U staršího typu spoje UNI-C jsme měli problémy s Gigovým rozhraním ve swithi. Pokud je jen 100 Mbit Summit doporučili nam vyrobce natvrdo na ETH mít 100 Mbit na Gigo portech .Také mám doporučili mít zapnuto Force Mode,ale jak jsme to zapli tak nám to 1 spoje omezovalo silně upload.Takže je to vypnute a běží to OK.
www.wiracom.cz
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konfigurace UNI 10G
lukas píše:Pust tam nějaký provoz, který nebude litat přes limit a pošli pak screen s tou stats ethernetu. Buď blbe meris, nebo mas problémy s ethernetem, bych tipnul.
Pustil jsem do toho provoz. Asi beze změny. Rychlost max 6M, občas to spadne na 1M. Ethernet ani rádio nechybuje. Nechápu to, že mi to ukazuje jak rychlost 90M, tak i průměrnou 50M ... ? Ta 90 je jako nevyužitá? Buffer se vůbec nezapne evidentně... Vypadá to, jako by to celý spoj fungoval jen na 50M.
- Přílohy
-
- eth_summit.png (96.29 KiB) Zobrazeno 2739 x
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Pokud ti to s ntb fungovalo, tak bude určitě problém mezi ETH a tím zařízením, do kterého to máš připojené. Mohlo by pomoci Flow Control. Měli jsme stejný problém ze začátku s SDV a trochu jiný s UNI. Mimochodem ty máš QAM a ne UNI. UNI umí jen 40Mbps. U SDV byl nakonec opravdu v háji ETH modul, který nám Summit vyměnil. Zjistit se to ale muselo až po tom, co nám zaslali servisní jednotku na 30 dnů. Ale ještě předtím jsme zjistili, že to funguje s některými switchi prapodivně. UNI nám zase dělalo to, že pokud se připojil G switch od HP (no mng), tak se autonegace nespojila a přes POE neprošlo vůbec nic a mám pocit, že ani napětí, protože se to nespojilo k druhé straně. Teď to máme v RB 532 a je klid. 40M ten RB zvládne.
0 x
Zaslání té servisní jednotky je placená služba? Jak to u nich funguje? Zašlou stejnou jednotku na vyzkoušení? Flow control jsem zkoušel zapínat jak na switchi, tak i na jednotce a bez úspěchu 

0 x
Laibir píše:Pokud ti to s ntb fungovalo, tak bude určitě problém mezi ETH a tím zařízením, do kterého to máš připojené.
No ale nechápu, jak je možné, že mi to v případě propojených notebooků hlásilo jedním směrem 90 a druhým směrem 30. Oboje přes UDP. Přítom při použití TCP to šlo oběma směry 90. Jedině, že by byl problém na tom druhém notebooku.
0 x
Petr S. píše:Zaslání té servisní jednotky je placená služba? Jak to u nich funguje? Zašlou stejnou jednotku na vyzkoušení? Flow control jsem zkoušel zapínat jak na switchi, tak i na jednotce a bez úspěchu
Je to bezplatné ani za poštovné nechtějí - pošleš tam sve a pošlou ti jine- domluvit typ a kapacitu dopredu- to chtějí.( Ne jednotku,ale cely spoj se posila)
0 x
Laibir píše:Teď to máme v RB 532 a je klid. 40M ten RB zvládne.
Máš v reálu otestováno kolik RB 532 zvládne propustnosti? Taky jich pár máme

Podle tohohle je to ani ne 40M, což není nic moc

0 x
Tak zdá se, že jsem přišel na závadu. Dělal to switch za tím pojítkem. TL-SL2210WEB 1.0 s firmwarem 1.3.5 Build 20070307 Rel.33086 . Přijde mi, že se s tím Summitem prostě za žádnou cenu nechce domluvit na Autonegotation. A to i když oba hlásí, že jedou na 100M FD. Rychlost je ale poloviční.
Když jsem na switchni nastavil rychlost ručně na 100 FD a na Summitu taky, tak mi switch stejně hlásil 100M HD. Po restartu switche se to přeplo na FD, ale pak se asi po dni provozu switch zaseknul a pomohl až jeho restart. Po něm se mi to už takhle nepovedlo nastavit, ale musel jsem na Summitu nastavit Autonegotation a na switchi to udělat ručně. Nechápu to. Až potom se komunikace chytla na obou stranách na FD, což ale asi není tak plně dobře, aby jedna strana jela Auto a druhá ne. Asi chyba někde na tom switchi. Zkoušel jste někdo nějaký Summity s tímhle switchem? Firmware tam je nejnovější, dotaz na výrobce i na Summit jsem už poslal, tak jsem zvědavý s čím přijdou.
Když jsem na switchni nastavil rychlost ručně na 100 FD a na Summitu taky, tak mi switch stejně hlásil 100M HD. Po restartu switche se to přeplo na FD, ale pak se asi po dni provozu switch zaseknul a pomohl až jeho restart. Po něm se mi to už takhle nepovedlo nastavit, ale musel jsem na Summitu nastavit Autonegotation a na switchi to udělat ručně. Nechápu to. Až potom se komunikace chytla na obou stranách na FD, což ale asi není tak plně dobře, aby jedna strana jela Auto a druhá ne. Asi chyba někde na tom switchi. Zkoušel jste někdo nějaký Summity s tímhle switchem? Firmware tam je nejnovější, dotaz na výrobce i na Summit jsem už poslal, tak jsem zvědavý s čím přijdou.
0 x
Jsem povídal, že bude problém v zařízení, do kterého je připojen. Jinak TP-Linkem nemáme zkušenosti. Používáme HP ProCurve a tam to frčí. Na jednom místě je ještě 3Com, což je v podstatě to stejné.
Nový FW do toho TP-Linku není? Ještě se podívej, jestli náhodou nemáš někde přehozený drátek na kabelu. Nebo do POE křížený a pak zase nekřížený.
Nový FW do toho TP-Linku není? Ještě se podívej, jestli náhodou nemáš někde přehozený drátek na kabelu. Nebo do POE křížený a pak zase nekřížený.
0 x
FW je tam nejnovější. Kabely mám oba přímé, nicméně ještě tam vyzkouším křížený.
0 x