❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod hapi » 12 years ago

David2006 píše:Tak přišli s tím opakováním posílání paketu při nejnižší rychlosti za deště. By mě zajímalo jak moc to může pomoct kam při tom klesne ta základní přenosovka - jestli vůbec klesne. Jinak to co dělají je i v jiných rádiích nebo tohle je jen fičurka možná díky jejich unikátní dvouanténové koncepci? Viz obrázek z jejich fora o 1/4 QPSK SISO REP

to asi trochu lakujou ne? když daji FEC 1/4 tak se nejedná o reposílání ale o zvýšení odolnosti odesíláním více paritních dat ne? Tedy klasická změna FECu ale chápu že u ubnt to musí znít důležitě :-) ale je otázka jestli je to k něčemu když defakto potřebujou 4x větší datovej tok což znamená i menší citlivost radia. Kdyby snížily rychlost a daly menší FEC tak by to mělo být pro radio čitelnější ne? nebo to udělaly pro to že níž už s minimální rychlostí nemůžou? Nicméně 1/4 QPSK SISO bude sakra nízká přenosovka. To už to postrádá absolutní smysl stavět.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

http://www.internetprovsechny.cz/airfib ... o-provozu/

Pokud se to někomu nechce číst celé, tak jen, trošku pesimistický, závěr:

Po všem testování mám z tohoto zařízení spíše negativní pocity. Marketing nám tvrdí nesmysly, konstrukce mechaniky a třmenů je slabá, data to přenáší, ale se šílenou chybovostí. Pro IPTV je to zcela nepoužitelné, hlas se s tím relativně popere. Zabírá to takovou šířku pásma, na které by profi spoj přenesl při stejné modulaci symetricky 846 Mbit uživatelských dat. Nechci v žádném případě tvrdit, že spoj data nepřenáší. Přenáší je, ale jak to vypadá…

Obecně si nedovedu představit, kdo by mohl být cílovou skupinou pro tento spoj. Snad jen dva dobří kamarádi, kteří si chtějí udělat přes půl vesnice rychlou domácí síť, ale zase na druhou stranu – kdo si to na domácí síť kvůli ceně může dovolit? Dva bohatí dobří kamarádi?

Dovolte mi, abych na úplný závěr vytáhl z archivů internetu jeden starší vtip, který mi bohužel airFiber připomněl.

Baví se takhle 486 a Pentium:
486: “Ko-lik-je-tři-krát-tři?”
Pentium: “Deset!”
486: “To-je-a-le-špat-ně…”
Pentium: “Ale zato rychle!”
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Jojo. Matroš toho držáku je stejný blato jako RocketDish a PBM10. Jako kdyby nemohli dát trochu silnější plech nebo kvalitnější železo. :idea:
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Zdeněk Švarc píše:http://www.internetprovsechny.cz/airfiber24-ostry-test-z-realneho-provozu/

Po všem testování mám z tohoto zařízení spíše negativní pocity. Marketing nám tvrdí nesmysly, konstrukce mechaniky a třmenů je slabá, data to přenáší, ale se šílenou chybovostí. Pro IPTV je to zcela nepoužitelné, hlas se s tím relativně popere. Zabírá to takovou šířku pásma, na které by profi spoj přenesl při stejné modulaci symetricky 846 Mbit uživatelských dat. Nechci v žádném případě tvrdit, že spoj data nepřenáší. Přenáší je, ale jak to vypadá…

Obecně si nedovedu představit, kdo by mohl být cílovou skupinou pro tento spoj. Snad jen dva dobří kamarádi, kteří si chtějí udělat přes půl vesnice rychlou domácí síť, ale zase na druhou stranu – kdo si to na domácí síť kvůli ceně může dovolit? Dva bohatí dobří kamarádi?

Dovolte mi, abych na úplný závěr vytáhl z archivů internetu jeden starší vtip, který mi bohužel airFiber připomněl.

Zaujimalo by ma kto ten pan Hoffman je....a aka je jeho doveryhodnost....
resp. som zvedavy na dalsie testy....
na ubnt fore nieco podobne nikto ani len nespomenul....
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

rado3105 píše:

To je nějakej typan kterýho strýček google vůbec nezná. Napsal dva dehonestující články o tom jak je PBM10 a AFko špatné oba mu vyšly jak jinak na internetprovsechny.cz . Na dnešní nijak doladěné trase jsem si zkusil kolik mi to ztrátuje při cca 20-30Mbs co sem si tlačil po wifi. Trasa byla:

iGW-SWITCH1000Mbs..........SWITCH100Mbs-RB750.

Z RBčka je tady obrázek při pingu na iGW.
http://www.ulozto.cz/xEVd86d/afko-ping-jpg

Jinak dle mě borec to má přebuzený, obecně pod 55dBm se s AFkem zatím nechodí.
0 x

rado3105

http://forum.ubnt.com/showthread.php?p= ... post375007

mozte sledovat reakcie k upozorneniu k clanku na ubnt fore.....
0 x

David2006

No a Sova je fakt nestranej v tomto komentáři jak sviňa :lol: . To už Alča zavírá fabriku že to má zapotřebí? :roll:

Miloslav Sova, dnes v 01:47 (před 3 minutama):

Díky za skvělou recenzi. Jen omezenci kupují AirFiber. Chytrák koupí Alkomu nebo něco profesionálního. Konečně to všichni mohou vidět, že UBNT je velký podfuk.
0 x

SovaIPV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SovaIPV » 12 years ago

rado3105 píše:
Zdeněk Švarc píše:http://www.internetprovsechny.cz/airfiber24-ostry-test-z-realneho-provozu/

Dobrý deň,
to ste sa mohol spýtať skorej, než ste nám urobil reklamu na UBNTfórum :-) http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=61832

Lukáš Hofmann je technik spoločnosti Eurosignal, ktorá poskytuje pripojenie na Internet pre cca. 150 obcí (cca. 5000 zákazníkov) a v okresoch Praha-západ, Příbram a Beroun. http://www.eurosignal.cz/ Lukáša poznám už niekoľko rokov a jeho odbornú spôsobilosť by mohli potvrdiť aj majitelia spolupracujúcich sietí napr. Ujezd.Net alebo UVT s.r.o.

Pekný deň praje Miloslav Sova - Internet pro všechny
0 x

David2006

SovaIPV píše:

Dobrý deň,
to ste sa mohol spýtať skorej, než ste nám urobil reklamu na UBNTfórum :-) http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=61832

Lukáš Hofmann je technik spoločnosti Eurosignal, ktorá poskytuje pripojenie na Internet pre cca. 150 obcí (cca. 5000 zákazníkov) a v okresoch Praha-západ, Příbram a Beroun. http://www.eurosignal.cz/ Lukáša poznám už niekoľko rokov a jeho odbornú spôsobilosť by mohli potvrdiť aj majitelia spolupracujúcich sietí napr. Ujezd.Net alebo UVT s.r.o.

Ani 150 obcí neuchrání někoho kdo přebudí spoj a pak jej testuje. Každopádně ta rétorika daného článku je zaujatá a je to jen další hřebík do rakve nestrannosti internetuprovsechny (no on ji skoro vlastně nikdy ani neměl).
0 x

rado3105

SovaIPV píše:
rado3105 píše:

Dobrý deň,

Bol by som rad keby nase lokalne firmy mali taky produkt za taku cenu, resp. kvalitnejsi....nepaci sa mi metodika utokov....test ma daleko od objektivity, nehovoriac o pouzitych metodach.....a nemate preco byt vdacny, rad pomozem, navyse, ak to je skutocne chyba airfiber, ubnt budu musiet zamakat viac. A na chybu to nevidim, taky fail by si nedovolili.....ale uvidime, drzim palce aj Alcome.....
0 x

SovaIPV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SovaIPV » 12 years ago

David2006 píše:
SovaIPV píše:

Dobrý deň,

Ani 150 obcí neuchrání někoho kdo přebudí spoj a pak jej testuje. Každopádně ta rétorika daného článku je zaujatá a je to jen další hřebík do rakve nestrannosti internetuprovsechny (no on ji skoro vlastně nikdy ani neměl).

Zdravím pane Ponížil,

1) Komentář pod článek jsem nepsal já, do zítra zjistím jestli si někdo ze mně vystřelil a zda je vůbec technicky možné, aby někdo na diskuzi na našem serveru zneužil mojí identitu - každopádně je to zvláštní, že příspěvek byl psán z adresního rozsahu Eurotelu a já jsem od roku 1997 zákazníkem T-Mobile + na internet mám ještě k dispozici Sušický Maxtel. (mluvím o tomto - "Díky za skvělou recenzi. Jen omezenci kupují AirFiber") - Také proto jsem tento příspěvek pozastavil, protože já bych nikdy takovou hloupost nepsal. Mimochodem v době, kdy se tam ten příspěvek objevil, jsem zrovna psal diskuzní příspěvek zde na ISPforum.

2) Pokud máte nějaké výhrady ke způsobu jakým Lukáš ten spoj testoval, tak je napište do diskuze pod článek a on vám určitě rád odpoví. Stejně tak nemáme problém s tím, aby se Lukáš dostavil na testování k panu Jiřímu Doležalovi (který prohlídku spoje v reálném provozu také nabízí) a nechal si od obchodníků vysvětlit, kde udělal při testování chybu, že mu spoj tak ztrátuje.

3) To, že PBM10 není žádný zázrak napsal nedůvěryhodný Lukáš Hofmann, na nedůvěryhodném serveru Internet pro všechny a potvrdilo to i nezávislé měření rovněž nedůvěryhodné akreditované laboratoře - Český metrologický institut. Zdá se, že jediný důvěryhodný jste tady vy :-)

4) Pokud máte Davide pocit, že na našem serveru někoho zvýhodňujeme a někoho naopak neprávem očerňujeme, můžete zkusit udělat nějakou recenzi vy, napsat nějaký hezký článek a není problém ho u nás zveřejnit. Myslím to vážně - můžete například napsat článek na téma - Moje kladné zkušenosti ze spoji PBM10 - určitě jste si jich pár pořídil a skvěle vám ve vaší síti slouží. Teď to zní jako ironie, ale já to opravdu nemyslím ironicky.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

David2006 píše:

merit ztratovost na eth pomoci pingu je skoro stejny ulet jako smerovat spoj pomoci pingu :D ale hold i takovy borci jsou ..

to SovaIPV - ja se ti celkem divim, ze se jeste poustite do techto clanku, ono je totiz tezke nektere lidi presvedcit o kvalite a nekvalite ... a je daleko lepsi verit PR prispevkum na ubnt foru jak vse jede uzasne ... a nebo cznet as djdodo :D , ktery je samozrejme prodejcem / dovozcem tak prece lidem nerekne vozime dalsi sr*cku :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Davida nepresvedcis ten i kdyby to bylo hov.... a melo na sobe napsano ubnt tak ti bude tvrdit ze je to ten nejlahodnejsi steak :lol: Osobne sem u toho ejste nestal ale brzo tumu tak uz bude :) nicmene ty drzaky jsou vseobecbe problem koukam :roll:
0 x

David2006

Viktor Novotný píše:
David2006 píše:

merit ztratovost na eth pomoci pingu je skoro stejny ulet jako smerovat spoj pomoci pingu :D ale hold i takovy borci jsou ..

No a co sem asi tak o půl druhé v noci měl dělat jinýho když tu po ruce žádný měřák nemám? :wink: Prostě jsem to udělal alespoň takto.
0 x

David2006

SovaIPV píše:
Zdravím pane Ponížil,

1) Komentář pod článek jsem nepsal já, do zítra zjistím jestli si někdo ze mně vystřelil a zda je vůbec technicky možné, aby někdo na diskuzi na našem serveru zneužil mojí identitu - každopádně je to zvláštní, že příspěvek byl psán z adresního rozsahu Eurotelu a já jsem od roku 1997 zákazníkem T-Mobile + na internet mám ještě k dispozici Sušický Maxtel. (mluvím o tomto - "Díky za skvělou recenzi. Jen omezenci kupují AirFiber") - Také proto jsem tento příspěvek pozastavil, protože já bych nikdy takovou hloupost nepsal. Mimochodem v době, kdy se tam ten příspěvek objevil, jsem zrovna psal diskuzní příspěvek zde na ISPforum.

2) Pokud máte nějaké výhrady ke způsobu jakým Lukáš ten spoj testoval, tak je napište do diskuze pod článek a on vám určitě rád odpoví. Stejně tak nemáme problém s tím, aby se Lukáš dostavil na testování k panu Jiřímu Doležalovi (který prohlídku spoje v reálném provozu také nabízí) a nechal si od obchodníků vysvětlit, kde udělal při testování chybu, že mu spoj tak ztrátuje.

3) To, že PBM10 není žádný zázrak napsal nedůvěryhodný Lukáš Hofmann, na nedůvěryhodném serveru Internet pro všechny a potvrdilo to i nezávislé měření rovněž nedůvěryhodné akreditované laboratoře - Český metrologický institut. Zdá se, že jediný důvěryhodný jste tady vy :-)

4) Pokud máte Davide pocit, že na našem serveru někoho zvýhodňujeme a někoho naopak neprávem očerňujeme, můžete zkusit udělat nějakou recenzi vy, napsat nějaký hezký článek a není problém ho u nás zveřejnit. Myslím to vážně - můžete například napsat článek na téma - Moje kladné zkušenosti ze spoji PBM10 - určitě jste si jich pár pořídil a skvěle vám ve vaší síti slouží. Teď to zní jako ironie, ale já to opravdu nemyslím ironicky.

1. OK, dejme tomu. :D

2. Jasně jsem Vás nabádal že máte problémy v případě testů (obzvláště těch u kterých je předpoklad zaujatosti) konzultovat s technickou podporou výrobce. V daném případě stačili veřejky, ubnt forum atd. . Těch možností měl tester i Vy dost před uveřejněním článku. Stalo se tak?

3. PBM10 - prodává se, kupuje se, úřady nemají nic proti. Jirous produkt podpořil novými anténami různých velikostí - jaký máte argument Vy? :wink:

4. To skutečně nemusím neb k tomu nemám potřebu - AirFiber bude prodejní trhák u nás i bez mojí pozitivní recenze na internetprovsechny.cz .
0 x