❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Orcave 1S10 mrtvolka - zdroje?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
patrik_
Kontaktovat uživatele:

Orcave 1S10 mrtvolka - zdroje?

Příspěvekod patrik_ » 12 years ago

Včera jsem si užil. Na jednom site je 2x 1S10, napájené přes jejich origo PoE Phihong zdroje (a několik metrů Tough cable+stíněné zemněné konektory a APC gigabitové bleskojistky). Klidné přívětivé počasí, žádné hromyblesky, ani náznak deštíčku, slunečno. Přívodní 1S10 se na site kousla. Vypnout zapnout nepomohlo. Prohodil jsem mezi jednotkami zdroje. Najelo to, tak jsem odjel. Asi za hodinu se to kouslo zase. Tak jsem vyměnil zdroj od přívodní 1S10, která se kousla, za zdroj PoweDsine -používá je třeba Siklu- potom už fungovala normálně. Naopak druhá, původně funkční 1S10 chcípla. Totálně. Jen okolo PoE/Eth konektoru vidět jak tam cosi červeně svítí, ale to je celé co to dělá, nefunguje ani samostatný Eth na jednotce. Reset taky nic. Oba origo zdroje se s zbylou funkční jednotkou 1s10 na site chovají divně * 3x poblilkává connect/on, dokud se neodpojí a nepřipojí Eth při zapnuté jednotce, pak se "chytnou" ale stejně to nejede. No prostě haluz. Měl jsem z pr..kliku, že chcípla zrovna ta "správná" 1S10, protože tu jsem zrovna mohl nahradit trasou jinudy. Mám teorii že nakopnutý zdroj nejprve oddělal jednotku, která zase oddělala i druhý zdroj, jinak to nemá logiku. Jednotka je anyplikovaná :-) Máte někdo podobnou zkušnenost?
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Tak ať Ti vymění jednotku i zdroj a pokud si platíš 99 za přepětí tak jsi v klidu,ne?
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

po této stránce jsem opravdu v klidu a mám to pojištěné, platím 99,- :-). I když se nedomnívám že jde o přepětí, ale špíš se něco posralo. Jak jsem zjistil od kolegy co to instaloval, tak už při instalaci se tomu nechtělo najet, roztlačil to asi na třetí pokus, ale potom to několik měsíců jelo OK. Jen se tady probírám maily a nedaří se mi vyštrachat jak to fyzicky provést... kde zadat RMA (jestli použít to jejich na webu, které se tváří že je primárně pro zakoupené produkty) případně kam zavolat a odvézt přivézt od kdy do kdy atd.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Zavolej si do Orcave pokecej si a pak stejně budeš muset vyplnit RMAčko na webu a nějak jim to tam dopravit a převzít si novou jednotku do které budeš muset nahrát nové klíče.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

V rámci volných víkendů doporučuji používat napájení přes dvoulinku a nějaký kvalitní zdroj BKE/MEANWELL. Od odstavení PoE zdrojů jsou 1S10 relativně spolehlivé.
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Radek Úlehla píše:V rámci volných víkendů doporučuji používat napájení přes dvoulinku a nějaký kvalitní zdroj BKE/MEANWELL. Od odstavení PoE zdrojů jsou 1S10 relativně spolehlivé.

Tak tak Phihong nebrat ani zadara.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Chlopi díky za rady. AD-155C tady mám. Na hlavním site mám připraveného Arguse (má 2x 32.5Ah VRLA AGM baterky a dělá z nich 48V, používají to třeba čra). Zatím jsme s phihongy neměli problém, mezitím mi půjčil kámoš z CBL ty "lepší" zdroje, naopak jeden z těch sikláckých byl DOA, tak jsem si raději pořídil náhradní a teď se to vyplatilo. Jinak reklamace anylplication orcave docela v pohodě, na počkání připravili novou jednotku a než s ní kluci dorazili na základnu, přišly mailem nové licenční kódy i předávák. Zítra zase bude grilovat holuby po cestě jak zamlada :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

ty phihong zdroje sou fakt tak spatne? pak teda nechapu proc to v ramci anyplication dodavaji a i v obchodech ty zdroje nejsou zrovna za hubicku... mam tech zdroju uz taky par na sitech a chtel jsem ted koupit jeden nahradni, kdyby neco.. Jake jsou teda alternativy?
0 x
Jan Ptáček

patrik_
Kontaktovat uživatele:

0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

net.work píše:ty phihong zdroje sou fakt tak spatne? pak teda nechapu proc to v ramci anyplication dodavaji a i v obchodech ty zdroje nejsou zrovna za hubicku... mam tech zdroju uz taky par na sitech a chtel jsem ted koupit jeden nahradni, kdyby neco.. Jake jsou teda alternativy?

Nám je jeden dodavatel dával k siklu - polovina z nich nefungovala hned po rozbalení z krabice. Od té doby máme ke všem Siklu z tohoto důvodu natahanou dvoulinku a nestěžujeme si.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

ty jo fakt zvlastni no.. ja ted stavel 3 spoje = 6 adapteru a od prvniho zapojeni sem nemel problem ani s jednim...
edit: jeste me napadlo: https://discomp.cz/default.asp?cls=stoi ... xt=phihong jsou 2 verze - jedna af, druha at - i cena je dvojnasobna. Nemuze byt problemova ta af varianta?
0 x
Jan Ptáček

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

s powerdsine jsem měl taky problémy, od té doby mám ke všem spojům co to uměj natahaný napájení separátně
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 11 years ago

patrik_ píše:Včera jsem si užil. Na jednom site je 2x 1S10, napájené přes jejich origo PoE Phihong zdroje (a několik metrů Tough cable+stíněné zemněné konektory a APC gigabitové bleskojistky). Klidné přívětivé počasí, žádné hromyblesky, ani náznak deštíčku, slunečno. Přívodní 1S10 se na site kousla. Vypnout zapnout nepomohlo. Prohodil jsem mezi jednotkami zdroje. Najelo to, tak jsem odjel. Asi za hodinu se to kouslo zase. Tak jsem vyměnil zdroj od přívodní 1S10, která se kousla, za zdroj PoweDsine -používá je třeba Siklu- potom už fungovala normálně. Naopak druhá, původně funkční 1S10 chcípla. Totálně. Jen okolo PoE/Eth konektoru vidět jak tam cosi červeně svítí, ale to je celé co to dělá, nefunguje ani samostatný Eth na jednotce. Reset taky nic. Oba origo zdroje se s zbylou funkční jednotkou 1s10 na site chovají divně * 3x poblilkává connect/on, dokud se neodpojí a nepřipojí Eth při zapnuté jednotce, pak se "chytnou" ale stejně to nejede. No prostě haluz. Měl jsem z pr..kliku, že chcípla zrovna ta "správná" 1S10, protože tu jsem zrovna mohl nahradit trasou jinudy. Mám teorii že nakopnutý zdroj nejprve oddělal jednotku, která zase oddělala i druhý zdroj, jinak to nemá logiku. Jednotka je anyplikovaná :-) Máte někdo podobnou zkušnenost?

Neco podobneho se mi stalo, ale po otevreni jednotky jsem zjistil, ze je v ni voda, jak se tam dostala netusim, snad v prvni verzi byl reset v gumovem tlacitku a ta guma se rozpadla. Poslal jsem zpet, pujcili mi servisni jednotku, jednotku opravili + upgradovali na novejsi verzi, uvnitr se stinenim, jine reset tlacitko, vse v ramci zaruky zdarma a do tydne. Spoj nebyl anyplikovan, ale koupen na splatky tenkrat poskytovane primo Orcave. stalo se tak zhruba v 26 mesici pouzivani, zaruka platila celou dobu financniho pronajmu(splatek).
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 11 years ago

To ja mam spis jinej problem. Hlavni link do netu 1S10 se mi nechce domluvit s cisco switchem c2960S-24TS-L do druheho portu je strcena druha 1S10 a ta bez problemu jede.... Nechapu to. Nastaveni tech dvou portu je stejne :/ Link to hlasi ok 1Gbit full (napajeni jede pres dvoulinku, takze je primy kabel ze switche do 1S10, teda pres prepetovku od APC), jen pres to netecou zadna data. Tak je tam hozeny mezi switch a jede to:/
0 x