❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nastavení Mikrotik RB2011LS

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Danisek30

nastavení Mikrotik RB2011LS

Příspěvekod Danisek30 » 10 years ago

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jak mám nastavit RB 2011LS pro domácí využití.Byl mi doporučen jako jeden z nejlepších.Ale nějak to neumím nastavit.Potřebuji nastavit IP a DNS od poskytovatele na vstupu.A pak ten zbytek. :-) Do něj se dostanu přes winbox.Ale dále pak už nevím.Nějaké základy mám,ale tohle fakt nedávám.Předem děkuji.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Je tam "quick set". Teoreticky tě provede.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Danisek30

Příspěvekod Danisek30 » 10 years ago

bohužel není.To už jsem hledal. :-(
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

quickset tam musí být. Pokud ne, tak nejdřív upgraduj.
Zde máš balíček
http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... 6.32.1.npk
Přetáhni to do files. A pak reboot...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

První zmínku o quickset jsem našel v changelogu 5.12. Že by do této verze dodávali ještě podstatně starší?

Průšvih spíš je (a budu se po několikáté opakovat, pro vás začátečníky zajisté arogantně), že pokud neznáš základy, alespoň trochu teorie, nenastavíš vlastně žádný router. Natož takový s možnostmi mikrotiku. A pokud nastavíš, tak prostě nevíš jestli správně (to leckdy neví ani znalý). Zkus si sehnat někoho místního, ať ti to udělá. Holt za peníze. Na dálku takto od stolu to asi nikdo psát z patra nebude, to není v ničích silách. Ať už je altruista jaký chce. Zvlášť když sám chceš "všechno" ... přitom příkladů na internetu lze najít určitě spoustu.

Pokud budeš mít konkrétní problém, zde se určitě rádce najde. Většinou. Proč ti svítí támhleta kontrolka na palubní desce víme ... ale popis generálky motoru psát?

To je fakt lepší libovolný tplink, nastavit čtyři kolonky a jít od toho.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Ak chceš, pozri moje demo. Taktiež RB2011 v dome. Prípojka cez SXT + verejná IP.

home.ekrajnak.com
ispforum
ispforum
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák