celkem zajimava informace - konecne FDD spoj od Siklu
http://www.datacom.cz/etherhaul-1200f-l
cca 120.000,- za 30cm
cca 150.000,- za 60cm
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Siklu EtherHaul 1200F-L - FULLDUPLEX
blax píše:celkem zajimava informace - konecne FDD spoj od Siklu
http://www.datacom.cz/etherhaul-1200f-l
cca 120.000,- za 30cm
cca 150.000,- za 60cm
Nějak mi nedochází, jak je to s tou zabranou šířkou pásma. Gigabitový TDD produkt zabírá 500 MHz, toto má mít v každém směru 700 Mbit, takže by mohlo stačit v každém směru 250 MHz. Ale na stránkách je uvedeno zmatených "500 MHz FDD", z čehož by se dalo vyvozovat 500 MHz v každém směru. Asi tedy osekali koncovou část, nezpracovává tedy tak vysokou modulaci, ale za tuto oběť disponuje 2 rádii a FD režimem. Ale i tak je to vzhledem k efektivitě využití pásma konkurenty (Alcoma, E-band, Gigabeam) slušné.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Spis by me zajimaly citlivosti RX pro BER 10^-6, protoze z toho se nakonec da usoudit na jakou vzdalenost to pujde asi nasadit. Pokud to bude "tupe", pak nevidim zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.) A vlastne si mozna odpovim sam. Ono totiz tech par dB na RX jen tezko vykompenzuje prirustek o rad vyssi v pripade utlumu sirenim na kazdem dalsim km v pasmu 70/80GHz, takze vzdalenosti o moc vetsi asi nebudou.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.)
co treba cena?
0 x
blax píše:zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.)
co treba cena?
E E ani cena

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Možná trochu OT, ale neměl by někdo šablonu pro siklu do cacti?
Díky

0 x
blax píše:zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.)
co treba cena?
Vše je relativní

Ale když budete porovnávat právě už jen životnost samotných technologií a mimo to i poměr výkon/cena (214,- Kč/Mbit Siklu vs. 208,- Kč/Mbit Alcoma), tak z obou uvedených pohledů vždy dojdete ke známé frázi z reklamy "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".
0 x
PTUMA píše:blax píše:zadnou vyhodu oproti plne gigovym pojitkum (Alcoma, Gigabeam atp.)
co treba cena?
Vše je relativníCena -> cenovka nalepená na produktu, pak nad Siklu musí peněženka zajásat = potřebuji propoj 500M na 1km a nebudu absolutně řešit jak dlouho (bavíme se o létech provozu) to budu chtít provozovat, v takovém případě potom žádná.
Ale když budete porovnávat právě už jen životnost samotných technologií a mimo to i poměr výkon/cena (214,- Kč/Mbit Siklu vs. 208,- Kč/Mbit Alcoma), tak z obou uvedených pohledů vždy dojdete ke známé frázi z reklamy "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".
Tohle je právě úžasný příklad relativity

na srozuměnou, neobhajuji Siklu, ani nehaním Alcomu spíše jen ukazuji jiný pohled na relativitu ...
0 x
Pane Tůmo, dost by mě zajímalo, jak jste přišel na Váš poměr "poměr výkon/cena (214,- Kč/Mbit Siklu vs. 208,- Kč/Mbit Alcoma)". Pokud budu počítat rychlost 1,25Gbps u Alcomy, tak dostanu tento výsledek, ale pokud ho spočtu u Siklu, dostanu se na cenu 153 Kč/Mbps. Počítáno Siklu 700Mbps FD 60cm parabola - 107 tis. Kč bez DPH + Alcoma 1,25Gbps FD 60cm parabola - 260 tis. Kč bez DPH. Popravdě jsme o Alcomě také přemýšleli, ale cena je bohužel jinde. A kdyby to bylo v nějakém rozumném poměru, že by si člověk připlatil za KVALITU, ale více jak 2x tolik mi přijde drahé.
0 x
Na poměr výkon cena jsem přišel z údaje v prvním příspěvku v tomto postu. Ano přiznávám mohlo to být a asi i bylo zavádějící. Na druhou stranu 151 Kč/Mbit vs 208 Kč/Mbit (dle již asi správných cen) je rozdíl 37%, nikoliv tedy jak říkáte
V každém případě takto činíme společně srovnání jen z určitého úhlu pohledu a ve vztahu k "určitým veličinám", které jsou cena a kapacita. BTW tady mě napadlo lepší srovnání
, ona například expedice našich krajanů s bakelitovými Trabanty po Jižní Americe je v zásadě pure dobrodružství..., jak jsem uváděl ve svém prvním příspěvku - být ISP, tak na trasu do kilometru, na 500Mbit bez zvláštních nároků na typ provozu a životnosti technologie, bych to za poloviční cenu kupoval asi taky
, v jiných případech je to pak stejné dobrodružství viz Trabant tour.
.Blood píše:více jak 2x tolik mi přijde drahé.
V každém případě takto činíme společně srovnání jen z určitého úhlu pohledu a ve vztahu k "určitým veličinám", které jsou cena a kapacita. BTW tady mě napadlo lepší srovnání

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
80Ghz je stejne tak do kilometru
takze co se zde vlastne resi ?

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development