GRFS píše:montykh píše:Padnul upgradovací software - Program provedl neplatnou operaci......
Za to muze urcite taky Alcoma
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ray nebo 1S10
Re: Ray nebo 1S10
A kdo jiný? Je to její exáč ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jasne .. a kdyz na monitoru sviti "no signal" znamena to, ze za to muze poskytovatel internetu ne ?
...

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Tak kdo? Rád se nechám poučit. Možná marťani.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Tak kdo? Rád se nechám poučit. Možná marťani.
Dost mozna. Ale ja bych asi hledal problem nejdriv v tom PC a OS, na kterym ta aplikace bezela. Nakopnuty wokennni registry, malware etc.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
-
REJJA píše: Kdyby tady pořád pracoval Mlynský, na každý telefon při montáži by glosoval příběh o stovkách tisíc vadných svorkovnic, kterými Alcoma zaplavuje svět. Pozdravuji Antona do telekomunikačního nebe, dneska už pracuje jako IT někde v nemocnici. Držíme nemocným palce.
Ježíš tě vidí !
Ježíš je pitbull !
Ani telekomunikační nebe mě nedokáže ochránit před nesmyslnými fabulacemi .
Já chápu že někteří psi si sice myslí, že bez jejich štěkání by karavana nejela.
Neuvědomují si však, že ať štěkají nebo ne, stejně se nevezou, jen poskakují kolem.
0 x
Ale no tak ... všichni (většina z nás) jsme z oboru už spoustu let. Myslíš, že budeme mít kompy v takovémhle stavu? A že problém "aplikace provedla neplatnou operaci" může způsobit nějaká třetí aplikace? V operačním systému typu NT? Já si ani nevzpomínám, kdy jsem tuhle hlášku viděl naposled. Mám takový pocit, že to bylo ještě v dobách win98. Jo, kdyby jsi řekl, že se projevil výbuch supernovy v souhvězdí Hadonoše a že jedno zatoulané neutrino způsobilo změnu jednoho bitu v paměti, to bych věřil ... ECC na desktopu zatím nevedeme.
Necháme toho, ty nevěříš mě, já nevěřím tobě. Pravděpodobnost, že se nevyskytne závada mezi 164 kusy zařízeními je tak mizivá ... ani Rolls Royce v meziválečném období neměl takovou spolehlivost.
Necháme toho, ty nevěříš mě, já nevěřím tobě. Pravděpodobnost, že se nevyskytne závada mezi 164 kusy zařízeními je tak mizivá ... ani Rolls Royce v meziválečném období neměl takovou spolehlivost.
GRFS píše:ludvik píše:Tak kdo? Rád se nechám poučit. Možná marťani.
Dost mozna. Ale ja bych asi hledal problem nejdriv v tom PC a OS, na kterym ta aplikace bezela. Nakopnuty wokennni registry, malware etc.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hele stat se muze fakt cokoli, osobne FW upgarduju jen kdyz je fakt duvod a nejlepe primo eth u jednotky. jinak ale ze program udela neplatznou operaci na windows, neni zas takova blbost, staci kdyz mu windows blbe adresuje pamet .. a on pak sahne nekam kde ho windows za to sestreli .. uprimne kvalita windows neni kdovi co .. jen je to bohuzel nejrozsirenejsi os
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
No a nebylo by lepší to řešit jako ostatní? Nalít firm, a "jednotka" potom provede upgrade?
Nemuselo by to stát prachy za opravu....
Nemuselo by to stát prachy za opravu....
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
staci to delat jako inteligent ... primo eth do jednotky 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
ludvik píše:Ale no tak ... všichni (většina z nás) jsme z oboru už spoustu let. Myslíš, že budeme mít kompy v takovémhle stavu? A že problém "aplikace provedla neplatnou operaci" může způsobit nějaká třetí aplikace? V operačním systému typu NT?
Chtel bych mit tvuj optimismus, co se duvery ve Win NT platformu tyce

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
ked uz som tu nieco nacal, doplnim info az do konca. V piatok a dnes prebehla komunikacia so spol. Alcoma musim konstatovat mimoriadne ustretove jednanie a dnes bola potvrdena objednavka na jednu 17ghz alcomu mp360 v max kapacite. Uvidim a urcite poreferujem aj o samotnom dodani ktore by malo byt o 2-4 tyzdne (prianie z mojej strany koli potrebnej rekonstrukcii a priprave z nasej strany som skor nechcel) ale ak bude rovnake ako jednanie za posledne dva dni tak max. spokojnost... uz len aby neboli pricaste servisy 

0 x
ME čko je záležitost poplatná své době. EEPROM tam samozdřejmě je, ale po vybití zálohovací baterie ztratilo to pojem o zákazníckém nastavení, bylo potřeba znovu nastavit parametry v ASD, aby se to rozběhlo proti sobě. Stejné to bylo ve starém 10E. Vzpomeňte si na staré MB v PC. Taky tam byla baterka - ke stejnému účelu.
Při vybití kondenzátoru RTC v moderních spojích dříve došlo k zastavení hodin, tím pádem spoj automaticky vyexpiroval. Dnes si ukládá čas průběžně do paměti, RTC naběhne a spoj funguje, ale s neaktuáním časem.
Zastavení (nastavením aktuálního) RTC lze napravit povelem s ASD. Při zastavení je třeba poslat povel 2 x, nejdříve se resetuje sběrnice.
U spojů uložených do skladu ND, či uložených k pozdější montáži doporučujeme vložit kod s trvalou odexpirací. Zejména u spojů se starším FW.
Výkřiky Ó jak jsou nemoderní u vývoje spoje z roku 1999 je (10E), nebo u ME čka z tuším 2004 nemá význam.
Při vybití kondenzátoru RTC v moderních spojích dříve došlo k zastavení hodin, tím pádem spoj automaticky vyexpiroval. Dnes si ukládá čas průběžně do paměti, RTC naběhne a spoj funguje, ale s neaktuáním časem.
Zastavení (nastavením aktuálního) RTC lze napravit povelem s ASD. Při zastavení je třeba poslat povel 2 x, nejdříve se resetuje sběrnice.
U spojů uložených do skladu ND, či uložených k pozdější montáži doporučujeme vložit kod s trvalou odexpirací. Zejména u spojů se starším FW.
Výkřiky Ó jak jsou nemoderní u vývoje spoje z roku 1999 je (10E), nebo u ME čka z tuším 2004 nemá význam.
0 x
Viktor Novotný píše:staci to delat jako inteligent ... primo eth do jednotky
Si myslíš, že si stavím na stole trasu a jedu to vzduchem?
Mimochodem, co to má společného s pádem upgradovací aplikace? Bohužel po fázi erase...
0 x
REJJA píše:Promiňte, veškerá úcta klientovi. Ale tohle mi připadá trochu absurdní.
U spoje MP90 skutečně byla verze (kdysi) pouze 66 Mbit/s A S TÍM BYLA I PRODÁVÁNA. Všichni klienti o tom věděli.
SW upgrade na tento spoj sice zafungoval, ale spoj mohl zlobit. Na ODU bylo vždy napsáno MP90/66 nebo MP66. Bylo jich asi 80, úplně zkraje výroby.
Opravdu bude z většiny problém v tom, že nám to někdo blbě podal. Pokud upgraduji spoj, který je důležitém site a má na sobě napsáno 66 Mbit/s, tak se před upgradem zeptám, jestli to bude ok. Když mám kladnou odpověď, upgraduji. Toto se vyřešilo.
REJJA píše:"Kvalita" E-bandu, se správným označením AL80G (neplést se GE) byla opravdu podle Vltavy. Dneska je tahle kapitola za námi.
Za námi ještě není. Spoj občas blbne pořád, naposledy to opravilo několik restartů. Bohužel ještě není zaplacen...
REJJA píše:Odmyslím si "záhadně" sám od sebe přeskočený přepínač, to je mechanická součástka. To samo od sebe nepřeskočí.
Toto jsme řešili i u Vás na dílně. S popisem závady, že při teplotních rozdílech spoj nejede a přepnutí do ladění a zpět přepínačem to opraví - dedukce nevyvrácená - špatný přepínač. Spoj přišel myslím s tím, závada se neprojevila, preventivně vyměnen Muldex. Nedávno tam byla znovu, závada se neprojevila.
REJJA píše:Tohle jste zaznamenali po dvou měsících nefunkřní spoj ME. V ME a MP90 je baterie, která drčí v paměti nastavení. Vybila se, vše, co jste musel udělat je spoj nechat chvíli běžet a hned zase nastavit.
Když se něco po, vždy to nejdříve řeším telefonem nebo mailem. Kdyby mi někdo řekl, nech to nabít a nastav znovu, bylo to ok. Na školení na ME jsem toto nezaznamenal. Když je mi řečeno, sundej a pošli, opravíme. Sundám a pošlu a opravíte.
REJJA píše:Opět apeluji, obracejte se na servisní partnery, anebo na naší technickou podporu. Naprostá většina "závad" není nějak záhadná a obvykle se vyřeší na místě.
Řešil jsem to s dodavatelem
REJJA píše:Myslím, že jsme s řešením potíží docela fér a prokazatelně naše problémy řešíme v kulanci.
Až na ten pád upgrade firmu a dvouleté dohady s E-Bandem ala AL-80G je to pravda. Jen těch záhad je u nás moc. A ač uznám, že dost chyb se může seknout při montáži, tak pokud dám na stejné místo jiný kus a trasa jede opět bezchybně, tak to tou montáží asi nebude.
Také jsem hlásíval chyby s ASD, ale opraveno to co jsem hlásil není dodnes. Ale můžu si dát tu práci a vypsat to znovu.
0 x
este raz toto vlakno vyhrabem... osobne musim vyslovit maximalnu spokojnost s pristupom aj trpezlivostou
.... spoj bol dodany presne v termine aky sa dohodol, montaz prebehla bezproblemovo (teda ak nepocitam ten vietor a dazd a nejake tie drobne komplikacie z nasej strany) a uz tyzden prehadzuje pakety na jednotku s hviezdickou na linkovej rychlosti 282mbit, realne testom nameranych 275mbit...tak dufam ze to tak aj vydrzi
Spoj je to MP360 do 17GHz

0 x