❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Siklu EtherHaul 1200F-L - FULLDUPLEX

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
blax
antispam: Ano

Siklu EtherHaul 1200F-L - FULLDUPLEX

Příspěvekod blax » 13 years ago

celkem zajimava informace - konecne FDD spoj od Siklu
http://www.datacom.cz/etherhaul-1200f-l

cca 120.000,- za 30cm
cca 150.000,- za 60cm
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

blax píše:celkem zajimava informace - konecne FDD spoj od Siklu
http://www.datacom.cz/etherhaul-1200f-l

cca 120.000,- za 30cm
cca 150.000,- za 60cm

Nějak mi nedochází, jak je to s tou zabranou šířkou pásma. Gigabitový TDD produkt zabírá 500 MHz, toto má mít v každém směru 700 Mbit, takže by mohlo stačit v každém směru 250 MHz. Ale na stránkách je uvedeno zmatených "500 MHz FDD", z čehož by se dalo vyvozovat 500 MHz v každém směru. Asi tedy osekali koncovou část, nezpracovává tedy tak vysokou modulaci, ale za tuto oběť disponuje 2 rádii a FD režimem. Ale i tak je to vzhledem k efektivitě využití pásma konkurenty (Alcoma, E-band, Gigabeam) slušné.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 13 years ago

Spis by me zajimaly citlivosti RX pro BER 10^-6, protoze z toho se nakonec da usoudit na jakou vzdalenost to pujde asi nasadit. Pokud to bude "tupe", pak nevidim zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.) A vlastne si mozna odpovim sam. Ono totiz tech par dB na RX jen tezko vykompenzuje prirustek o rad vyssi v pripade utlumu sirenim na kazdem dalsim km v pasmu 70/80GHz, takze vzdalenosti o moc vetsi asi nebudou.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

blax

Příspěvekod blax » 13 years ago

zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.)

co treba cena?
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 13 years ago

blax píše:

co treba cena?

E E ani cena :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Arni

Příspěvekod Arni » 12 years ago

Možná trochu OT, ale neměl by někdo šablonu pro siklu do cacti? :) Díky
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

blax píše:

co treba cena?

Vše je relativní :) Cena -> cenovka nalepená na produktu, pak nad Siklu musí peněženka zajásat = potřebuji propoj 500M na 1km a nebudu absolutně řešit jak dlouho (bavíme se o létech provozu) to budu chtít provozovat, v takovém případě potom žádná.

Ale když budete porovnávat právě už jen životnost samotných technologií a mimo to i poměr výkon/cena (214,- Kč/Mbit Siklu vs. 208,- Kč/Mbit Alcoma), tak z obou uvedených pohledů vždy dojdete ke známé frázi z reklamy "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

PTUMA píše:
blax píše:

co treba cena?

Vše je relativní :) Cena -> cenovka nalepená na produktu, pak nad Siklu musí peněženka zajásat = potřebuji propoj 500M na 1km a nebudu absolutně řešit jak dlouho (bavíme se o létech provozu) to budu chtít provozovat, v takovém případě potom žádná.

Ale když budete porovnávat právě už jen životnost samotných technologií a mimo to i poměr výkon/cena (214,- Kč/Mbit Siklu vs. 208,- Kč/Mbit Alcoma), tak z obou uvedených pohledů vždy dojdete ke známé frázi z reklamy "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".

Tohle je právě úžasný příklad relativity :) Příklad dle Vašeho gusta .. jsem sám, nemám děti, nemám manželku, určitě je právě teď nejlepší z měho pohledu koupit si dům, třípatrový nejlépe.. :) a k tomu dvě auta :) jeden nikdy neví, kdy se to v budoucnu bude hodit ..:) stejně tak nechci PC který nemá alespoň 12 jader a 32GB paměti .. :)

na srozuměnou, neobhajuji Siklu, ani nehaním Alcomu spíše jen ukazuji jiný pohled na relativitu ...
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 12 years ago

Pane Tůmo, dost by mě zajímalo, jak jste přišel na Váš poměr "poměr výkon/cena (214,- Kč/Mbit Siklu vs. 208,- Kč/Mbit Alcoma)". Pokud budu počítat rychlost 1,25Gbps u Alcomy, tak dostanu tento výsledek, ale pokud ho spočtu u Siklu, dostanu se na cenu 153 Kč/Mbps. Počítáno Siklu 700Mbps FD 60cm parabola - 107 tis. Kč bez DPH + Alcoma 1,25Gbps FD 60cm parabola - 260 tis. Kč bez DPH. Popravdě jsme o Alcomě také přemýšleli, ale cena je bohužel jinde. A kdyby to bylo v nějakém rozumném poměru, že by si člověk připlatil za KVALITU, ale více jak 2x tolik mi přijde drahé.
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

Na poměr výkon cena jsem přišel z údaje v prvním příspěvku v tomto postu. Ano přiznávám mohlo to být a asi i bylo zavádějící. Na druhou stranu 151 Kč/Mbit vs 208 Kč/Mbit (dle již asi správných cen) je rozdíl 37%, nikoliv tedy jak říkáte
Blood píše:více jak 2x tolik mi přijde drahé.
.

V každém případě takto činíme společně srovnání jen z určitého úhlu pohledu a ve vztahu k "určitým veličinám", které jsou cena a kapacita. BTW tady mě napadlo lepší srovnání :lol: , ona například expedice našich krajanů s bakelitovými Trabanty po Jižní Americe je v zásadě pure dobrodružství..., jak jsem uváděl ve svém prvním příspěvku - být ISP, tak na trasu do kilometru, na 500Mbit bez zvláštních nároků na typ provozu a životnosti technologie, bych to za poloviční cenu kupoval asi taky :), v jiných případech je to pak stejné dobrodružství viz Trabant tour.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

80Ghz je stejne tak do kilometru :) takze co se zde vlastne resi ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education