❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...
Re: Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...
vyskusal by som este 1.1.2 fw, pripadne vymenit poe adaptery za nove. tusim tam bol prave s nimi nejaky problem traffic related.
0 x
hmm tak počkat. Ty zkoušíš test 100mbit UDP přes fast ethernet? neni to divný? to přece musí chybovat vždy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
david: noo neviem o com tocis .. testy sa daju urobit aj s beziacim trafficom a nikoho odpajat nemusis. Ak tam nemas na to stroje tak no problem, ja to odkial mozem vediet ... ale to je aspon rozumny dovod narozdiel od kecov o fw 2.0. A dost OT
Hapi: zle si si to precital, je tam full gigo testovacia trasa. Zakosi ktori idu cez router idu ale cez nat router ktory je uplinkom a downlinkom do l3 switcha na 100vkovych portoch ..
Test server na oboch stranach trasy ako aj radiove spoje su na 1GE ..
Hapi: zle si si to precital, je tam full gigo testovacia trasa. Zakosi ktori idu cez router idu ale cez nat router ktory je uplinkom a downlinkom do l3 switcha na 100vkovych portoch ..
0 x
lukas-svk píše:david: noo neviem o com tocis .. testy sa daju urobit aj s beziacim trafficom a nikoho odpajat nemusis. Ak tam nemas na to stroje tak no problem, ja to odkial mozem vediet ... ale to je aspon rozumny dovod narozdiel od kecov o fw 2.0. A dost OT
FW 2.0 není výmluva, čekám že tam krom jiného dají i 256 QAM, takže aktuální rychlosti by byli o 20-30% vyšší a mělo by třebas pro někoho (u mých rychlostí je to jedno) cenu to znovu změřit jak se to s 256 QAM chová. Pokud nejsi sto to vyčlenit na testovací trasu jak jsem popsal (PCtoPC), tak si to s tím packetlossem užívej dál

0 x
teče mi přes to 300/100 uživatelských dat v 19ti vlanách, fw 1.1.2, PL jsem nezaznamenal, běží přes to i smokeping, jen to ukazuje vzdálenost 308m, podle mapy.cz to je 768m
0 x
Ahoj chtěl jsem se zeptat jake mate zkusenosti s kanaly pokud mate na jednom miste vice mastr jednotek zda pouzivate na vsech stejne TX a RX nebo to spis ob kus prohazujete?
0 x
Ahoj, muzete me vysvetlit jaky je rozdil kdyz se to konfiguruje na jednotce na portu DATA nez na portu config? Diky za odpovedi
0 x
Ahoj zacal se mi obevovat problem ze se mi odpojuje a pripojuje ethernet mezi AF24 a CCR1036 vzdy se na chvili odpojil a pak zase pripoji doba mezi odpojenim a pripojenim je ruzne dlouha. Pokud jsem na CCR nastavil na pevno 100FD link sice svitil ale nic neprenasel a stejne se obcas odpojil kdyz jsem pak nastavil na AF24 100FD a na ccr nechal automatiku tak od te doby to drzi. Kde myslite ze bude problem v CCR(6.5) nebo AF(1.5) nebo kabelaz?
Diky
Diky
0 x
Kabeláž - vraž tam na test tovární kabel 3-20m.
0 x
BOBIK píše:Ahoj zacal se mi obevovat problem ze se mi odpojuje a pripojuje ethernet mezi AF24 a CCR1036 vzdy se na chvili odpojil a pak zase pripoji doba mezi odpojenim a pripojenim je ruzne dlouha. Pokud jsem na CCR nastavil na pevno 100FD link sice svitil ale nic neprenasel a stejne se obcas odpojil kdyz jsem pak nastavil na AF24 100FD a na ccr nechal automatiku tak od te doby to drzi. Kde myslite ze bude problem v CCR(6.5) nebo AF(1.5) nebo kabelaz?
Diky
Měnil jsi trafo nebo už máš verzi po svolávací akci?

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Je to uz s novym trafem vyzkousim ten kabel diky
0 x
Hi,
AirFiber v1.5.1-RC1 is now available. This release addresses an Ethernet CRC issue that appeared between v1.5-Beta3 and v1.5-RC1. As a result of changes to the Ethernet transceiver's programming, the transceiver could mis-equalize in certain installations. The problem is cable related and hard to reproduce, but, if your performance suffered when upgrading to v1.5-RC1, RC2, or v.1.5 released, this should address the issue. Please upgrade to this release and provide feedback; I would like to release this and get to v2.0-Beta1 ASAP.
AirFiber v1.5.1-RC1 is now available. This release addresses an Ethernet CRC issue that appeared between v1.5-Beta3 and v1.5-RC1. As a result of changes to the Ethernet transceiver's programming, the transceiver could mis-equalize in certain installations. The problem is cable related and hard to reproduce, but, if your performance suffered when upgrading to v1.5-RC1, RC2, or v.1.5 released, this should address the issue. Please upgrade to this release and provide feedback; I would like to release this and get to v2.0-Beta1 ASAP.
0 x
dá mi někdo link na poslední firmware? díky
0 x
to opět nepůjde pokud nejsi registrovaný na jejich webu. Leda že bych ti ho dal na ulož.to. Nechceš počkat už na tu 2.0 ? 

0 x
no a kdy pak to bude? pokud jsem to pochopil tak bude ještě hromada beta a rc verzí než vyjde ofiko 2.0 takže sem s rcčkem. Ty chyby CRC mi RBčka potvrdili. Na jedný straně byl problém s poečkem ale ani po výměně to neni tak jak bych si to představoval takže bych to rád zkusil.
registrovaný jsem ale do beta části přístup stejně nemám.
registrovaný jsem ale do beta části přístup stejně nemám.
0 x