Ahoj
Potřebuji odpovědět na otázku jaký signál je potřeba pro 100Mbit 16QAM u Narrow. Jedná se bohužel o spoj přes stromy, něříkejte mi že je to chyba, vím to, spoj jsem nerealizoval já... Ale řekněme že to nejde vyřešit jinak než větší parabolou. Momentálně je signál -66,5 až -68 na obou stranách na 50Mbit 4QAM. Eb/No je na jedné straně 20,3db a na druhé 22db. Kanál je 1 a 7 protože takto je signál nejlepší ze všech kanalů. Moc se v tom nevyznám a nechci přepnout na vyšší modulaci a pak zjistit že se to ani nespojí.
Je to teoreticky možné řešení zapnutí 100Mbit s ACM které sníží modulaci při horším signálu?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Summit Narrow signál potřebný pro 100Mbit
Tak to přepni jenom dočasně pomocí odškrtnutého Perm. Pokud se to rozpojí kvůli signálu tak se ti to pak spojí zpět na původních hodnotách.
Jeden spoj v 10G jsme taky měli přes stromy. Pak povyrostly a když zapršelo tak to byla úplná katastrofa. No muselo se to předělat jinam
Jeden spoj v 10G jsme taky měli přes stromy. Pak povyrostly a když zapršelo tak to byla úplná katastrofa. No muselo se to předělat jinam

0 x
stejnej problem
spoj 8,1km a v kalkulacce psaly že by to na 100m při rezervě 20 mělo dat 9km a ani prd jedu na 50mbit a mám zapnuty ACM a nepřepne to na vyšší ani za mák
zapni acm na obou a pak dej modulaci na 100mbit a uvidis ale ja mám signal to co ty a ani prd
spoj 8,1km a v kalkulacce psaly že by to na 100m při rezervě 20 mělo dat 9km a ani prd jedu na 50mbit a mám zapnuty ACM a nepřepne to na vyšší ani za mák
zapni acm na obou a pak dej modulaci na 100mbit a uvidis ale ja mám signal to co ty a ani prd
0 x
Máme na spoji signál -58 a EB cca 16 a jede to na těch 100M. Jakmile signál klesne na cca -62, tak už to ACM podřadí na 50M. O tom, zda se spoj přepne na 100M rozhoduje nějaká další hodnota, která je ale skrytá a vidí ji jen technici od Summitu.
0 x
Signál se na překážce rozbije na více paprsků a tak vznikne vícecestné šíření, se kterým si nonOFDM modem špatně poradí. Je to jako koukat skrz mléčné sklo na detaily.
Vojta.
Vojta.
0 x
Říká se tomu MSE (Mean Square Error), vyjadřuje se v dB a vyjadřuje odstup modulované nosné od zbytku energie v okolí nosné a je dále definován fázovou čistotou nosné, případě fázovým jitterem. V tomto je OFDM (resp. COFDM) při vícecestném šíření propracovanější a klasické spojité modulace se stávají primitivními..
Nicméně pokud tam není rušení a při -62dBm to mění modulaci předpokládám skok z modulace QAM 1024 an QAM 512.. No upřimně u kvalitního systému se šumem zesilovací struktury třeba 2dB to znamená MSE -35dB..

Nicméně pokud tam není rušení a při -62dBm to mění modulaci předpokládám skok z modulace QAM 1024 an QAM 512.. No upřimně u kvalitního systému se šumem zesilovací struktury třeba 2dB to znamená MSE -35dB..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
petrlukes píše:Máme na spoji signál -58 a EB cca 16 a jede to na těch 100M. Jakmile signál klesne na cca -62, tak už to ACM podřadí na 50M. O tom, zda se spoj přepne na 100M rozhoduje nějaká další hodnota, která je ale skrytá a vidí ji jen technici od Summitu.
To je naky divny, i ta oneshitka prepina ze 100 mega na 50M nekde okolo cca -74 dBm
0 x