❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RAy 17GHz - známe ceny.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
montykh
Kontaktovat uživatele:

Re: RAy 17GHz - známe ceny.

Příspěvekod montykh » 12 years ago

David2006 píše:Tak snad jednou přijde doba kdy se z páteřních spojů přestane dělat modla a půjde se cestou vybalím z krabice, nemusím to 2 hodiny skládat s manuálem v ruce, prostě zapojím a valím :D . Zatím mi toto sedí jen na jediný výrobek, snad přibudou i další :P .

Já tedy nevím, ale RAY odpovídá přesně tvému popisu, vybalíš z krabice, zapojíš a valíš.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jasne ono takovemu popisu odpovida kde jaky profi spoj, jenze David jde stejne hlavne po cene :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

montykh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod montykh » 12 years ago

Viktor Novotný píše:jasne ono takovemu popisu odpovida kde jaky profi spoj, jenze David jde stejne hlavne po cene :)

David hlavně do všecho reje
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Tak kdyz uz je to tu trosku off tak se pridam no ... david kdyby delalo ubnt hajzpapir a byl levnejsi tak pro nej bude ten nej co na tom ze si s nim sedre pr**** a bude mirne deravej hlavne ze je levnej a vsem nam bude tvrdit ze si neumime ten zadek vytrit tak spravne jako on protoze jemu na podpore rekli jak se to dela spravne a poslali mu update manualu k vytirani zadku :mrgreen:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Fidoo píše:
Leeonek píše:za ty prachy dostaneš 100Mbit, nebo spíš jen 50, buď v klidu. Plná palba je za bezmála čtvrt mega.

Cena za plnou kapacitu v teto konfiguraci se rozhodne nepohybuje okolo ctvrt mega jak pises ale at se bavime presneji tak cena v plne konfiguraci vcetne antenniho systemu 30cm Arkivator a vychazi na 119 900,-

Vypadá to, že jsi došel k mému příspěvku, a dále jsi to nečetl, protože potřeba ihned na něj reagovat byla silnější. Posílal jsem poté na odkaz na wifishop, kde měli (a stále mají) původní cenu 238000kč včetně dph.

Co se týče Safu, nechci ani kdyby byl za poloviční cenu. Mám celkem 4 spoje a jen s jediným jsem zatím neměl problém. Jinak vadné eth porty a teď novinka na Lumině, dle výrobce vadný modulátor. Měsíc na reklamaci, "opraveno" ale po nasazení se zjistilo že spoj dělá to samé jak před opravou, pravda v trošku menší míře. Takže fakt už ne...
0 x

disk

Příspěvekod disk » 12 years ago

Tak vybírám spoj do města a nevím jestli 24GHz nebo 17Ghz. Jedná se o vzdálenost 1,5km a přenos kolem 250Mbit.
Koukal jsem na Ray17 a v kalkulačce mi vychází, že buď to bude spoj s menší dostupností nebo zase překračuje vyzářený výkon.
Nebo mám zkusit jiný? Potřebuji jen s fullODU.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

O 17 tce už tu bylo něco napsáno taky řeším jestli koupíme ray17 délka spoje je 2,2 plánuju s 60 cm anténama, ale do výkonu se asi vejít nemůžeme jsme na maloměstě co radíte jít raději do 32 ? či 38
0 x

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

whef píše:O 17 tce už tu bylo něco napsáno taky řeším jestli koupíme ray17 délka spoje je 2,2 plánuju s 60 cm anténama, ale do výkonu se asi vejít nemůžeme jsme na maloměstě co radíte jít raději do 32 ? či 38

na tu vzdalenost - 38Ghz te vyjde levneji nebo 17Ghz s tim ze obcas budes mimo EIRP(pokud stim mas problem tak jenom licence)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Teď jsem zvažoval co teda aktuálně koupit v 17Ghz na 600m za aktuálně nefunkční SAF24Ghz. Jiný Saf, idyž nový je nový a se zárukou 5 let, a za poměrně rozumnou cenu zní možná lákavě, ale když vidím opět spotřebu 27-40W (podle mojí 11kové luminy to bude 34-35) tak raději ne. Racom zní slibně, cena v podstatě stejná, spotřeba dokonce pod 21W, citlivosti super, jenže dostupnost kdoví kdy, a to je mi teď k ničemu. Moje volba je tedy Alcoma MP360, byť o něco dražší, spotřeba do 25W, citlivosti ok, ale hlavně by měla být dostupná do 14 dnů.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

dobra volba :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Fidoo

Příspěvekod Fidoo » 12 years ago

Kontakt na mě máte v podpisu a rád pošlu konkrétní cenové nabídky na konkrétní poptávky s výpočty dostupností a rezerv na jednotlivé vzdálenosti. Ohledně dostupnosti Racom RAy 17 GHz, tak spoje se již dodávají na konkrétní objednávky, které byly podány ještě před zahájením prodeje.
0 x

lukic

Příspěvekod lukic » 12 years ago

Pouzivate niekto ten Ray17? Ake su skusenosti?
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

disk píše:Tak vybírám spoj do města a nevím jestli 24GHz nebo 17Ghz. Jedná se o vzdálenost 1,5km a přenos kolem 250Mbit.
Koukal jsem na Ray17 a v kalkulačce mi vychází, že buď to bude spoj s menší dostupností nebo zase překračuje vyzářený výkon.
Nebo mám zkusit jiný? Potřebuji jen s fullODU.

Na tuhle vzdalenost a kapacitu radeji 17GHz. Neresim ted vyrobce, ale pasmo. Bude treba vyssi modulace a rezerva na unik signalu.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Viktor Novotný píše:dobra volba :)

Volba urcite dobra. Hlavne nezapomenout, ze narozdil od AL10, AL17 a 24 pouzivaji obe polarizacni roviny. Takze na spoji musi byt ODU orientovany proti sobe pootocene o 90°. Jak to maji jini vyrobci netusim, ale asi podobne. Jinak se to smeruje nadherne a bez problemu.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Potreboval bych na 2,8km protahnout alespon 150mbps. Ray 17G a 90cm Jirousky by to mohli dat, ne ? Ale spis resim dal 38G ...

EDIT: 42GHz je uz volne pasmo ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...