Poradíte, aspoň odhadem, jestli to je reálné udělat na té 5ce, nebo ne? Popř. co tam dát za HW /na ceně nezáleží...../... Dik MOCx.....
PS.: poraïte pls nejkvalitnější antény na 5Ghz -- značka: na ceně nezáleží

belmorfeus píše:MUJ nazor je ze to utahne naprosto v pohode pokud tam das poradne anteny (hlavne s co nejmensim vyzarovacim uhlem), mam spoj na 9km a po 5ghz spoji mam propustnost podle bandwitch testu 11mb FD a v realu kolem 9Mb FD, prumerne mi tam tece kolem 6mb FD a je to naprosto ROCK STABLE.
Jinak pokud by jsi sel do Nstreame dual tak na tom jsem dostal cca 25Mb FD propustnost v realnem nasazeni na cca 6km v dost silne zarusene oblasti (kvalitni anteny 24 a 28DBi, zadne silenosti za par korun).
Kazdopadne na 15km musis udelat Nstreame, ale doporucuji to spise rozdelit do dvou spoju (pokud to je realne) treba po 9km nez jeden takto extremni.
belmorfeus píše:latence z routeru na router na tom 9km spoji jsou pri zatizeni kolem 4mb FD(ted) 1-3ms, proste funguje naprosto krasne.
A pokud nemuzes umistit vic anten tak mas bud naprosto blbe misto nebo tam musis udelat jeste jeden stozarJako resit paterni spoj s takovouto kapacitou s tim ze nemuzes umistit poradne anteny je zvhrlost, bud se na tom objektu poradne domluv nebo jdi jinam.
net.work píše:belmorfeus píše:latence z routeru na router na tom 9km spoji jsou pri zatizeni kolem 4mb FD(ted) 1-3ms, proste funguje naprosto krasne.
A pokud nemuzes umistit vic anten tak mas bud naprosto blbe misto nebo tam musis udelat jeste jeden stozarJako resit paterni spoj s takovouto kapacitou s tim ze nemuzes umistit poradne anteny je zvhrlost, bud se na tom objektu poradne domluv nebo jdi jinam.
asi sem se spatne vyjadril - ja mam vlastni betonovy, 12m vysoky sloup, tam si muzu dat anten kolik chci, ale na druhe strane to patri tiscali a tam mam !zatim! domluvenu akorat 1x65cm parabolu.... a co ty paraboly od tyhanu? mate s nimi nekdo skusenosti? na pohled vypadaji celkem slusne, tady je kdyztak link: http://www.tyhan.cz/index_sub.php?id=10016
jedna se o ty posledni paraboly... jeste dotaz- pomuze tomu spoji, kdyz na jednu stranu dam misto 65cm parabole treba 95cm (samozrejme zreguluji vykon karty)
chrysler - prosim jakej mas signal na takovem spoji a jake pouzivas presne anteny mohl by jsi mi hodit link ? chci ted udelat 11km spoj a vylozene potrebuju co nebrutalnejsi signal i propustnost (budu rad kdyz se dostanu na 40Dbi a 30Mb FD propustnost s NS2D)
Chrysler píše:chrysler - prosim jakej mas signal na takovem spoji a jake pouzivas presne anteny mohl by jsi mi hodit link ? chci ted udelat 11km spoj a vylozene potrebuju co nebrutalnejsi signal i propustnost (budu rad kdyz se dostanu na 40Dbi a 30Mb FD propustnost s NS2D)
Signál mám -61/-64 CCQ 92/98 a ACK 133. Při průtoku 6/2Mbit je odezva 7ms. V pohodě tam proteče i přes 12Mbit. Antény jsou na zakázku od Kadenu... tuším že 90cm
net.work píše:belmorfeus píše:latence z routeru na router na tom 9km spoji jsou pri zatizeni kolem 4mb FD(ted) 1-3ms, proste funguje naprosto krasne.
asi sem se spatne vyjadril - ja mam vlastni betonovy, 12m vysoky sloup, tam si muzu dat anten kolik chci, ale na druhe strane to patri tiscali a tam mam !zatim! domluvenu akorat 1x65cm parabolu.... a co ty paraboly od tyhanu? mate s nimi nekdo skusenosti? na pohled vypadaji celkem slusne, tady je kdyztak link: http://www.tyhan.cz/index_sub.php?id=10016
jedna se o ty posledni paraboly... jeste dotaz- pomuze tomu spoji, kdyz na jednu stranu dam misto 65cm parabole treba 95cm (samozrejme zreguluji vykon karty)
Chrysler píše:chrysler - prosim jakej mas signal na takovem spoji a jake pouzivas presne anteny mohl by jsi mi hodit link ? chci ted udelat 11km spoj a vylozene potrebuju co nebrutalnejsi signal i propustnost (budu rad kdyz se dostanu na 40Dbi a 30Mb FD propustnost s NS2D)
Signál mám -61/-64 CCQ 92/98 a ACK 133. Při průtoku 6/2Mbit je odezva 7ms. V pohodě tam proteče i přes 12Mbit. Antény jsou na zakázku od Kadenu... tuším že 90cm
soooc píše:Chrysler píše:chrysler - prosim jakej mas signal na takovem spoji a jake pouzivas presne anteny mohl by jsi mi hodit link ? chci ted udelat 11km spoj a vylozene potrebuju co nebrutalnejsi signal i propustnost (budu rad kdyz se dostanu na 40Dbi a 30Mb FD propustnost s NS2D)
Prestrelujes na obou stranach o 16 dBi (pocitam ze ta parabola ma tak 30dBi). Ale jinak moc pekny spoj