❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Router - repeater

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
los

Router - repeater

Příspěvekod los » 11 years ago

Zdravím všechny.

Mám dost specifický požadavek - potřebuji přijímat wifi signál na poměrně velkou vzdálenost (cca 100m). Občas chytnu tuto síť přímo na ntb, ale signál je slabý, nestabilní. Vysílač vyměnit nemohu, proto chci zlepšit příjem. Mé otázky jsou:
  • Bylo by řešením pořídit router a nastavit mode na repeater?
  • Lze případně tento mode nastavit na TP-link TL-WR841ND, abych mohl přijímat signál z mého routeru?
  • Bylo by řešení pořídit USB wifi kartu s lepší anténou, než má můj ntb?
Zjišťoval jsem různé parametry dnešních routerů a pořídil bych asi již zmíněný TP-link TL-WR841ND. Nemohl jsem si ale nevšimnout vyšší řady TP-link TL-WR842ND, která se liší přidaným USB portem. Máte někdo zkušenosti např s připojením externím HDD?

V oblasti sítí jsem analfabet, omlouvám se možné za lamerské otázky.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

ano , ne ne...

ano disk funguje jako ftp umi to tp linky pekne....

ne, mnel si spis psat do zacatecniku ale co uz, vsechny tvoje napady jak to zlepsi jsou k prdu... nic ti z toho nepojede...

napis blizsi info, co vysila, jaka antena, za zdi na 100m nebo v bunkru nebo za oknem nebo venku neb kde?

repeater ne.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

repeater reseni je, pokud mu nevadi, ze bude mit max. polovicni maximalni rychlost
no a pokud si poridi treba SXT lite 2 nebo 5, pichne si to kabelem do ntb nebo treba do toho TP-Linku, tak udela to co vetsina z nas kazdy den... proste se pripoji jako CPE :-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

V tomhle případě asi koupit Ubiquity Wifistation. Má to solidní anténu a připojit do USB a nastavit to dovede i mírně pokročilý uživatel woken.
Úspěšně to používáme při cestách do zahraničí.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."