❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

spoj na POP - 1.5km minimálně 300Mbit FOD

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: spoj na POP - 1.5km minimálně 300Mbit FOD

Příspěvekod hapi » 12 years ago

:-D všechno se otočí do sítě, na cestě už jsou pojítka na nový páteře aby jsme těch 200Mbit rozvedli. V pátek přišly od myšáka příhrady, několik stožárů atd.. takže regenerace hlavních sajtů a pár postarších APček. Navíc ještě bude trochu restruktualizace ptp spojů hlavně těch 5GHz který se přendaji na jiný sajty ze kterých budou střílet na další ale jinou cestou atd.. prostě utýct z koncentrovaných 5GHz míst sdílených s konkurencí a pálit to z jiných sajtů kde jsme sami, hodně to pomáhá i když hopama to je dál nicméně na to jsou profy pojítka aby to byly pouze "hopy" a ne latenční a rychlostí pasti. Backbone se převede na switchovanou technologii, nakoupí se pár jetstreamů.

Jo nezávidim místní konkurenci :-D 500Mbit městskej bezdrátovej okruh na městě s 6500 obyvateli nemá jenom tak někdo :twisted:

a za čas zase znova a pak znova a ... furt dokola :-D ale od toho to je práce, když se nic nedělá, je něco špatně :-) takže havaj fakt ne :-D

kdyby zákazníci věděli polovinu toho co se musí udělat než k nim dojde net tak by snad přestali piskovat že je net drahej.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Takže okruh na airFibru? :D
0 x

VadlejchMilan

Příspěvekod VadlejchMilan » 12 years ago

300M s lastmile na 32 G ( do 2 Km ) licenci z popu cdt za 22000. Kdyby někdo chtěl. Na delší vzdálenost trošku jiná cena za pojítko. 12měs úvazek.
0 x

hapi

David2006 píše:Takže okruh na airFibru? :D

jop :-)
0 x

hapi

VadlejchMilan píše:300M s lastmile na 32 G ( do 2 Km ) licenci z popu cdt za 22000. Kdyby někdo chtěl. Na delší vzdálenost trošku jiná cena za pojítko. 12měs úvazek.

jo, dá se dostat na lepší ceny, my ale máme ještě úvazek na rok před sebou takže můžeme bejt rádi že jsme vydyndali takovou cenu. Navíc ČDT fakt neee. Co jsem viděl a slyšel tak ta jejich topologie je šílenááá.
0 x

David2006

hapi píše:
David2006 píše:Takže okruh na airFibru? :D

jop :-)

Tož vitaj do party airFibrářů. Lidi co to pochopili kvapem přibývá a těm co to s tím neuměj se to válí ve skladu nebo o tom píšou recenze :D . Jenže za chvilku ten okruh po městečkách bude mít kde kdo... .
0 x

David2006

hapi píše:
VadlejchMilan píše:300M s lastmile na 32 G ( do 2 Km ) licenci z popu cdt za 22000. Kdyby někdo chtěl. Na delší vzdálenost trošku jiná cena za pojítko. 12měs úvazek.

jo, dá se dostat na lepší ceny, my ale máme ještě úvazek na rok před sebou takže můžeme bejt rádi že jsme vydyndali takovou cenu. Navíc ČDT fakt neee. Co jsem viděl a slyšel tak ta jejich topologie je šílenááá.

Před 2.5 lety mi nabízeli 100Mbs za 8tis bez DPH takže těch 22tis v licenci je dost úlet :lol: .
0 x

VadlejchMilan

Příspěvekod VadlejchMilan » 12 years ago

David2006 píše:
hapi píše:

Před 2.5 lety mi nabízeli 100Mbs za 8tis bez DPH takže těch 22tis v licenci je dost úlet :lol: .

Je to i se skokem :-) "Jinak není to konektivita ČDT" jen jejich popy
Každých 100M nahoru o 1000 víc :D
Není to reklama spíše by to někomu mohlo pomoc při vyjednávání
0 x

David2006

V pohodě, ale ta cena je mimo i na 2 skoky v licenci :lol: .
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

mel sem nacenen skok v 18tce na 13,5km, zamcenej na 200M za mesicne 7000 bez dane ale verim ze kdybych kopal, tak ho odemcou na plnou kapacitu. prvni licencni 18G spoj z POPu na muj sajt uz v cene dat, 350M za tusim 18 bez dane... :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

David2006 píše:V pohodě, ale ta cena je mimo i na 2 skoky v licenci :lol: .

No ja si nemyslim ze je to az tak mimo, pokud je to z POPu CDT, odecti od 22 tisic 2 tacy za umisteni anteny, pak cca 4 tis. spoj, zbyde 16 na transport, konekt, dohled, servis....
Jako prece to nebude delat nikdo za charitu, nebo ty jo??
Tak nabidni za kolik jsi schopny dodat konekt ty?
0 x

David2006

Pintero píše:
David2006 píše:V pohodě, ale ta cena je mimo i na 2 skoky v licenci :lol: .

No ja si nemyslim ze je to az tak mimo, pokud je to z POPu CDT, odecti od 22 tisic 2 tacy za umisteni anteny, pak cca 4 tis. spoj, zbyde 16 na transport, konekt, dohled, servis....
Jako prece to nebude delat nikdo za charitu, nebo ty jo??
Tak nabidni za kolik jsi schopny dodat konekt ty?

Dle mě je to drahé a nemusím hned vše dělat, abych o tom mohl říci že je to drahé :lol: :mrgreen: . Postačí že u mě to dodavatelé umějí levněji pokud o to požádám :wink: . To zda to pak dělají pro charitu nebo zisk je mi vcelku putna, takže to je poznámka o ničem :mrgreen: .
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Jo v pohode. Ja osobne bych to levneji nedaval, pokud bych tam chtel dodrzet nejaky standard. Ale chapu, ze ty jak sam pises v jinych postech vetsinou neplatis ani elektriku takze te netrapi odber Airfibru, tak bys ho tam misto licence klidne dal :lol:
0 x

David2006

Myslím že mě to netrápí ani když tam elektriku platím vyšším tarifem :wink: . Je fajn žes ten post trošku skultivoval, ale i tak bych si od Tebe nevzal ani skývu chleba natož nějakou službu :wink: .
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

ponekud off topic panove
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art