❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Ghz poskytovatel,stabilita, rada uživateli.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lukcz

10Ghz poskytovatel,stabilita, rada uživateli.

Příspěvekod lukcz » 11 years ago

Dobrý den, předně se omlouvám, pokud píšu do špatné sekce, ale chtěl jsem se zeptat jako uživatel, který nemá moc na výběr v Praze3 zvolit internet. .. zeptat se, protože je možnost použít internet od firmy Elreko, která má na baráku AP 10Ghz, teď, jak moc se mám bát odezvy a stability? Když jsem začal používat internet po vytáčeném připojení, tak tuším jsme zvolili poskytovatele tehdy ještě na moravě ve 2,4ghz pásmu, to byla upřímně katastrofa, a tehdy ještě pásma snad nebyly tak zarušeny.Kolísání a nestabilita, tomu se chci vyvarovat vzhledem k tomu, že k dispozici už je jen ADSL/VDSL přes 1KM od ústředny a nějaké jiné ISP, kteří nejsou přímo na baráku, takže by se muselo zřídit ap a to by určitě nebylo v 10ghz pásmu.

Jde mi o to, (když zanedbám nastavení, což zjistit jako uživatel nedovedu) jakým hodnotám se budu přibližovat. Poskytovalel tvrdí , že z mé lokality to je 2-3 ms na seznam.cz
To je pěkné, ale spíš mi jde o to, pokud by bylo škaredé počasí, nebo byly nějaké výpadky, tak aby ping nekolísal, třeba ke 300ms. Rád hraju online hry. Díky za každý názor.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

pokud ma ISP na baraku kde ses link v pasmu 10Ghz, da se cekat ze kvalita spojeni bude velmi dobra, pokud to neni nejaky lajdak ISP... ma li vse spravne osefovano, nebal bych se do takoveho pripojeni jit. Solidni ISP ti da nezavazne pripojeni treba na 14 dnu na test a pak se rozhodnes...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Bejt tebou tak bych do toho šel. 10Ghz není jako 2,4Ghz kdysi. Bude to jeho páteř a tam rozhodně 300ms nikdy mít nebudeš...
0 x

lukcz

Tak mi volali z O2, že prý jsem nově cca 400m od ústředny, že by byly schopni dotlačit něco k těm 40mbps.

Tak teď nevím,-10Ghz: 30mbps/30mbps - 450 Kč 1:10
Nebo VDSL AŽ 40mbps/2mbps - 500 Kč 1:?

Stále se mám držet 10Ghz? :) Díky za váš názor
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 11 years ago

Pokud Ti stačí 2Mbity na uploadu..
Dle meho není co řešit. ažDSL až možná někdy 40Mbit a 2 Mbitna UP? U mě v síti dělá UP 1/3 DOWN a mimo špičky je to 1:1
Asi bych nepřemýšlel ani vteřinu..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

co tak znamej sleduje na 20/2 vdsl tak to nikdy nepadlo pod 20/2 :) od ustredny je cca 650m...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 11 years ago

V pripade VDSL doporucuji profil 16/1. Bude to stejne chodit 20/2 akorat to bude stat min penez :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

lukcz

Tam jde spíš o to, že nově jsem od ústředny cca 400mb. A údajně technik tvrdil, že k těm 40mbps se můžu dostat.
Ani mi nejde tak o upload, jako spíš o stabilitu a odezvu, kde se mi zatím dostavá, že VDSL by mělo zhoršit odezvu, ale nadruhou stranu u 10Ghz nemám zaručenou stabilitu a nechci výrazné propady v latenci.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Není o čem debatovat, pokud je ten 10GHz PDH, tak ten buď jede a to s nizkou latenci, nebo nejede vubec.. AžDSL je TDMA technologie, která jakmile se začně zaplňovat, tak latenci zvedne, pro mě je to jasná volba. AžDSL, pokud je k dispozici alternativní operátor a nepoužívá PBM10 nebrat
0 x

lukcz

Chápu tedy správně, pokud operátor používá 10GHz na PBM10, tak mám raději využít raději AžDSL?
Protože si nejsem jist, co používá a už vůbec si nejsem jistý tím, zda bude ochoten mi to sdělit.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

lukcz píše:Chápu tedy správně, pokud operátor používá 10GHz na PBM10, tak mám raději využít raději AžDSL?
Protože si nejsem jist, co používá a už vůbec si nejsem jistý tím, zda bude ochoten mi to sdělit.

Vyfoť střechu a my ti řeknem co používá...
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:
lukcz píše:Chápu tedy správně, pokud operátor používá 10GHz na PBM10, tak mám raději využít raději AžDSL?

Vyfoť střechu a my ti řeknem co používá...

:)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Ne, pokud tam bude PBM10 tak ti to bude fungovat při nejhorším stejně blbě jako AžDSL :lol:
0 x

lukcz

Překvapivě jsem dostal odpověď a to:

"Je tam 1antenni 9,7 ghz a za ni alcoma 17ghz
Ubnt hracky v nasi siti nepouzivame"

Takže nemám váhat? Díky
0 x

Insider