❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Trendnet TEW-510, SparkLAN - WX-7800A, Tonze AW-6660

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
gingo2

Re: Někde na i4...

Příspěvekod gingo2 » 18 years ago

Karel Půček píše:Někde na i4...

Neslo by to prosim upresnit? Nerad bych na tom provadel nejake pokusy. Routovy firmware by byl supper... Pokud je tu nekdo kdo vi kde ho vzit a jak to tam dostat budu vam moc vdecnej!!!
0 x

rrob

Příspěvekod rrob » 18 years ago

level píše:se nediv ze mas problemy na ostetnich klientech kdyz tam mas pripojenej takovej bordel :lol:

rekl jsem snad ze mam problem na ostatnich klientech? ... btw vsichni klienti maji tyhle sparklany.

ALE
menim ted na ne nazor.
1. protoze maji nejaky chaos s propoustenim mac adres tak byl po case problem se na ne dopingnout
2. pri kazde instalaci se stretavam s nejakymi nejasnymi zahadami
3. zazivam obcasne zahadne nucene prepnuti na kanal 5180
4. nemam rad wifi zahady

takze je postupne zacnu nahrazovat - menim je za rb112 a chci vyzkouset i tu jejich novejsi levnejsi kravinu, uz nevim nazev.

zaver tedy je - ano - ty ap funguji jako klient - da se rict ze kdyz se podari dobre rozjet tak prenaseji data bez problemu - ale pri rozjizdeni se vyskytuji nejasne zahady a vzhledem k aktualnimu stavu cen je reseni se sparklanem jenom o tisic kcs levnejsi nez reseni s rb, takze hold prijdu o tisic kc zisku ale budu mit stoprocentni kontrolu nad siti.
0 x

Soudruh Liška

Příspěvekod Soudruh Liška » 18 years ago

Problém náhodných skoků na kmitočet 5.180 MHz jsem vyřešil nastavením přes telnet. Je třeba vypnout automatickou detekci radarů.

set radardetect disable
reboot

.... až najede tak:

set frequency

... nabídne možné kmitočty ...

set frequency <vase frekvence>
reboot
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Mam asi 8 Trendnetu + SparkLanu v bridge 5g a 2.4 vykryti asi rok ani o nich nevim pres jeden skok ping 1, jede to jako z praku ;) Akorat to chce novej firmware a nejlip na tech proti sobe stejnou verzi.
0 x

dejvass

Příspěvekod dejvass » 18 years ago

čauky mohl by mi prosim někdo napsat jak máte nastaveného sparklana ? v mikrotiku mám ap-bridge .. potom na sparkovi bych to chtěl přijímat na 5ghz tak jsem tam dal wireless client a dál bych top chtěl vysílat na 2.4 tam jsem dal acess point..

mám to dobře nastaveno ?

největší problém mám stím ,že mi to do toho 2.4 nepouští žáden net a nepřidělí mi to ani ipčka z MK
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

Ahoj, umi ten kram s nejaky fw routovat? Dival jsem se na OpenWRT, ale nejak jsem nenasel, co do toho narvat. Diky za odpoved.

Mira
0 x

dejvass

no našel jsem placenej soft.. OS Wave. ale nevím jak funguje protože je placenej. :o) dá se licencovat na http://www.i4wifi.cz
0 x

marvel

Příspěvekod marvel » 18 years ago

firmware 1.1.2.3E: http://www.wirelessdrivers.net/download.php?view.167

Originál je to Tonze, ale funguje v Trendnetech i Sparklanech. Mám to prakticky vyzkoušené v mnoha kouscích (5GHz - bridge, 2,4GHz buï AP nebo nic) a absolutně no problem, v podstatě nebýt bouřky (kdy mi na 3ks odešlo síové rozhraní, bezdrát kupodivu normálně fungoval), tak o těchto zařízeních ani nevím.

Jinak, jak už zde bylo řečeno: vypnout detekci radarů (set radardetect disable) - pokud je zaplá, tak 1. mód AP 5GHz má dlouhý náběh než to začne fungovat a 2. při scanu sítí 5GHz se stává, že se potom nastaví nejnižší frekvence. Také se může přes telnet vypnout WMM (set wmm disable).

Prakticky mám vyzkoušený provoz 6Mbit full duplex, ale žádný test, ostrý přenos dat tam i zpět, kdy je na routeru conntrack kolem 2000 a lítá tam cca. 900 paketů/s - odezva 1,1ms (na 5GHz asi 900m)
0 x

dejvass

ještě bych se rád zeptal , jestli je to tonze jen firmware nebo jestli to je něco jako to OS wave,že se musí registrovat ?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Zdravim VX7800 jede ve WDS bridge skvele asi 20Mbit neni problem odezva 1msec i pri slusnym loadu. 2,4kova radia jsou tez paradni chodi vyborne.1 ks me tez odesel pri bource, radia ok. ale mrtvej lan a vse na nem pripojene :/ Firmware je i na i4 nbo byval ono je celkem jedno od jake firmy ten firm mate protoze je to uplne stejne zarizeni jen se trosku jinak jmenuje
0 x

dejvass

no to jsem rád ,že to aspoň někomu funguje, já mám v mikrotiku nastaveno ap-bridge, a ve sparkovi jsem nastavil wireless clinet na 5ghz a na 2.4 jsem dal ap.

bohužel nevím proč ale nechce mi to chodit... píšete ,že nefachčí Lan, tak to mě doccela deprimuje, protože jsem myslel ,že to využiju hned i pro připojení jednoho pc.

jak máte nastavenýho toho sparklana ? máte to stejně jako já ?
myslím ten wireless mode ,?

http://www.pvfree.net/catman/WX-7800-1.jpg
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Lan mi nefungovala na 1Ks po zasahu bleskem, po rozdelani byla deska celkem slusne opalena ale radia ok. :) Funguje to skvele 2x vx7800 proti sobe v 5G WDS a 2.4 vykryti, vzdy je nejlepsi mit proti sobe stejna zarizeni nemichat to v radiove casti s mikrotiky a MK s vx7800 i kdyz to treba funguje. Rezim klient na vx7800 je volaky podivny byt vami nepouzival bych ho,jen wds.
0 x

dejvass

no tak to je můj problém... už mám jeden vysílač postavenej na mikrotiku, ale za boha nedokážu nastavit toho sparka tak aby fungoval jako spoj 5ghz a zároveň vykrytí 2.4 + ještě aby jelo LAN
docela mě to štve poňevadž jsem neměl na dalšího mikrotika , a tak jsem chtěl něco levnějšího ...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

kdyz to spojeni udelas ve WDS tak by to chodit melo, ale i tam nedoporucuju spojovat ruzny HW s ruznymi firmwary, nejvyssi jistota ze to bude skvele fungovat je pouzit stejna zarizeni. Na vx7800 funguje skvele jen wds a APmod, klient nepouzivat, treba to ve vyssi verzi firmware opravili ale nerek bych protoze myslim ze vyssi verze nez mam ja uz ani nebyly.
0 x

dejvass

použil jsem firmware tonze ... zítra to testnu co to bude dělat... a ještě se ozvu :o)
0 x