❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Atheros R52

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
keksik

Příspěvekod keksik » 18 years ago

Radoko77 píše:skor to vidim ze sa bije doska + karta + redukcia, doska je pouzita ASUS a KT600 chipsetom, mozno je tam nejaka starsia revizia PCI slotu, alebo cosi

No pozrel som sa lepsie na com to bezim. Zistil som ze ta R52 mi naozaj chodi v tych single redukciach na stroji PIII 866MHz, ale na novsej doske ASUS s Celeron 2.5GHz 475 robi tie vyssie popisane psie kusy. Takze naozaj treba najst vhodnu zakladnu dosku na to aby to slapalo. Zaujimave je ze CM9 nie je taka "prieberciva" :D
0 x

jarin01

Příspěvekod jarin01 » 18 years ago

Lidi no ja teda nevim osobne mam R52 cca 14ks na siti vsechny v redukcich R14 jak na klienty v 2,4G tak 5G PtP jeden spoj dokonce 10km a beha to jak vino vsechno ale tot moje zkusenost...
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 18 years ago

jarin01 píše:Lidi no ja teda nevim osobne mam R52 cca 14ks na siti vsechny v redukcich R14 jak na klienty v 2,4G tak 5G PtP jeden spoj dokonce 10km a beha to jak vino vsechno ale tot moje zkusenost...

musim souhlasit, taky jsem naprosto spokojenej s R52
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 18 years ago

aj_rade píše:
jarin01 píše:Lidi no ja teda nevim osobne mam R52 cca 14ks na siti vsechny v redukcich R14 jak na klienty v 2,4G tak 5G PtP jeden spoj dokonce 10km a beha to jak vino vsechno ale tot moje zkusenost...

musim souhlasit, taky jsem naprosto spokojenej s R52

Na síti jch máme zatím asi 8ks vše rb532 5GHZ P2P nebo PMTP a bez nejnenších problémů
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 18 years ago

Problemi roby scipset zakladnej dosky , zalozim R52 do hociktorej redukcie a dam to do dosky z 945 cipsetom a ide bezproblemov. Skusal som ju rozbehat pod win a doska ma cipset VIA , akonahle sa nainstaluje ovladac , komp zamrzne a system po restarte nenabehne .
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 18 years ago

zdrtavim setal jse nekdo s tim ze by cm9 a rb52 spolu nemakali mám rb na Rb 133 a cm9 na rb 112 karty pri senovani se najdou ale nespoji se ....
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

TOMIK píše:zdrtavim setal jse nekdo s tim ze by cm9 a rb52 spolu nemakali mám rb na Rb 133 a cm9 na rb 112 karty pri senovani se najdou ale nespoji se ....

Mam tedkom 1 takovy spoj na 5G rozchozeny.... jo funguje to, ale vubec se to neda srovnavat napr. oproti 2xCM9 proti sobe... podle me si to nejak extra moc nerozumi... ale chodi to.....
0 x

TOMIK

net.work píše:
TOMIK píše:zdrtavim setal jse nekdo s tim ze by cm9 a rb52 spolu nemakali mám rb na Rb 133 a cm9 na rb 112 karty pri senovani se najdou ale nespoji se ....

Mam tedkom 1 takovy spoj na 5G rozchozeny.... jo funguje to, ale vubec se to neda srovnavat napr. oproti 2xCM9 proti sobe... podle me si to nejak extra moc nerozumi... ale chodi to.....

a mate to nejak spesl na kazde strane nastavene ja se s tim trapim uz dva dny
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

TOMIK píše:
net.work píše:

nene, nic special tam neni --- klasika - AP/bridge na CM9 a na R52 mod klient... jinak je dulezite mit stejne na obou kartach nasttaveny parametry frquency mode a country... a samozrejme frquency... jo a data rates musi byt taky stejne na obou stranach.....
0 x

TOMIK

net.work píše:
TOMIK píše:
net.work píše:

nene, nic special tam neni --- klasika - AP/bridge na CM9 a na R52 mod klient... jinak je dulezite mit stejne na obou kartach nasttaveny parametry frquency mode a country... a samozrejme frquency... jo a data rates musi byt taky stejne na obou stranach.....

to vse mam a nic
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

TOMIK píše:
net.work píše:
TOMIK píše:
net.work píše:

to vse mam a nic

Co ti pise log ?
0 x

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 18 years ago

NA RB52 mit nastaveno Antena B
0 x

TOMIK

jahoo píše:NA RB52 mit nastaveno Antena B

mp jo ale ja mam napojeni pigtail na konektoru bliz stredu na druhy mi to neslo ... nebo na jaky vubec konektor 52 jede
0 x

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 18 years ago

TOMIK píše:
jahoo píše:NA RB52 mit nastaveno Antena B

mp jo ale ja mam napojeni pigtail na konektoru bliz stredu na druhy mi to neslo ... nebo na jaky vubec konektor 52 jede

Je to stejny jako CM10 - konektor bliz ke stredu je antenaA, u kraje pak antena B
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 18 years ago

Ahoj, mam takový problém koupil jsem desku Asus P5P800 s vědomím že na ní rozjedu super spoj ktery bude routovat na 2x sitovkach dlink dfe-538 (o ty tady nejde slapou perfektne) a dam tam redukci do pci na r52. Ale ejhle chyba lavky nasadil jsem to tam zacal jsem nastavovat a pc zatuh. Prehazovani karet meneni irq nic nepomohlo az jsem vykuchal jeden stary compex wpe54g a osadil tam do te redukce tuto kartu a najednou vse funguje jak ma meneni kanalu i ssid predtim to vzdy zatuhlo s r52.

1) vadná karta r52 to sotva bezela bez problemu na jinem stroji starsi desce s procesorem pII 266 uplne bez problemu, nicmene bezi tam 2x redukce a r52 uplne skvele bez nejmensich problemu do ted

2) r52 jak jsem se docetl je opravdu velmi vybirava karta na zakladni desky

takze k problemu dokazete mi tady nekdo poradit jakou desku a chipset koupit za rozumne prachy komu to jede v poho? rad bych kdo to ma overene z provozu diky moc za rady
0 x