❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Elektronická chůvička a rušení WIFI 2,4 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Elektronická chůvička a rušení WIFI 2,4 GHz

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

Ahoj,

obrátil se na mě kamarád, že zakoupil elektronickou chůvičku VETRO-PLUS 14CCD420K a po zapnutí mu umře WIFI. Vyzkoušel to na všech třech 2,4 kanálech, do kterých se chůvička dá přepnout. Po vypnutí chůvičky, se WIFI rozjede. Nebyl jsem ještě u něj, abych si proskenoval spektrákem pásmo, ale chci se jen ujistit, aby bylo normální, že tyhle věci dokážou odstřelit celý 2,4 GHz éter. Jaké všeobecné oprávnění se na tyhle potvory vůbec vztahuje, tušíte?

Z.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Zdeněk Švarc píše:Ahoj,

obrátil se na mě kamarád, že zakoupil elektronickou chůvičku VETRO-PLUS 14CCD420K a po zapnutí mu umře WIFI. Vyzkoušel to na všech třech 2,4 kanálech, do kterých se chůvička dá přepnout. Po vypnutí chůvičky, se WIFI rozjede. Nebyl jsem ještě u něj, abych si proskenoval spektrákem pásmo, ale chci se jen ujistit, aby bylo normální, že tyhle věci dokážou odstřelit celý 2,4 GHz éter. Jaké všeobecné oprávnění se na tyhle potvory vůbec vztahuje, tušíte?

Z.

VO-R 10, článek 3, bod - h 2400–2483,5 MHz 25 mW e.i.r.p. klíčovací poměr ≤ 100 %, možno využít celé pásmo.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

Díky za pomoc v hledání.
8) Kanálová rozteč není stanovena, pro přenos signálů může být použito celé uvedené kmitočtové pásmo (2400 - 2483,5 MHz)

Tím se to vysvětluje.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

1/4 povoleneho vykonu, ze to rusi ?
a maj sirsi spektrum, parchanti
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Polk

Příspěvekod Polk » 12 years ago

Také jsem se s tím setkal. Viděl jsem to i na nějakém bedrátovém videozvonku.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

na nejake indoor / outdoor se nehraje?
nebo deleni se o stejny kanal jak to dela i ten nejblbejsi wifi router?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Já jsem zažil něco podobnýho na nějakým přenašeči obrazu a zvuku bezdrátově. Jakmile se to zaplo, tak i když jsem seděl vedle WiFi routeru, tak jsem ho notebookem nenaskenoval. Po vypnutí toho krámu, notebook naskenoval WiFi router a i jiný sítě z okolí. Nejhorší bylo, že volali i sousedi z toho baráku, že jim nejde WiFi. Takže se jim řeklo ať si zajdou za těma a těma a řeknou jim ať vypnou ten paskvil, že jim to potom půjde.
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 12 years ago

Rušička... 1000 Kč
Měsíční odběr elektřiny... 30 Kč

Radost z nasraných sousedů... k nezaplacení.
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

zajimave využití chůviček :-D ale je fakt, že bych to mohl dat pres spinaci hodiny, ze by chuvicka bezela jen když u nas neni nikdo doma :-D
taky mi tu neco strilej, podle kvality signalu po celym byte to vidim na nejakou aspon 20 vsesmerku s totalne prepalenym vykonem ve 2,4, parchanti
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

pfadmin píše:Rušička... 1000 Kč
Měsíční odběr elektřiny... 30 Kč

Radost z nasraných sousedů... k nezaplacení.

+100 :lol:
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Normálka. Bohužel. Tyhle věcičky dokážou zabít wifi v okruhu 50m okolo domu! Jak chůvičky, tak kamery. A vysvětlujte to lidem ...

Kvůli jedné kameře jsme s kolegou chodili ulicí s noťasem a parabolou (nějaká 30cm) na zádech. Po nějakých 80m od AP to prostě padlo a karta nejela. Šli jsme furt dál a po nějakých padesáti metrech vše zase v pohodě. Lidi si museli myslet, že jsme blázni (a my taky). Nakonec jsme tu kameru našli v hospodě u automatů, přibližně v místech, kde jsme si mysleli.

Některé mají na výběr z několika kanálů, takže si člověk i poradit může. Kromě prodavačů ... jedna chůvička byla prodána se slovy "ne, to nevadí, poskytovatel se podle toho zařídí". K naštvání, pro jednou má user nějaké malé povědomí o wifi a snahu a takhle dopadne. Zrovna to byla nějaká neladitelná.

Ono kdyby to byla 802.11něco, tak je to v pohodě. Jenže on je to nějaký "analog" signál a tím je to v řiti.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.