❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

K čemu jsou 2 pigtaily v notebooku?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Chrysler

K čemu jsou 2 pigtaily v notebooku?

Příspěvekod Chrysler » 18 years ago

Když jsem si chtěl vyměnit wifi kartu v notebooku objevil jsem tam 2 pigtaily... Ví někdo k čemu tam jsou 2 ??? díky
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 18 years ago

Neni jedna na 5G a jedna na 2,4G?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Chrysler píše:Když jsem si chtěl vyměnit wifi kartu v notebooku objevil jsem tam 2 pigtaily... Ví někdo k čemu tam jsou 2 ??? díky

většinou na diverzitní mód, proto na ntb chytneš vždy víc sítí než na klasickém APčku s šulínkem :)
0 x

Chrysler

Příspěvekod Chrysler » 18 years ago

A když bych si tam dal 5GHz kartu je tu nějaká šance, že ty sítě na 5GHz opravdu chytím? :) když tam vlastně není anténa na 5Gz... díky
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Chrysler píše:Když jsem si chtěl vyměnit wifi kartu v notebooku objevil jsem tam 2 pigtaily... Ví někdo k čemu tam jsou 2 ??? díky

A neni to nahodou takova ta "mix" karta, pricemz je jeden ocasek na wifi a druhy na bluetooth ? :shock:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

net.work píše:A neni to nahodou takova ta "mix" karta, pricemz je jeden ocasek na wifi a druhy na bluetooth ? :shock:

Starší NTB kdy ještě nebyl bluetoth měli karty zapojené taky oba konektory ;) taky je měli zapojené když ještě nebyla žádná "G" a už vůbec "A" norma. Každopádně teï pokud je tam i áčko tak s největší pravděpodobností se bude jednat o 5Ghz a 2,4Ghz anténu
0 x

fujara

Příspěvekod fujara » 18 years ago

Je to kvoli diverzite a je to uplne normalne. Pokial je ten notebook HP tak sa o to nepokusaj lebo si v biose kontroluje aku kartu tam mas zasunutu.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 18 years ago

fujara píše:

Je to kvoli diverzite a je to uplne normalne. Pokial je ten notebook HP tak sa o to nepokusaj lebo si v biose kontroluje aku kartu tam mas zasunutu.

presne! HP Ti tam nedovoli dat nic jinyho, nez nejakej svuj Intel (tusim). Ale treba hracky pro deti typu Acer..tam si muzes dat prakticky cokoli :) jen sehnat drivery.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

pleione1

Příspěvekod pleione1 » 18 years ago

Ahoj lidi, Andele nas stale drzi nad vodou. Láska je smyslem života...vice na http://www.3x3.wz.cz nebo primo na http://www.andele-svetla.cz
0 x