❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pozor na WA2204A - identicke MAC adresy

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Bobos

Pozor na WA2204A - identicke MAC adresy

Příspěvekod Bobos » 18 years ago

Ahojte vsici, Tak se mi v siti objevil problem ktery muze postihnout kazdeho kdo pouziva toto zarizeni. obdrzel jsem pred tydnem nove wa2204a pro klienta a s hruzou jsem zjistil ze MAC na stitku a uvnitr se neshoduje. protoze tuto mac jsem v siti nemel zarizeni pouzivam, pouze jsem to oznamil prodejci . Ale vcera jsem dostal dalsi kus ale se stejnou MAC jako predchozi !!!! na stitku je samozrejme jina. resim to reklamaci. jo a dodavatel je aspa :-)
0 x
Bobos

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Já teda každé Apčko nastavuju, nevím jak ty. Přitom zrovna zkopíruju přímo z web rozhraní MAC protože jsem líný ji opisovat že štítku takže v podstatě ani žádnou mac na štítku nepotřebuju, důležité je aby bylo ok sériové číslo...
0 x

Mickey

Příspěvekod Mickey » 18 years ago

Nevim jestli jsem to pochopil spravne, ale Bobos se snazil naznacit, ze mel stejnou MAC toho hardware, ne stitku...

Mickey
0 x

Bobos

tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.

slava Mickymu :-)
0 x
Bobos

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

Bobos píše:tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.

A take ako klonovanie mac adresy poznas ?
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Bobos

airbilly píše:
Bobos píše:tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.

A take ako klonovanie mac adresy poznas ?

toto zarizeni nesplnuje kriteria ktera ma splnovat. Tuto "diskuzi" jsem zalozil abych vas informoval nikde jsem nenapsal ze chci neco obejit jinym nastavenim nebo s nim pomoci. pokud napises ze se da tento problem obejit klonovanim nereknu popel ale ty primarne pokladas otazku s podtextem cynismu a napadani schopnosti jinych. neboj neurazil jsem se ani nenastval :-) ale kazi to uroven diskuze na pouhe trumfovani nebo vytahovani se pred jinejma a radoby si zvysovanim vlastniho ega. cusik
0 x
Bobos

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Rozumím, špatně jsem to pochopil
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

Bobos píše:toto zarizeni nesplnuje kriteria ktera ma splnovat. Tuto "diskuzi" jsem zalozil abych vas informoval nikde jsem nenapsal ze chci neco obejit jinym nastavenim nebo s nim pomoci. pokud napises ze se da tento problem obejit klonovanim nereknu popel ale ty primarne pokladas otazku s podtextem cynismu a napadani schopnosti jinych. neboj neurazil jsem se ani nenastval :-) ale kazi to uroven diskuze na pouhe trumfovani nebo vytahovani se pred jinejma a radoby si zvysovanim vlastniho ega. cusik

Ale no tak, ja som to nemyslel ironicky, len som chcel poradit aby si taktuto drobnu vadu neriesil reklamaciou -postovne tiez nieje zadarmo....
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 18 years ago

Pravdepodobne si v Aspe hrali s upgradem fw.
Me se to stalo 2x pri ugrade nejake starsi verze (1.2.9_neco), zmenily se mi MAC na 00:E0:4C:81:86:D1 a 00:E0:4C:81:86:D3 (LAN/WAN).
Uz to nejde vratit na ty puvodni ani kdyz pouziji recovery utilitu.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 18 years ago

..teda to že 2 síová zařízení mají z výroby stejnou MAC adresu, nepovažuji za drobnou vadu, ale velký kix!

Každý výrobce síových zařízení má přidělený jistý "rozsah" MAC adres a ty by měl využívat. Součastně nesmí být na více zařízeních stejná MAC adresa, to je dáno někde nějakou IEEE nebo tak nějak normou (přesně teï ale fakt nevím). A pokud výrobci došly MAC adresy (teoreticky nemožné), tak nemá vyrábět ...anebo má někde kopanec ve výrobě a podle mě JE to na reklamaci - a to oprávněnou :roll:

Teal'c by řekl: "vskutku" :idea: :wink:
0 x

Bobos

Pintero píše:Pravdepodobne si v Aspe hrali s upgradem fw.
Me se to stalo 2x pri ugrade nejake starsi verze (1.2.9_neco), zmenily se mi MAC na 00:E0:4C:81:86:D1 a 00:E0:4C:81:86:D3 (LAN/WAN).
Uz to nejde vratit na ty puvodni ani kdyz pouziji recovery utilitu.

Tak asi je to ono. je tam stejna MAC jako uvadis, po flashi na 1.4.1.P.eng2 se nic nezmenilo.

Pintero mohl bys prosim poslat odkaz na tu recovery utilitu - take bych to zkusil (treba to pujde) diky.
0 x
Bobos

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 18 years ago

Bobos píše:Pintero mohl bys prosim poslat odkaz na tu recovery utilitu - take bych to zkusil (treba to pujde) diky.

Je to uplne dole: http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26
0 x

cekarna

Příspěvekod cekarna » 18 years ago

Podobně mi přišly MAC adresy nahoře uvedené ze servisu po reklamaci. Údajně by se mohla MAC adresa změnit http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2006032801
0 x