❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Summit Development spoje skusenosti

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
TTcko

Re: Summit Development spoje skusenosti

Příspěvekod TTcko » 13 years ago

Čau,
blbě jsem se vyjádřil. Alcoma měla FOD, ale pro napájení neměla klasické poe a svůj napaječ, ktery úplně nejlíp tlačila v 1U boxu, kam se dávali tuším tři napájení najednou. Ale tohle bylo přesně to co jsme nepotřebovali, a se SD jsem si dokázali na střechy vytáhnout dvoulinku s 48V a napájeli přes pasivní poe ty spoje přimo na střeše. Nemuseli jsme tahat všechny UTP někam pod střechu a tam mít rack s 1U :) Bylo to prostě jednodušší :) Takže jsme zvolili Summit :)

Takhle lepší?

TT
1 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 13 years ago

Ptal jsem se kamaráda z CBL ohledně QAM10, protože jsem ji nedávno přesouval na jiné místo na site a řešili jsme další hověziny okolo, podle něj mají nasazeno přes 1500 summitů a kromě zdrojů se to nepodělává, zdroje nakonec začali dodávat jakési vlastní, spolehlivější. Tolik info přímo od zdroje z instalačního týmu. Jinak na zdroje trpí i třeba Siklu, hned první co jsme dostali tak jeden ze zdrojů byl DOA, jenom pískal a nespínal a raději jsem si koupil do šuplete ještě jeden náhradní, abychom v případě problému měli cosi po ruce. Na naši QAM10 jsme nemuseli tři roky sáhnout a podle mě pokud je máš dobře nasměrovaný a správně nastavený tak s tím problém není... Vlastně kecám, jeden problém jsme měli: holubi nám rozklovali plachtu-radom na 90 anténě, tu jsme museli vyměnit po 2.5 roce. Ale byl to spoj na 1200m a 100mbit FD.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Spoj na 1200 metrů s 90 antenou ? To je trochu zbytečně silná antena ne ?
Mame 2x 60cm na 7 Km.......... pravda jen 50 Mbit vic jsme nepotřebovali

www.wiracom.cz

patrik_ píše:Ptal jsem se kamaráda z CBL ohledně QAM10, protože jsem ji nedávno přesouval na jiné místo na site a řešili jsme další hověziny okolo, podle něj mají nasazeno přes 1500 summitů a kromě zdrojů se to nepodělává, zdroje nakonec začali dodávat jakési vlastní, spolehlivější. Tolik info přímo od zdroje z instalačního týmu. Jinak na zdroje trpí i třeba Siklu, hned první co jsme dostali tak jeden ze zdrojů byl DOA, jenom pískal a nespínal a raději jsem si koupil do šuplete ještě jeden náhradní, abychom v případě problému měli cosi po ruce. Na naši QAM10 jsme nemuseli tři roky sáhnout a podle mě pokud je máš dobře nasměrovaný a správně nastavený tak s tím problém není... Vlastně kecám, jeden problém jsme měli: holubi nám rozklovali plachtu-radom na 90 anténě, tu jsme museli vyměnit po 2.5 roce. Ale byl to spoj na 1200m a 100mbit FD.
0 x

someboy
antispam: Ano

Příspěvekod someboy » 13 years ago

Napokon sme to spravil pre istotu v 17 Ghz s 90 antenami. Mame to nasadene tyzden, zatial sme spokojny :-)
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Summit porada vyprodej:
VÝPRODEJ - spoj Summit Development NARROW 100 Mbps za 50.000 Kč!
08.03.2013: Vážení zákazníci, připravili jsme pro Vás VÝPRODEJ spojů Summit Development řady NARROW 10G v kapacitě 100 Mbps v ceně 50.000 Kč! K sestavení kompletního spoje je zapotřebí dokoupení 2 ks antén z velikostí 35, 60, 90 či 120 cm dle potřebné vzdálenosti a rezervy (kvality spoje), případně i PoE napájení. Akce je platná do vyprodání zásob!
0 x
Bývalý ISP...

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

To přišlo mailem nebo je někde odkaz?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

wifi.aspa.cz

a znamej to ma i v mailu:
do vyprodání zásob je akce na spoje NARROW 10G kapacita 100Mbps:
1. spoj … 50.000,- bez DPH za spoj
10. a více spojů … 45.000,- bez DPH za spoj
0 x
Bývalý ISP...

David2006

Kolik k tomu stojej nějaké antény třebas 65cm ? Samo asi ne Arkivatory stačí Jirous a pod.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

6800,- bez
0 x
Bývalý ISP...

David2006

Tož počkáme, dneska kleklo LTE a NEC něco s těma jednotkama pro PPFku dělat bude muset a třebas "low cost" Alcoma přecijen překvapí :D .
0 x

mates78

Příspěvekod mates78 » 12 years ago

Ahoj chlapi, neukázal by jste někdo fotky Summitů s osazenýma výhybkama.
0 x

pata

Příspěvekod pata » 12 years ago

Dotaz pro vsechyn majitele spoju SUMMITD - QAM nebo NARROW.
Mame od SD dva spoje QAM a NARROW.
Chci se zeptat na Vase skusenosti s realne dosazitelnymi parametry, spoje mame na cca 0,85km a po peclivem vysmerovani anten 65cm od SD (vyrobce udava Zisk=36dBi :oops: ) jsou prijimane urovne u obou stran pri Tx=0dBm(1mW) cca -51dBm - -53dBm = tedy o cca 7-8dBm menší, než bych předpokládal (když budu realista a budu predpokladat ziska 65cm anten kolem 34dBi jak to udavaji ostatni (ALCOMA, ATH, KPE, RACOM) atd..... a tedy cca kolem -44dBm = SUMMITD verze QAM/NARROW je tedy asi "dost hluchy radio".... :roll: ; U ALCOM a ATH, KPE se vetsinou v pohode dostavame na urovne dle vypoctu po dosmerovani spoje +/- cca 1-2dBm = a to je uz na rozdil od SD v pohode......

= tak se chci zeptat, jestli to mate taky tam s SD, anebo mame to mozna hluche radio jen my v poctu zrovna 2ks (kalkulacce Summitu se asi opravdu neda verit,ze! :lol: )
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Chybějících 7-8db na spoji je bohužel standart, na kalkulátor nehleď, nesedí to nikdy. Antény co kus to unikát, jednotky sice takové rozdíly nevykazují, ale 3db v pohodě. Nedávno jsem měnil Narrow za Alter a signál šel dolů o 3db. Je to za pár kaček, nečekej od toho zázraky a smiř se s tím.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Nemáte někdo po ruce převodní tabulku mezi RSSI a mV na zadním konektoru jednotky QAM? Někde jsem si to založil a nemůžu to najít.
0 x
T-T

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Tak už nic. Nalezeno na webu v tom jejich přelidněném diskusním fóru :)
http://www.summitd.cz/sites/default/fil ... RSSI_U.png
0 x
T-T