❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pozor na WA2204A - identicke MAC adresy
Pozor na WA2204A - identicke MAC adresy
Ahojte vsici, Tak se mi v siti objevil problem ktery muze postihnout kazdeho kdo pouziva toto zarizeni. obdrzel jsem pred tydnem nove wa2204a pro klienta a s hruzou jsem zjistil ze MAC na stitku a uvnitr se neshoduje. protoze tuto mac jsem v siti nemel zarizeni pouzivam, pouze jsem to oznamil prodejci . Ale vcera jsem dostal dalsi kus ale se stejnou MAC jako predchozi !!!! na stitku je samozrejme jina. resim to reklamaci. jo a dodavatel je aspa 

0 x
Bobos
tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.
slava Mickymu
slava Mickymu

0 x
Bobos
Bobos píše:tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.
slava Mickymu
A take ako klonovanie mac adresy poznas ?
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
airbilly píše:Bobos píše:tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.
slava Mickymu
A take ako klonovanie mac adresy poznas ?
toto zarizeni nesplnuje kriteria ktera ma splnovat. Tuto "diskuzi" jsem zalozil abych vas informoval nikde jsem nenapsal ze chci neco obejit jinym nastavenim nebo s nim pomoci. pokud napises ze se da tento problem obejit klonovanim nereknu popel ale ty primarne pokladas otazku s podtextem cynismu a napadani schopnosti jinych. neboj neurazil jsem se ani nenastval

0 x
Bobos
Bobos píše:tak znova. mam dve nova zarizeni se stejnou mac v systemu (WA2204A), na stitku u kazdeho je jina nez v hw ale hw1 i hw2 ma identickou. to znamena ze pokud tyto dve zarizeni pouzijete v siti tak vam budou kolidovat a navzajem si prebirat ip a zoufale posilat pakety kamsi tamsi. tobe potom budou volat klienti ze jednomu to jde a to jen obcas a tomu druhemu to same ale jen v pripade ze ten prvni bude odpojenej a tenhle balast a b....l budes mit v arp apod.
slava Mickymu
Rozumím, špatně jsem to pochopil
0 x
Bobos píše:toto zarizeni nesplnuje kriteria ktera ma splnovat. Tuto "diskuzi" jsem zalozil abych vas informoval nikde jsem nenapsal ze chci neco obejit jinym nastavenim nebo s nim pomoci. pokud napises ze se da tento problem obejit klonovanim nereknu popel ale ty primarne pokladas otazku s podtextem cynismu a napadani schopnosti jinych. neboj neurazil jsem se ani nenastvalale kazi to uroven diskuze na pouhe trumfovani nebo vytahovani se pred jinejma a radoby si zvysovanim vlastniho ega. cusik
Ale no tak, ja som to nemyslel ironicky, len som chcel poradit aby si taktuto drobnu vadu neriesil reklamaciou -postovne tiez nieje zadarmo....
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
Pravdepodobne si v Aspe hrali s upgradem fw.
Me se to stalo 2x pri ugrade nejake starsi verze (1.2.9_neco), zmenily se mi MAC na 00:E0:4C:81:86:D1 a 00:E0:4C:81:86:D3 (LAN/WAN).
Uz to nejde vratit na ty puvodni ani kdyz pouziji recovery utilitu.
Me se to stalo 2x pri ugrade nejake starsi verze (1.2.9_neco), zmenily se mi MAC na 00:E0:4C:81:86:D1 a 00:E0:4C:81:86:D3 (LAN/WAN).
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
..teda to že 2 síová zařízení mají z výroby stejnou MAC adresu, nepovažuji za drobnou vadu, ale velký kix!
Každý výrobce síových zařízení má přidělený jistý "rozsah" MAC adres a ty by měl využívat. Součastně nesmí být na více zařízeních stejná MAC adresa, to je dáno někde nějakou IEEE nebo tak nějak normou (přesně teï ale fakt nevím). A pokud výrobci došly MAC adresy (teoreticky nemožné), tak nemá vyrábět ...anebo má někde kopanec ve výrobě a podle mě JE to na reklamaci - a to oprávněnou
Teal'c by řekl: "vskutku"

Každý výrobce síových zařízení má přidělený jistý "rozsah" MAC adres a ty by měl využívat. Součastně nesmí být na více zařízeních stejná MAC adresa, to je dáno někde nějakou IEEE nebo tak nějak normou (přesně teï ale fakt nevím). A pokud výrobci došly MAC adresy (teoreticky nemožné), tak nemá vyrábět ...anebo má někde kopanec ve výrobě a podle mě JE to na reklamaci - a to oprávněnou

Teal'c by řekl: "vskutku"

0 x
Pintero píše:Pravdepodobne si v Aspe hrali s upgradem fw.
Tak asi je to ono. je tam stejna MAC jako uvadis, po flashi na 1.4.1.P.eng2 se nic nezmenilo.
Pintero mohl bys prosim poslat odkaz na tu recovery utilitu - take bych to zkusil (treba to pujde) diky.
0 x
Bobos
Bobos píše:Pintero mohl bys prosim poslat odkaz na tu recovery utilitu - take bych to zkusil (treba to pujde) diky.
Je to uplne dole: http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26
0 x
Podobně mi přišly MAC adresy nahoře uvedené ze servisu po reklamaci. Údajně by se mohla MAC adresa změnit http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2006032801
0 x