❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AF 24 - Packets with Errors
Re: AF 24 - Packets with Errors
Nevím o tom že by někdo zapůjčoval věci této cenové kategorie na 24GHz po dobu reklamace(zdarma), ale zkus se zeptat/dohodnout tam kde jsi spoj koupil a pokud to nevyjde tak RMA do států. Ale to je už lepší spoj předtím sundat a proklepnout na jiné trase s jinými prvky v testu (což si koukám zkoušel jen částečně).
0 x
Kdyby někdo hledal ty verze POE co z*urví jednotky, tak jsou to verze starší než 1244. Pokud byl dlouhý svod, tak jednotky někdy přežily, pokud krátký tak odešly snad asi všechny...
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."
farmar píše:Trafo vymenené, žiadna zmena.
Uptime 5 hodin na RB 2011 RxFCD Error - 669
Nemá niekto skúsenosti s reklamačkov na AF24?
Ako dlho reklamacia trvá?
Je nejaká možnosť výpožičky po dobu reklamácie?
ďakujem
Půjčení těžko, reklamace standart 30 dní...takže na prd. rychle od AirFiberu pryč, žrouti jedni
0 x
farmar píše:Ahoj,
Čo to je ten Flow Control? vie niekto vysvetliť.
Rizeni toku dat. V nasem pripade 64 byte pauza ramce posilane mezi zarizenimi propojenymi na urovni LAN portu v pripade, ze jedno nestiha prenaset to, co mu to druhy posila. Typicky pauzy chodi od radia, ktere ma GE port, ale propustnost vyrazne nizsi nez 1Gb/s.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
GRFS píše:farmar píše:Ahoj,
Čo to je ten Flow Control? vie niekto vysvetliť.
Rizeni toku dat. V nasem pripade 64 byte pauza ramce posilane mezi zarizenimi propojenymi na urovni LAN portu v pripade, ze jedno nestiha prenaset to, co mu to druhy posila. Typicky pauzy chodi od radia, ktere ma GE port, ale propustnost vyrazne nizsi nez 1Gb/s.
vyzera ze s niecim podobnym ma problem mikrotik sledujem to na radiach z ktorych ide traffic cez gigove mikrotiky kazde dalsie a pokles priepustnosti o polovicu....cize aj tu to moze byt mikrotikom....
0 x
Ano obecne se da rict, ze nejvice flow control pauz bude generovat prave TDD radio, protoze sdili jeden RF kanal pro RX, TX a pauzy mezi tim. Mysleno jeden RF simplexni kanal. Protoze v meritku FDD radia je RF kanalem myslen duplexni par. Timpadem na GE v rezimu full duplex nemuze TDD rozumne stihat a buffer nemuze byt principielne moc velky, protoze by sla neumerne nahoru latence. Navic treba specialne UBNT ma problem s kratkymi ramci, coz jen posiluje nutnost flow control pouzit.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
to my nedává moc smysl když je AFko FDD pojítko.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Pol mesiaca bol pokoj a včera večer sa zase objavili RX FCS Error viď obr. 3
Ako som na to pozeral a sledoval, tak som našiel súvislosť, medzi obr.1,2,3.
Všimnite si na obr.1 tie peaky, to asi normálny trafic nebude??
a v overall status TX/RX 1519-max a Too long sa číslo dosť zhoduje s FCS Error.
Nebude to nejaký vírus v tej lokalite, ktorý roby tu zlobu a ako by som ho zachytil, alebo vedel by niekto poradiť ako by som to vyriešil??
Ďakujem

Ako som na to pozeral a sledoval, tak som našiel súvislosť, medzi obr.1,2,3.
Všimnite si na obr.1 tie peaky, to asi normálny trafic nebude??
a v overall status TX/RX 1519-max a Too long sa číslo dosť zhoduje s FCS Error.
Nebude to nejaký vírus v tej lokalite, ktorý roby tu zlobu a ako by som ho zachytil, alebo vedel by niekto poradiť ako by som to vyriešil??
Ďakujem

0 x
hapi píše:to my nedává moc smysl když je AFko FDD pojítko.
To na veci nic nemeni. Primarne jde o rozdil linkove rychlosti radia a rychlosti LAN portu. I kdyby jelo AFko na max, je to porad mene nez 1Gb a flow control potrebuje. TDDcka to maji o to horsi, ze nemuzou soucasne posilat data obema smery.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
GRFS píše:hapi píše:to my nedává moc smysl když je AFko FDD pojítko.
To na veci nic nemeni. Primarne jde o rozdil linkove rychlosti radia a rychlosti LAN portu. I kdyby jelo AFko na max, je to porad mene nez 1Gb a flow control potrebuje. TDDcka to maji o to horsi, ze nemuzou soucasne posilat data obema smery.
Ahoj,
ak tam nepotrebujem taký veľký trafík a ak prepnem spoj na HALF DUPLEX, tak by to malo stíhať aj bez flow control??
Ďik.
0 x
aj ked ho nechas ako fdd tak je to s rezervou nakolko v takom pripade mas teoreticky 700/700 a ethernet je gigabit... fcs error sa ukazuju aj u nas na jednom konci afkoveho spoja, je tam rb1100ahx2 -poe-asi 10m kablu-prepatovka-1m kablu-radio. Co nechapem, tak vramci laborovania som poprepinal eth na 100mbit, natvrdo na gbit (na mk) a ked som nakoniec spravil to, ze som na oboch koncoch spoja prepol eth na gbit fd tak mi tadial preslo asi 10mbit, nasledne som prepol na auto oba konce a fcs errors prestali naskakovat... nerozumiem tomu preco
0 x
farmar píše:GRFS píše:hapi píše:to my nedává moc smysl když je AFko FDD pojítko.
Ahoj,
ak tam nepotrebujem taký veľký trafík a ak prepnem spoj na HALF DUPLEX, tak by to malo stíhať aj bez flow control??
Ďik.
vidíš jak jsou tvoje rady chápány?

no, flow control ne flow control, U alcomy nebo 200Mbit orcave žádný flow control nepotřebuji a chyby nevznikají. O to jde. Samozřejmě máš pravdu že flow control je "dobrý" ale jak kdy. Ono ti to sice nazasere radio nějakým peakem ale za to ti to může zablokovat celou flow control trasu předtim takže nezadropuje pojítko ale něco jinýho kde přeteče buffer.
Zamozřejmě by to chtělo podívat se co je RX FCS Error. Podle HP je to paket s nekorektním kontrolním součtem který většinou vzniká když jedna strana je linknutá na full a druhá na half. Pak to řeže pakety a nesedí součty. V jiný souvisloti by se tedy poškozený pakety typu FCS error ukazovat neměly.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Vyznam FCS errors jsem popsal uz davno. Staci sledovat poradne tohle vlakno a ne jen posetile reagovat na kazdy novy prispevek
Vzdy plati, ze dva LAN porty, navzajem spojene kabelem, musi mit vyjednane shodne parametry pomoci autonegotiation, nebo je jim treba nastaveni vnutit rucne. V okamziku, kdy je jedna strana nastavena na autonegotiation a druha ma fixni nastaveni, dopada to vetsinou tak, ze strana s autonegotiation spadne do half-duplexu. Takto pak mohou vznikat FCS errors.
Jinak flow control ma vyznam vsude, kde je rychlost linkoveho rozhrani a radia vyrazne odlisna a muze tak dochazet k pretekani bufferu a nasledne ztrate dat. Typicky se to tyka GE rozhrani na radiovem spoji, jehoz propustnost je na WAN portu obvykle nizsi. Samozrejme to neni vselek a funguje to jen do doby, nez pretece buffer jinde.
Vzdy plati, ze dva LAN porty, navzajem spojene kabelem, musi mit vyjednane shodne parametry pomoci autonegotiation, nebo je jim treba nastaveni vnutit rucne. V okamziku, kdy je jedna strana nastavena na autonegotiation a druha ma fixni nastaveni, dopada to vetsinou tak, ze strana s autonegotiation spadne do half-duplexu. Takto pak mohou vznikat FCS errors.
Jinak flow control ma vyznam vsude, kde je rychlost linkoveho rozhrani a radia vyrazne odlisna a muze tak dochazet k pretekani bufferu a nasledne ztrate dat. Typicky se to tyka GE rozhrani na radiovem spoji, jehoz propustnost je na WAN portu obvykle nizsi. Samozrejme to neni vselek a funguje to jen do doby, nez pretece buffer jinde.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art