❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Unifi ZeroHandoff - skusenosti

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rado3105

Unifi ZeroHandoff - skusenosti

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

Zdravim,
v jednom podniku mam 3 unifi, uvazoval som nad tym dat im spolocny nazov a pouzit zerohandoff - problem je ze to funguje len s heslom WPA-PSK, nie je mozne aby to bolo bez hesla. A potrebujem to otvorene.
A ak by som kazde ap pomenoval inym nazvom ostava tu problem, ze ked sa clovek pohne namiesto kde ma jedno ap zly signal a naopak ma dobry signal na druhe, tak ostava pripojeny na prvom kym ho neodpoji....a musi sa pripojit na druhe....
cize tu by bol idealny zerohandoff, kedy by nedoslo k vypadku a pripajal by sa auto podla signalu....

Viete mi nejako v tomto poradit? ci je mozne to bez WPA urobit - zerohandoff?
alebo ako docielit ak budu tri rozne siete aby sa pripojil na tu na ktoru ma dobry signal?
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

Skusenosti so zerohandoff: najnovsie unifi-beta aj upgradovane firmwari v unifi. Je mozne len s pouzitim WPA a do buducnosti to aj tak bude, kedze bez WPA to nie je mozne urobit (podla UBNT).
Je mozne taktiez pouzit len staticky navoleny kanal, cize ziadne auto(dalsia nevyhoda).
A klientske zariadenie ostava pripojene aj ked je signal na vzdialene unifi 5% a na druhe 60%...a priepustnost je slaba..pri takom signale...a nejde ani nastavit min. RSSI, pri prechode z jedneho unifi na druhe pocas roaminu sa stratia asi 3 pakety.

Aktualne to riesim s dvoma unifi, ktore nemaju zapnuty zerohandoff a mam tam nastavene auto kanaly, siete maju rovnake nazvy, ked prechadza klient z jedneho na druhy, vypadok trva asi 5s. Este tam idem poriesit to min. RSSI....hrate sa niekto s unifi?
0 x