❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alcoma MP155

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Mr.Cas

Alcoma MP155

Příspěvekod Mr.Cas » 9 years ago

Dobry den

Mam alcomu MP155 radio otevrene na 150M rad bych protlacil celou kapacitu z jedne strany na druhou a nepouzival to oddelene prez Line2 a Line3.
Resite to nekdo tak ze se to na jednom konci rozdeli a na druhem spojuje nebo mate udelane zvlast dve linky?
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

Jak chceš dokupy dostat 150 Mb přes 100 Mb ethernet?
0 x

Mr.Cas

kdo ma MP155 tak vi ze to ma na svorkovnici 2x 100M eth
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

Ano vím - proč píšeš že to nechceš tahat odděleně? Když každá line umí 100Mb a radiově 155 vždy musíš použít obě linky.
0 x

Mr.Cas

ok ale preci nestaci napojit to na switch a ono o tam proleze a zase vyleze, tak se ptam zda to ma nekdo nejak uz vyresene.
0 x

tuner99

Příspěvekod tuner99 » 9 years ago

Existuje na to nejakej chytrejsi switch muzu ti to i zjistit jaky zpusobem, mame je na siti, ale nevyuzivame to ani. Nrjlepsi udelas vymen to v Alcome za MP300 na 10GHz, doplatis 30 tis a mas novou Alkomu s gigabit PoE co ti bude tahat pri ty destice 250 Mbit. Maji na to ted akci pokud ty spoje uz nerozprodali, omezenej pocet kusu myslim.
0 x

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod info@adambalko.cz » 9 years ago

Kdysi jsme to řešili s NEC Pasolink, ten měl taky dva 100Mbps eth a rádiem tahal 155Mbps. Nastavili jsme 50% a 50% a na obou koncích na ciscu jsme na daných portech nastavili funkci etherchannel a bylo vymalováno ;)
0 x
internetkyjov.cz

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Když použiješ na switchi bonding/trunking, tak to teoreticky jde. Jen ho musíš donutit, aby si nemyslel, že má na portech 100M, ale jen 75. Možná to fungovat bude.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

My na tom Pasolinku tohle nastavit mohli. Bylo tam 100 a 50 nebo 75 a 75Mbps, takže to bylo v pohodě. Pak ten etherchannel jel jak měl.

ludvik píše:Když použiješ na switchi bonding/trunking, tak to teoreticky jde. Jen ho musíš donutit, aby si nemyslel, že má na portech 100M, ale jen 75. Možná to fungovat bude.
0 x
internetkyjov.cz

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 9 years ago

nebo druha varianta, ne moc elegantni,ale nastav si 2 VLAN a kazdou posli do jednoho portu. tim padem se to rozdeli, bohuzel nebude kontrola nad tim, ze kdyz na oboch VLAN pojedes 100 Mbits (dokupy 200), tak radio umi 150MB.
0 x

Mr.Cas

To prave nechci potrebuji predavat na druhe strane 150 v celku:/ , nikdo to neresi? napadalo me neco jako na Mikrotiku Bonding ale nikdy jsem to nevidel v praxi.
0 x

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem psal, alcoma by správně měla(neznám, nevím) v configu mít možnost nastavit ethernety na max75+75 a pokud budou na obou stranách switche, tak etherchannel, pokud RB, tak bonding interfaců, pak dostaneš svých 150Mbps. Více google nebo tu ve fóru, či na MK wiki.

Mr.Cas píše:To prave nechci potrebuji predavat na druhe strane 150 v celku:/ , nikdo to neresi? napadalo me neco jako na Mikrotiku Bonding ale nikdy jsem to nevidel v praxi.
0 x
internetkyjov.cz

Matess

Příspěvekod Matess » 9 years ago

Zdravim, zrovna tohle ted resim a tak jsem se na to informoval...

Na obou koncich budu mit mikrotik a tam nastaveny bonding. Funguje to na mikrotiku docela dobre - otestoval jsem si to na 2xFE.

Na alcome je potreba v managementu u ethernetu prepnout na 50%/50%, protoze jinak to normalne funguje na FE a zbytek. Zatim to nasazene nemam, ale mozna to jeste vyzkousim na stole nez to posadim venku...
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 9 years ago

Po vlastních zkušenostech doporučuju MP155 vyměnit za něco s gigo ETH. Bonding na mikrotiku šlapal dobře, jen vznikl docela podstatný problém. Management ALCOM běží jen na jednom ETH portu a pokud se data začaly symetricky dělit na RBčku do obou portů, tak se nešlo spojit s managementem, protože část dat tekla druhým portem. Nepřišel jsem na to jak to ošetřit. Tak jsem tam dal raději MP200. Je vcelku možné, že to nějak řešit jde, ale já osobně už neřeším. Není čas.
0 x