❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TP-LINK TL-WR740N

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
RAket

Re: TP-LINK TL-WR740N

Příspěvekod RAket » 12 years ago

Ajfel píše:
zubodravec píše:Nam se to stava, mnozi se nam reklamace zakazniku ze musi router restartovat.
Zatim nedokazu zjistit co to dela. Co je spoustecim duvodem zavady.

1) jeden kousek jsem dali do hospdy a tam zatuhnul prakticky ihned a nedokazal se na nej pripojit WIN7 zakaznika ntb
2) u nekterych zakazniku to tuhne, jedenzakaznik si koupil Tablet a od tedoby mu router mrzne.

Co ted ? pomuze upgrade firmware ?

farmar píše:Používam tiež tento ruter a začínam sa čoraz častejšie stretávať z problémom šifrovania, nenačíta DHCP atd.. a hlavne u NB z vistov a niektoré ASUS laptpy aj z WIN 7.
Stretol sa z tým niekto?? , alebo ako to riešite?? nechce sa my zadavať u zákazníkov mack filter

Dik

Meli jsme stejny problem, nektere WIN7 a chytre placky(telefony nebo tablety) maji obcas problem se pripojit, pomuze restart
Upgrade firmware je nemozny, kdyz vydali jen ten co je v routerech, nevim jestli u vsech verzi, ale u te moji ano

My jsme prepnuli APecko do normy B/G a problemy zmizely (teda zatim, uz je to 2 tydny a problemy nejsou hlaseny)

Dobry vecer, podobne problemy aktualne resim. Uzivatele reportuji ruzne "vypadky", spolecnym priznakem je tp-link :x a v domacnosti zakaznika android telefon-y.
Bohuzel vec zrejme neresi upgrade firmware.
Nekde mozna pomuze prepnuti do normy mixed B/G, pevne nastaveni sirky kanalu a frekvence, ale bohuzel to nepomaha u vsech zakazniku. :(
Aktualne resim co s tim, jestli tp-linky vyhazet nebo se pokouset o nejaky fix.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Tak já nevim, my s nima žádný problémy nemáme a to jich máme určitě několik tisíc mezi kliošema. Jedinej problém poslední doby je funkčnost netu a aplikací na zařízení s Androjdem, nebo u Apple. Když se někdo takovej ozve, tak se nastaví primární DNS na 8.8.8.8 a je po problému. Minulej rok se vzalo na zkoušku několik routerů značky Tenda a od tý doby co nám jeden tenhle router položil celej vysílač, protože se nějak kousnul a zacyklil se, tak tahle značka nesmí překročit práh firmy . . .
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 12 years ago

RAket píše:Dobry vecer, podobne problemy aktualne resim. Uzivatele reportuji ruzne "vypadky", spolecnym priznakem je tp-link :x a v domacnosti zakaznika android telefon-y.
Nekde mozna pomuze prepnuti do normy mixed B/G, pevne nastaveni sirky kanalu a frekvence, ale bohuzel to nepomaha u vsech zakazniku. :(
Aktualne resim co s tim, jestli tp-linky vyhazet nebo se pokouset o nejaky fix.

Nedávno jsem narazil na podobný problém.... PC a jeden telefon jel, ale druhý telefon ne. Původní nastavení bylo B / WPA TKIP.
Přenastavil jsem jim to na B/G (nebo jenom G .. nevim) a šifrování změnil na WPA2 AES a vše se bez problémů připojilo a funguje.
Třeba ti to pomůže.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 12 years ago

kure05 píše:Tak já nevim, my s nima žádný problémy nemáme a to jich máme určitě několik tisíc mezi kliošema. Jedinej problém poslední doby je funkčnost netu a aplikací na zařízení s Androjdem, nebo u Apple. Když se někdo takovej ozve, tak se nastaví primární DNS na 8.8.8.8 a je po problému. Minulej rok se vzalo na zkoušku několik routerů značky Tenda a od tý doby co nám jeden tenhle router položil celej vysílač, protože se nějak kousnul a zacyklil se, tak tahle značka nesmí překročit práh firmy . . .

skus to s tym ddwrt a daj vediet...
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Narazil jsem na jednu zajímavou věc. Nejdřív se to týkalo TP-Linku WNR842ND (300Mb verze 740/1ND) později i dalšího levného routeru. Router byl umístěný za LCD televizí a třeba týden fungoval naprosto bezproblémů. Pak z nějakého důvodu nastala situace, kdy síť vysílala, na notebooku / telefonu / tabletu byla vidět, ale nešlo se připojit. Router se musel restartovat. Záseky se objevovaly nepravidelně. Někdy po týdnu, někdy po 2 dnech. TP-Linka jsem vyměnil za 300Mb ZyXel NBG-418N. Šel na stejné místo a situace se opakovala. Prakticky stejné chování. Po LAN net šel, ale na wifi se nic nepřipojilo. Pak stačilo přesunout router o 40 cm na poličku vedle televize a tadá, router jede bez záseku přes 14 dní. Jinak 741ND na stejném místě chodila s 200d uptime.

Možná to někomu pomůže, protože v poslední době dost často vídám, že si lidé umístí všechny krabice krásně za telku kde nejsou vidět a ono to potom blbne.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

bingo. Stalo se nám to a asusem umístěnym za smart tv od samsungu. Umístili jsme ho za tv přímo na vesa držák televize montovanej do zdi a šlus. Všechno jelo kromě wifiny. Museli jsme ho na držáku dát jinak a ještě k tomu aby anténka koukala nad televizí a jede to.

Né na darmo se píše že se maji RF věci dávat dál od sebe.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Kurna..to potesi, vacsina wifin ide k telkam....
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 12 years ago

Dobry vecer, podobne problemy aktualne resim. Uzivatele reportuji ruzne "vypadky", spolecnym priznakem je tp-link a v domacnosti zakaznika android telefon-y.

U nás byl problém často s čímkoli co jelo jako bridge a androidem, a zatím staré MK3x nebo 29x.. ano mea culpa, i to se někdy stává.. obvykle jsme to měli udělaný takhle kvůli diagnostice, nakonec pomohlo přenastavit ten wifi router jako router namísto bridge.. router za routerem... řešil jsem i na několika WA2204, dokonce jsem se takhle vystříkal i doma když jsem se pro mojí polovičku pokoušel zprovoznit RIKOMAGICIII na TV s androidem s připojením na WRAP s pochybnou 2.9.27 (znáte to, hříchy z mládí, skladové přebytky a kovářova kobyla) v bridge... jede s tím cokoli od ipadu s iphonem, ale android ani prd, spojí se, začne načítat IP od dhcp, rozpojí a tak pořád dokolečka. Musel jsem kvůli tomu přidat další wifinu s wa2204 jako router... to bylo před půl rokem, od té doby vím že alespoň u mě android+bridge=problém. Snad to někomu dalšímu pomůže.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Tak router chodí už víc jak měsíc bez záseku. Ta telka ho opravdu rušila... Příště už tedy domácí AP k televizi dávat nebudu 8)

Jinak pokud byste hledali další použitelný router na doma, tak ZyXel NBG-418N je celkem povedená mašinka. Jako brovskou výhodu vidím v tom, že firmware umožnuje přímo přepnout do režimu AP, takže není potřeba nějak pochybně vypínat DHCP a podobně. Přes wifi lze bezproblémů protáhnout 90Mb/s , na 40MHz kanálu. Propustnost WAN-LAN 95Mb, CPU na 75%
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

To su tie čo všetci ISP vracali po krabiciach spet dodavatelom?
0 x

mosqicz

Příspěvekod mosqicz » 10 years ago

Zdravím, možná položím triviální dotaz ale potřebuju se připojit přes winbox na sůj RB411 a jelikož mám mezi RB a PC ještě TP-Link WR740N se zapnutým DHCP, tak nevím, jak nastavit routu ven abych se na ten RB dostal, můžete mi prosím poradit kde co nastavit? Zkoušel jsem to přes Advanced routing a static route ale tam jsem skončil :(
0 x