❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Siklu - licence na rychlost

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
forkman
antispam: Ano

Siklu - licence na rychlost

Příspěvekod forkman » 13 years ago

Zdravim, koupili jsme od (zatim) nejmenovane firmy spoj Siklu EH 1200Lv2 s rychlosti 400 Mbps, k memu udivu mi prikaz

Kód: Vybrat vše

show license data-rate

vypise 100. Psal jsem jim a dostal jsem tuhle odpoved:

Kód: Vybrat vše

V nastavení licence data-rate nastavíte enable a v nastavení "set" nastavíte 400 a kapacita by měla být plně nastavena.

Prijde mi to nejake divne, mam se o to pokouset bez licencniho souboru? Jen tak mimochodem, jestli jsem nekoupil uplne vyhodne, kolik radove stoji upgrade 100->400? Dik
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Kupoval jsem v Alternetivu spoj 1200Lv2 a přišla mi jedna jednotka 1200Lv2 a jedna 1200, ta 1200 byla bohužel pouze 100Mbit. No než jsme na to přišli, trvalo to dost dlouho, pořád to prostě jelo max 50Mbit. Tak mě napadá jestli se k Tobě nedostal ten druhý zaměněný pár :)
Pokud si vybavuju dobře, i první verze siklu se už dodávali s 400Mbit licencí, i přesto, že původně měla být 200 a licence 400Mbit měla být dostupná později. Dost se protahoval termín dodání.
0 x

evo400

Příspěvekod evo400 » 13 years ago

Ano, mám první verzi Siklu a jendá se o "400Mbit" tedy prej modulačně až 400Mbit simplex. Tedy reálně asi 160Mbit duplex. První verze FW dokonce neuměla jiný poměr RX/TX než 50/50, nyní po upgrade na novější už to umí třeba i 25/75

Mám otázku: Kontaktoval jsi Alternetivo s tím že ti dodali špatně zboží?
0 x

forkman

Dík za reakce, nemám to od Alternetiva, i když možná zprostředkovaně ano :) Kupoval jsem ho už v létě s tím že bude čas, ale dostal jsem se k tomu až teď, takže posuďte sami, jestli je to možný, že je to ten kus :D

Šlo mi hlavně o to, že jsem to kupoval jako 400 Mbit a v reálu je to 100 HDX a nevím jestli vůbec mám reálnou možnost to pomocí těch trochu zmatených pokynů "navýšit" na deklarovaných (na faktuře) 400 :) Během týdne to potřebuju montovat a posílat z5 se mi to moc nechce...
0 x

Leeonek

Já to právě kupoval už nějak na jaro :) ale nějaký měsíc mi tam leželo než jsem ho nasadil, každopádně to nemusely být chyba alternetiva ale už výrobce.
Je to jednoduché a zpočátku mi to nedocvaklo, když se na to přihlásíš sshčkem, název jedné jednotky byl 1200L a druhý 1200. Všiml si toho až technik který se na to logoval, předtím jsem taky zkoušel všechno možné podle uvedených rad, přidával jsem tam znova modulace, resetoval do defaultu, nahrával nejnovější firmware. Velmi dlouho trvalo než se to po restartu vůbec spojilo a když to vylezlo alespoň na druhou modulaci, byl jsem rád.
Jinak mi hnedka poslali novou jednotku, vyměnil jsem a poslal tu původní zpět, od té doby to jede v pohodě jako všechny ostatní siklu co mám.
0 x

forkman

Tak to asi nebude můj případ, já mám obě 1200Lv2 a mají licenci na 100 Mbit :( Z toho co píšeš tedy vyplývá, že proti sobě jedou i EH1200 a EH1200L? Jestli je to tak, nemusel bych si dělat starosti s držením víc jednotek na servis a jako nouzovka by se to dalo řešit jednou ...
0 x

Leeonek

forkman píše:Z toho co píšeš tedy vyplývá, že proti sobě jedou i EH1200 a EH1200L? Jestli je to tak, nemusel bych si dělat starosti s držením víc jednotek na servis a jako nouzovka by se to dalo řešit jednou ...
Jo, jedou, ale jak sem psal, dostat se alespoň na druhou modulaci = velký problém. Jestli si vybavuju dobře, povedlo se to jen s původním firmware na obou jednotkách, jak jsem tam přehrál nejnovější, už to jelo jen na tu nejnižší, ale 50Mbit to dalo, to zase jo. Možná by to dalo víc, ale u toho 1200 byla jen 100Mbit licence a poměr 50:50.
0 x

forkman

Tak problém vyřešen, byla to chyba přímo u Siklu. Nějak to pomotali a do 1200Lv2 dali default licenci jako pro EH1200, což je 100 Mbit HDX.

Napsal jsem jim přes webový formulář, pan Uri Levi (je podepsaný pod všemi manuály) mi odepsal během pěti minut, to bylo ve čtvrtek. Vyměnili jsme si pár e-mailů a dnes (v sobotu!) ve 12:59 mi poslal nové licenční kódy, které rychlost navýšily na deklarovaných 400 Mbit HDX. Musím se přiznat, že jsem čuměl, jak rychle reagoval na moje e-maily a že to řešil i o víkendu. Za technickou podporu má Siklu u mě za 1 :D
0 x