smerovani PBM10 ve feedu vetsi paraboly muze byt o neco malo slozitejsi diky neexistenci rozumneho vystupu s napetim AGC/RSSI, jako ma vetsina dospelych radii. Je to jedna z dani za cenu zarizeni. Preci jen smerovat to na LEDky, nebo s notebookem v ruce na "antenna alignment" bargraf s "pipakem" neni vzdy uplne prakticka zalezitost.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
[quote="pata....pokud na dany sajt budete chtiti casem davat dalsi 10G tak to stejne tzv, asi "pude"[/quote]
Nesmysl, dá se to bez problémů používat s duplexními spoji i na jednom bodě, jen je potřeba dát si pozor na kanály.
Nesmysl, dá se to bez problémů používat s duplexními spoji i na jednom bodě, jen je potřeba dát si pozor na kanály.
0 x
a taky je treba pocitat s tim, ze UBNT slave nepripojeny na master "smejdi" v celem pasmu ...
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
-
- Kontaktovat uživatele:
Stačí nastavit jenom danou frekvenci kde má skenovat a pak snad nebude prolézat zbytek. Nebo to dělá i tak?
0 x
Petr Bačina píše:Stačí nastavit jenom danou frekvenci kde má skenovat a pak snad nebude prolézat zbytek. Nebo to dělá i tak?
Ne ,nedela a je to pri instalaci i nutnost nastavit.viz manual.
0 x
Pokud ma ve scan listu konkretni kanal to nevim, ale pokud je nenastaveny, nechyceny na sveho mastera, vcetne default tovarni konfigurace, tak to dela. Zapomenuti klienti mohou byt casem problem. To same se tyka logicky i 5GHz.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art