❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Atheros R52

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Igr píše:ping z winxp na http://www.six.sk su od 20 do 120 ms pri plnej vytazenosti (1,5mbit)

To je nejak moc, ne?? vcera shodou okolnosti jsem stahoval 2mbps prez 2,4 Ghz (testoval jsem nastaveni ovislinku 5460) a latence stale 3-6ms.. coz si myslim ze je docela solidni, a ktomu n atom ap bylo jeste dalsich cca. 10lidi...
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 18 years ago

ono to prave nefunguje coz je skoda :( ten noise floor threshold
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

net.work píše:
airbilly píše:
net.work píše:
airbilly píše:
net.work píše:Ma jeste nekdo nejake pozitivni ci negativni zkusenosti s touto new kartou?? Co jsem se docetl, tak pry vyborna pro stavbu P2P spoju na 5G a hlavne do nStream2.. teda pisou to aspon na ofic. strankach MT... BTW, nikde jsem se nedocetl, od ktere verze MT, je podporovana?? Vi to nekdo?? DIK

Chvilku vydrz, ak pride tovar dnes tak v stredu na tom spustim cca 12 km spoj na 28 dbi antenach z konsigny. Ocakavam 20mbit HD.

TAK jak to vypada??!! :twisted:

Zle, jedna strana je nahodena. No druhu mozem ist nahodit az v stredu.

Ok tak pak pisni!!

Takze spoj je nahodeny, vzdialenost 11 km. Na jednej strane 28dbi parabola z konsigny, na druhu som musel dat sito 23dbi - satelit by sa tam nehodil.
BT ukazuje 22-25 mbit nalinkovane to je na 48/54 mbit. Skusane dnes za otrasneho pocasia - hmla + dazd.
Takze jedine co bude ten spoj limitovat je rychlost CPU RB532.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

zdravim, tak prehodil som dalsi bod na MK+R52 minipci karty... vcera mi volali traja zakaznici ze im nejde net...
Zhodu okolnosti z toho dvaja maju stary ovislink 1120 + appro a jeden ma stary wline 3000d (to iste ako ovislink 1120 s originalnym FW)

Zaujimave ze im pingam klientske AP, signal maju tiez celkom ok ale aj tak im net nejde...
Moze byt ze R52 nie je nejak kompatibilna s tymito starsimi AP?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

airbilly píše:
net.work píše:
airbilly píše:
net.work píše:
airbilly píše:
net.work píše:Ma jeste nekdo nejake pozitivni ci negativni zkusenosti s touto new kartou?? Co jsem se docetl, tak pry vyborna pro stavbu P2P spoju na 5G a hlavne do nStream2.. teda pisou to aspon na ofic. strankach MT... BTW, nikde jsem se nedocetl, od ktere verze MT, je podporovana?? Vi to nekdo?? DIK

Chvilku vydrz, ak pride tovar dnes tak v stredu na tom spustim cca 12 km spoj na 28 dbi antenach z konsigny. Ocakavam 20mbit HD.

TAK jak to vypada??!! :twisted:

Zle, jedna strana je nahodena. No druhu mozem ist nahodit az v stredu.

Ok tak pak pisni!!

Takze spoj je nahodeny, vzdialenost 11 km. Na jednej strane 28dbi parabola z konsigny, na druhu som musel dat sito 23dbi - satelit by sa tam nehodil.
BT ukazuje 22-25 mbit nalinkovane to je na 48/54 mbit. Skusane dnes za otrasneho pocasia - hmla + dazd.
Takze jedine co bude ten spoj limitovat je rychlost CPU RB532.

tak to je hodne solidni.... jake je u vas ruseni?!
0 x

Radoko77

Příspěvekod Radoko77 » 18 years ago

moje skusenosti:

wrap + mikrotik + RB52 ... nestabilne mrzne
PC + mikrotik + RB52( v redukcii) ... nepouzitelne PC sa ani nerozbehne
routerboard + mikrotik + RB52 .... stabilne

som celkom zdrveny mojim vysledkom a kompatibilitou tejto karty, robim niekde chybu alebo mate podobne skusenosti, sakra
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

Radoko77 píše:moje skusenosti:

som celkom zdrveny mojim vysledkom a kompatibilitou tejto karty, robim niekde chybu alebo mate podobne skusenosti, sakra

chces povedat ze r52 nejdu v pc s mk??? neblazni... teraz som to chcel kupit
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

mato1 píše:
Radoko77 píše:moje skusenosti:

chces povedat ze r52 nejdu v pc s mk??? neblazni... teraz som to chcel kupit

Nekde sem cetl, ze to nejde akorat v redukci RB14... ale v normalni redukci by to melo chodit, ale nemam to vyzkousene
0 x

Radoko77

je dost mozne ze mam zle redukcie ... ale proste PC nenabehne, ale napriklad v tej istej redukcii CM9ka bezi korektne, ale CM10 uz zasa nie
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 18 years ago

Radoko77 píše:je dost mozne ze mam zle redukcie ... ale proste PC nenabehne, ale napriklad v tej istej redukcii CM9ka bezi korektne, ale CM10 uz zasa nie

Dik ze si to sem hodil. Aspon to mam potvrdene. Totiz vcera som zrovna poprvy krat rozbehaval PC+MK+R52 !!, vsetko bolo ok kym som cez WinBox nezapol R52 v tom momente sa PC restartol a predtym na obrazovke preblikli nejake vypisy akoby z registrov pamete. Po prehodeni do ineho PCI slotu po dalsom pokuse zapnut R52 chudak PC asi o tri sekundy stuhol, cize ziaden ping ani ziadna odozva cez sietovku. Po restarte je vzdy R52 vypnuta. Po precitani tvojho prispevku dnes som tam svacol staru dobru CM9 na ktorej mam postavenych xxx APciek s PC s MK s casom behu bez restartu 100 a viac dni a ouha, slape ako sa dalo predpokladat na 100 percent. Podotkykam ze sa jedna o obycajnu singe PCENGINES redukciu PCI/MiniPCI.
V RB slape R52 tiez na 100 percent. Ziaden rozdiel oproti CM9. Aj na dotherboarde RB502 funguje R52 ok.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

Radoko77 píše:je dost mozne ze mam zle redukcie ... ale proste PC nenabehne, ale napriklad v tej istej redukcii CM9ka bezi korektne, ale CM10 uz zasa nie

To je nesmysl, jede to jak vino. CM10 to same. Pravdepodobne mas bud starou RB14, nebo rozbitou.
0 x

Radoko77

no az taky "nesmysl" to nebude kedze to v tej redukcii nebezi, a citaj lepsie, nehovorim o RB14, ale o klasickej redukcii
0 x

riddick

Příspěvekod riddick » 18 years ago

R52 jede s redukcí RB14. Jediný problém je vždy základní deska. Je třeba mít novější desky. Je třeba mít podporu PCI 2,1 a 2.2.
Tento problém ale je i u CM9 ci CM10.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

Radoko77 píše:no az taky "nesmysl" to nebude kedze to v tej redukcii nebezi, a citaj lepsie, nehovorim o RB14, ale o klasickej redukcii

Aha, tak to pardon. Ja nikdy ty samostatne redukce nepouzival, prijdou mi jako zbytecne vyhozene penize a misto v PC...
0 x

Radoko77

skor to vidim ze sa bije doska + karta + redukcia, doska je pouzita ASUS a KT600 chipsetom, mozno je tam nejaka starsia revizia PCI slotu, alebo cosi
0 x