❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak se dostat na ovis 1120 pls HELP

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

jak se dostat na ovis 1120 pls HELP

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Zdrawím Vás,

mám velký problém s ovisem 1120... Natáhli jsme spoj do nové vesnice, kde již byl nějaký provider a nyní lidi přecházejí k nám. Ovšem všeci mají za klienta ovise 1120. a v něm jakýsi neznámý firmware, nemůžu se na něj dostat ani přez web, ani přez telnet, ssh nic.. na IP 192.168.100.252 po resetu vubec neni, ale odpovida na ping na adrese 192.168.1.1.... to je ale asi tak vsechno... neměl by někdo nějakou radu, jak se na něj dostat, popř. nevěděl by někdo co by v něm mohl být za firmware, který má default IP 1.1 ??? Je to pro mne velice důležité, jelikiož lidé si nechtějí kupovat znova APcka...

Díky mocX za všechny rady!!!!

edit1: Ještě jedno doplnění k tomu firmwaru, a to že při připojení ovise k síti se rozsvítí všechny LEdky krom link status, pak zhasnout, chvili nic a pak link status problikne.. a jde akurat ping na 192.168.1.1.. das ist alles... Thanks
0 x

level

Příspěvekod level » 18 years ago

vsechny ledky rozsvicuje APPro
podrz delsi dobu reset klidne pul minuty
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

level píše:vsechny ledky rozsvicuje APPro
podrz delsi dobu reset klidne pul minuty

OK, vyzkousim a pak napisu, ale moc se mi to nezda, mam tu jednu 1120 s appro a ta je vyresetovana za par sec...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

mno, tak ani snad minutovy reset nepomohl.... jeste dodam, pri resetu blika link status.... prosim kdyby nekoho cokoliv napadlo, hned piste pls.. jo jinak, slysel jsem ze se da ten firmware prehrat prez externi kabel (prevodnik rs 232/ttl) ma s tim nekdo zkusenosti? nebo aspon, kde takovy kabel sezenu? hledal jsem na netu, ale jen sama schemata.....
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 18 years ago

0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hocimin1 píše:popisuje se v clanku i 1120

http://www.satelit.cz/article.php?sid=3 ... ad&order=0

Dik moc za navod, ted jeste sehnat ten kabel..... :o
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 18 years ago

net.work píše:
hocimin1 píše:popisuje se v clanku i 1120

http://www.satelit.cz/article.php?sid=3 ... ad&order=0

Dik moc za navod, ted jeste sehnat ten kabel..... :o

jo kdyby někdo měl takový kabel navík koupím
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 18 years ago

viz.clanek http://www.czfree.net/forum/showthread. ... eadid=6806

je tam dokonce i popis, jak opravit 1120 kdyz se neco pokazi okhledne firmware

A zapojeni:

sériová konzola:

Po oddeklování je vpravo vpředu (LEDkama k sobě) osazený konektor JP2. Číslován od leva:

1........ +3,3V
2........ TxD (Out)
3........ RxD (In)
4........ GND
5........ RTS (Out)
6........ CTS (In)

Signály jsou v 3,3V TTL logice, takže potřebujete převodník RS232/TTL (3,3V). Vyřešil jsem to Sipex SP232ACN, který, ač má napájení 5V, tak na těch 3,3 V z ovise v pohodě jede. RTS a CTS jsem na ovisovi vůbec nezapojil, jen GND a RxD a Txd.

Rychlost 38400, 8 bit, žádná parita, 1 stop bit, Xon/Xoff

Zapojení MAX232 (SIPEX232):
http://www.cipis.net/ovislink/1120AP/schema.PNG
(je to stáhlé odněkud, už nevím odkud :-) )
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

u 1120 to jde takto:
1: zmacnout a drzet reset
2: pripojit power a asi po 10sec pustit reset
3: prikazem tftp -i 192.168.1.6 c:\firmware.bin
4: pokud to ma funkcni bootloader je to bez problemu pak uz se po restartu hlasi web admin na 192.168.100.252 ;)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:u 1120 to jde takto:
1: zmacnout a drzet reset
2: pripojit power a asi po 10sec pustit reset
3: prikazem tftp -i 192.168.1.6 c:\firmware.bin
4: pokud to ma funkcni bootloader je to bez problemu pak uz se po restartu hlasi web admin na 192.168.100.252 ;)

Ackoli jsem presvedcen ze to ap ma bootloader ok (kdyz pridrzim reset a zapojim napajeni, tak jak kdyby nebootovalo, pri pouhem pripojeni napajeni se rozsviti led a zacne bootovat) tak na tento prikaz mi to porad rika vyprsel casovy limit... jsem zoufaly, nevim co s tim...... zkousel jsem nahravat jak origo FW od ovislinku tak i APpro u obou naprosto stejny vysledek...
BTW posledni moznost co me napada je, ze to AP (jelikoz reaguje na ping na 192.168.1.1) by mohlo mit zmeneny port pro webadmina, neznate nekdo nejaky rychly skener portu? diky
0 x

Bourak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bourak » 18 years ago

Mno podle zkušeností vždy restartuju OvisLink 1120 bez připojeného datového kabelu, stavalo se mi ze se to jinak nekorektně restartovalo a nebylo se možné do něj dostat. Zkus to, možná ti to pomůže.
0 x

gorila

Příspěvekod gorila » 18 years ago

Bourak píše:Mno podle zkušeností vždy restartuju OvisLink 1120 bez připojeného datového kabelu, stavalo se mi ze se to jinak nekorektně restartovalo a nebylo se možné do něj dostat. Zkus to, možná ti to pomůže.

Alebo skus stlacat reset v sekundovych intervaloch napr.3 minuty.mne to raz pomohlo,ked mi neslo resetnut ovisa.bol to ale 5460.
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 18 years ago

Zdravím
Tak jak to nakonec dopadlo? Podařilo se ti do AP dostat? Řeším stejný problém.
0 x