❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Internet najednou vypadne

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Bishboun
antispam: Ano

Internet najednou vypadne

Příspěvekod Bishboun » 12 years ago

AHoj, chtěl jsem se zeptat zkušenějších jestli se Vám někdy stalo, že u klienta najednou vypadne internet, ale spoj AP-Klient se nerospojí. AP je RB433 a klient RB711. DHCP není zapnutý nikde (ani AP, ani Klient). Klient mi tvrdí, že všechno chodí , ale několikrát i denně najednou se mu ve win7 ukáže, že není propojenej do internetu. Používá sestavu Microstation RB711 a TP-linkem pro domácí wifinu.
Neni mi jasný jak se to může rozpojit když spoj dobře drží, v logu na RB nic neni, ale zničeho nic to najednou vypadne.
Zkoušeli jsme dát utp kabel z RB711 přímo do PC a natvrdo zadat IP adresy, ale i tak se to prej rozpojuje.
VYměnil jsem už i celou sestavu včetně domácího TP-linku a pořád se to stává.

Neměl by někdo radu??

Díky B.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

myslis tu ikonu sitoveho pripojeni se zemeguli ?
tohle se tu uz resilo , tusim
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Bishboun

reset píše:myslis tu ikonu sitoveho pripojeni se zemeguli ?
tohle se tu uz resilo , tusim

Jo jo tohle...bohužel jsem to tu nenašel.
0 x

Bishboun

Tak jsem Zapnul DHCP a chyby se ještě více zvýšily. Tak jsem to vypnul, a problém byl pořád. Inu resetnul jsem komplet konfiguraci a nahrál jsem tam opět soubor s konfigurací. Najednou začal být procesor RBčka méně vytížený a přestalo to dělat. I volná pamět se snížila z 5000M Free na 62M :-) RBčko bylo nějaké poblbané. Snad to už neudělá.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Poměrně oblíbený způsob jak si zlikvidovat domácí síť je připojit notebook jak wifinou, tak drátem. S podivem to také leckdy funguje "nějak" a stěžují si jen na výpadky třeba mobilu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

nic nezlikvidujes, funguje to takhle uplne normalne
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 12 years ago

Tím bych si jistý nebyl.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

aktualne to tak mam... lan si vyzadala 172.16.0.24 a na wifi mam 172.16.0.68
vyssi metrika je na wifi, takze komunikuji pres 0.68 , funguje mi telefon, televize a vubec, nikdo si zatim nestezoval :-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Bishboun

aliney píše:aktualne to tak mam... lan si vyzadala 172.16.0.24 a na wifi mam 172.16.0.68
vyssi metrika je na wifi, takze komunikuji pres 0.68 , funguje mi telefon, televize a vubec, nikdo si zatim nestezoval :-)

No já jsem teď řešil i to, že ip ti automaticky přiděluje AP....a na stanici máš ale ip nastavenou natvrdo. APčko ti po nějaké době může ip změnit...a taky se o to pokusí, ale když jí máš natvrdo u stanice tak se mu to nepovede. No a to je zřejmě ten moment kdy ve woknousech vypadne hláška omezené připojení a za chvilku zase naběhne.

Mezi AP a stanicí se to nikdy nerozpojilo...proto v logu nikdy nic nebylo, ale klienti mi řikali, že jim to pořád někdy i vícekrát po sobě padá a opětovně se to připojí (teda opětovně ikona omezeného připojení zmizne). Jinak já jsem zkoušel i to co říkáš a nikdy mi to nešlo.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

pokud se pripojis pres dhcp , pak se bude pokouset server ip zmenit (resp. adresa vyprsi na klientovi, ta zada o IP), ale kdyz si ji nastavis pred pripojenim natvrdo, nema server zaznam o dane stanici, vlastne o ni vubec nevi, takze nema snahu nic menit, protoze nikdo zmenu nepozaduje. Muze ti ale dojit ke konfliktu IP, kdyz server v dobre vire da nekomu stejnou IP jako ta tva staticka... od toho je ale static lease v dhcp ze ;-)
Tyhlety nastaveni dhcp/static nedelam, bud vsichni natvrdo, nebo vsichni dhcp a resim to pres static lease...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Bishboun

aliney píše:pokud se pripojis pres dhcp , pak se bude pokouset server ip zmenit (resp. adresa vyprsi na klientovi, ta zada o IP), ale kdyz si ji nastavis pred pripojenim natvrdo, nema server zaznam o dane stanici, vlastne o ni vubec nevi, takze nema snahu nic menit, protoze nikdo zmenu nepozaduje. Muze ti ale dojit ke konfliktu IP, kdyz server v dobre vire da nekomu stejnou IP jako ta tva staticka... od toho je ale static lease v dhcp ze ;-)
Tyhlety nastaveni dhcp/static nedelam, bud vsichni natvrdo, nebo vsichni dhcp a resim to pres static lease...

Tak o Static lease jsem ani nevěděl. Ale všechno jsem předělal úplně natvrdo.
0 x

Bishboun

Hm ....tak opět stejná chyba........ internet 5 minut jde, poté následuje 2 minutový výpadek, ale jednotky jsou s AP spojené....prostě se jen nenačtou stránky, skype, apod...bez komunikace. Po cca pár minutách to zase jede jako nikdy....za cca pár minut opět se nenačte nic. Pomůže restart jednotky, ale opět za pár minut KO. Spojení drží signál super. V logu nic.

Setkal se s tím někdo???

AP RB433 a klient RB711 Microstation

Jsem již pomalu v koncích.

Díky za typy....pokud jsou

B.
0 x