❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

5Ghz AP do panelaku

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
king12345

5Ghz AP do panelaku

Příspěvekod king12345 » 11 years ago

Ahoj,

nevite nekdo jestli ma smysl davat 5Ghz AP do panelaku za ucelem sdileni jednoho pripojeni dvema sousedy ?
Projde to napriklad stropem z jednoho bytu do druheho, nebo jedno 5Ghz AP pokryje maximalne jeden byt ?

Dekuji
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

panelak ? 5G moc nema sanci vzhledem ke strukture zdi a stropu :) vidim to blbe...ani 2G4 nemusi byt tolik uspesne, ackoliv u pribuznych sem nedavno pouzival z pod patra net nejake shit 2G4 wifiny ale nebylo to ono. procasnuj kabely stoupackama a budes mejt klid, kdyz to bude jen patro nad tebe a pod tebe, tak to ani nikdo jiny nebude vedet ani resit.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

king12345

Je to bohuzel na stejnem patre ale pres chodbu :(
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Mam doma router co umí 2,4/5G současně a když jsem na 5G tak už ve vedleším pokoji mam problem se signalem.
0 x

king12345

Dekuji, presne to jsem potreboval slyset :)
0 x

king12345

Vse nakonec dopadlo lepe nez jsem cekal.

Sousedi jsou pres chodbu a deli je pouze dvoje panelakove dvere. Kazdy ma u sebe v chodbe Linksys wap300n slouzici jako AP a repeater, krome dveri jim nic nebrani v prime viditelnosti.
5GHz projde skrz dvoje dvere kde ho chyti repater a rozsiri po druhem byte, vse zatim funguje na vybornou :)

Treba se to nekomu bude hodit
0 x