❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Architektura profi sítě...

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
roxtedy

Architektura profi sítě...

Příspěvekod roxtedy » 18 years ago

Jsem amatér, zajímalo by mně jakou architekturu mají sítě o zhruba 1000 uživatelů...Můj poskytovatel používá jako AP MikrotTik RouterBOARD RB112, jakou má asi stavbu sítě?
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

to je individualni. Ale z urcitou jistotou lze rici ze to bude routovana sit a asi s verejnyma IP. Pak muze na pridelovani IP adres pouzivat centralni radius. Urcite ma dost 10G spoju, opticky pripojeni (popr. licencovany pasmo).
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

roxtedy píše:Jsem amatér, zajímalo by mně jakou architekturu mají sítě o zhruba 1000 uživatelů...Můj poskytovatel používá jako AP MikrotTik RouterBOARD RB112, jakou má asi stavbu sítě?

Tazko sa da hovorit o profi sieti, ked je este stale postavena na RB112 s 175Mhz CPU, ktore da na 5GHz pracovnych 8Mbit/s a 10-12Mbit/s pri perfektnom signale ale latenciach uz blizo 100ms.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

a preco by mal poskytovatel davat nieco vykonnejsie na AP, kde ma pripojenych par ludi? u nas stare RB posuvame do novych lokalit, do starych kupujeme nove, ak uz stare nestihaju.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

Mas pravdu, tak to robime vsetci.
To bola taka vseobecna odpoved na to co sa pytal roxtedy, ze keby mal jeho poskytovatel ( i ked to Broxtedy nepise, len sa vseobecne pyta) trebars tych 1000users, tak tazko by mal v sucasnosti na sieti v nejakej presile RBcka s 175MHz CPU. Ale ja to len tak, aby rec nestala. :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

basty píše:to je individualni. Ale z urcitou jistotou lze rici ze to bude routovana sit a asi s verejnyma IP. Pak muze na pridelovani IP adres pouzivat centralni radius. Urcite ma dost 10G spoju, opticky pripojeni (popr. licencovany pasmo).

dobrá úvaha, taky to může být bridgovaná (ježiš to je slovo) síť která je komplet na RB112 a používá rozsah 192.168.0.0/22 :D co sem tady slyšel ,vůbec ničemu bych se nedivil ;) jo, páteře na 2,4 :D
0 x