❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

DCom 18dBi panelova antena po 5 rokoch

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rado3105

DCom 18dBi panelova antena po 5 rokoch

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

predna stena po odpadnuti krytu...:
Obrázek
spoje:
Obrázek
zadna stena:
Obrázek
Takto vyzera dcom antena po 5 rokoch pouzivania. Chcel som ju natret, lebo zadna strana vyrazne hrdzavila a ked som brusil tak zacal odpadavat predny plast. Ako keby bol z papiera...
Zatial sa mi takto nijaka antena nerozsypala, pricom som s nou bol spokojny. Ale ked pozriete na cesticky uz su zkorodovane. Je mozne netrete dosku kde su vyleptane antenne cesticky?
Naposledy upravil(a) rado3105 dne 13 Jul 2013 20:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Co by to urobilo s tou antenou, keby sa ten predok potrel silikonom(vyleptane spoje)?

Este by ma zaujimalo, ze ci take skorodovane cesticky zhorsuju parametre anteny
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

Antenu ocistit jemnou brusnou houbou,zkontrolovat,zda vodice nejsou prerusene,natrit pripravkem s voskem[Resistin,neagresivni vosk na parkety nebo nabytek],zakrytovat vhodnym krytem z tenkeho plastu.
Potreni silikonovym tmelem antenu rozladi [podle tloustky vrstvy].
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

když už se tu nakouslo téma renovace antén - čím nejlépe nastříkat/natřít plechové části antén?
Lze nějak "renovovat" plastový radom? Uvažoval jsem o nástřiku radomu plasti dipem (http://www.dipshop.cz/co-je-plasti-dip/) ale nevím co to může udělat s rádiovými parametry....
0 x
Jan Ptáček

stouracpetr

U barvy s neznamymi parametry je nejlepsim resenim navleknout na antenu mikrotenovy sacek,natrit barvou a pozorovat ,zda se zmeni parametry spoje.Podle vysledku zkousky posoudit vhodnost/nevhodnost konkretni barvy.
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

Co blbnete? Zavolejte do DCom a objednejte novej plastovej kryt ;-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

stouracpetr píše:U barvy s neznamymi parametry je nejlepsim resenim navleknout na antenu mikrotenovy sacek,natrit barvou a pozorovat ,zda se zmeni parametry spoje.Podle vysledku zkousky posoudit vhodnost/nevhodnost konkretni barvy.

to je sice dobra rada, ktera se ale blbe realizuje na 90cm antenach :) jedime me napadlo nastrikat to na takovou tu "fresh" folii a tu pak tapnout na radom...

TTcko píše:Co blbnete? Zavolejte do DCom a objednejte novej plastovej kryt ;-)

Ja to myslel obecne na jakoukoliv antenu...
0 x
Jan Ptáček

stouracpetr

net.work píše:
stouracpetr píše:U barvy s neznamymi parametry je nejlepsim resenim navleknout na antenu mikrotenovy sacek,natrit barvou a pozorovat ,zda se zmeni parametry spoje.Podle vysledku zkousky posoudit vhodnost/nevhodnost konkretni barvy.

to je sice dobra rada, ktera se ale blbe realizuje na 90cm antenach :)...

Clovek je tvor vychytraly,aby si usetril praci se zkusebnim natiranim 90 cm paraboly,navlekne mikrotenovy sacek na malou panelovou antenu a vyzkousi pruchodnost/nepruchodnost barvy na takoveto male antene.Podle vysledku takoveto zkousky se pak pusti/nepusti do nateru 90 cm paraboly :idea:

net.work píše:
TTcko píše:Co blbnete? Zavolejte do DCom a objednejte novej plastovej kryt ;-)

Ja to myslel obecne na jakoukoliv antenu...

Ja taky...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

asi sem to nezminil - jedna se o 10Ghz anteny (jasne na 5g panelu to vyzkouset mohu, ale nevim zdali utlum bude a pokud jo tak jestli naroste linearne, nebo...)
0 x
Jan Ptáček

stouracpetr

Tenka vrstva-nater- se chova velmi podobne[vpodstate stejne] na 5 i 10 GHz,rozdil v urovni nekolika dB by nastal pri vymene radomu ruznych tloustek-radove 5-10 mm [napr.Arkivator],u takovychto silnostennych radomu je urcita tloustka kriticka ve vztahu k materialu radomu a vlnove delce kmitoctu,na kterem je spoj provozovan.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Ja navrhujem taketo zhnite anteny vyhodit do smetneho koša.
0 x