❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Walkeer
antispam: Ano

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

ppp76 píše:To je hezky ... revize jez neni schopna provozu ... tak na co ji kdo posilal ... na ozdobu? nebo stejna kampan jako mela i4 s pbm10? kdy jim prisla prazdna krabice? :lol:

Microsoft betaverze dokonce prodava (vestina verzi do SP1, s vyjimkou vist, ta je beta porad), tak co by ubnt neposlala par verzi na otestovani, nic je to nestoji :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Walkeer píše:Microsoft betaverze dokonce prodava (vestina verzi do SP1, s vyjimkou vist, ta je beta porad)

Ale na rozdíl od ubnt se i s (betaverzí) windows dá normálně pracovat ;)
Na jednání ubnt mě už nic nepřekvapí, minule poslali místo M10 jen krabici. U 24ky poslali na otestování jednotku která beztak mimo web management v sobě nic jiného nemá ;)
0 x

Walkeer

Leeonek píše:
Walkeer píše:Microsoft betaverze dokonce prodava (vestina verzi do SP1, s vyjimkou vist, ta je beta porad)

Ale na rozdíl od ubnt se i s (betaverzí) windows dá normálně pracovat ;)
Na jednání ubnt mě už nic nepřekvapí, minule poslali místo M10 jen krabici. U 24ky poslali na otestování jednotku která beztak mimo web management v sobě nic jiného nemá ;)

to bych se hadal, s vistama se pracovat neda ani ted, natoz v prvni verzi. Asi zalezi, co myslis pod pojmem pracovat. sorry za OT :)

k te 24: no to bylo DEMO prece! :D :D
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

kdyz uz tu lita luftem "demo" a "windows" :mrgreen:

Umře Bill Gates a v nebi mu pán Bůh dává jako nejbohatšímu člověku planety vybrat si, jestli půjde do pekla nebo do nebe. Chytrolín Bill na to: Já by jsem rád nejdřív viděl jak to tam vypadá... Bůh řekne: Dobře. Vzápětí odkryje část oblohy a je tam vidět pláž po které se procházejí krásné nahé baby. Bill se ptá: To je nebe? Pán Bůh: Né, to je peklo. Bill si pomyslí: To peklo se mi celkem líbí, ale ještě se podívám na nebe. Tak pán Bůh otevře nebe a tam je vidět pláž, po které se procházejí krásné oblečené baby. Nato Bill Gates říká: Chci jít do pekla, tam se mi víc líbilo... Pán Bůh tak učiní a za měsíc jde kolem pekla a tam vidí Billa jak se vaří v kotli a všude kolem je dým. A Bill se ptá pána Boha: Jak to, že teď se vařím v kotli, když tam jsi mi ukazoval krásnou pláž? A Bůh na to: Víš Bille, to bylo jenom demo...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ZnuGy

Příspěvekod ZnuGy » 12 years ago

Test bandwitchem :

http://www.volny.cz/znugy/test%20udp.jpg

v UDP to da klidne i 740 Mbit tam, 690 Mbit zpět
v TCP mi to dalo maximálně 220 Mbit tam, 140 zpět.

zajmavý je i tento obrázek :

http://www.volny.cz/znugy/overload.jpg

když jednotku nepoužíváte, je slinkovaná 6x 64QUAM, jakmile tam pustíte data, tak se nic nezmění, když je vypnete, tak se začne měnit modulace podle zátěže linky. Zajmavé.

Zkusil jsem jednotku "vohulit" na 33dBm, signál super, spojený to bylo pouze QPSK a nejelo to, master dokonce lehnul a nešel management
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nikde tam nevidim ani 600mbit FD a co ten PL u btestu? silenost
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

ZnuGy píše:Test bandwitchem :

http://www.volny.cz/znugy/test%20udp.jpg

v UDP to da klidne i 740 Mbit tam, 690 Mbit zpět
v TCP mi to dalo maximálně 220 Mbit tam, 140 zpět.

zajmavý je i tento obrázek :

http://www.volny.cz/znugy/overload.jpg

když jednotku nepoužíváte, je slinkovaná 6x 64QUAM, jakmile tam pustíte data, tak se nic nezmění, když je vypnete, tak se začne měnit modulace podle zátěže linky. Zajmavé.

Zkusil jsem jednotku "vohulit" na 33dBm, signál super, spojený to bylo pouze QPSK a nejelo to, master dokonce lehnul a nešel management

Jednoduse narazite na fyzikalni vlastnosti pasma 24GHz. Kdyz to za normalnich podminek "vohulite" prebudite si RX na protistrane, proto to nejede. Cim vyssi modulace, tim vyssi pozadavek na SNR a RX v kompresi to SNR rozhodne nema idealni, coz je kriticke v prvni rade pro tech 64QAM.

A v opacne situaci, jakmile prijde "voda" jste bez signalu i kdyz mate vohuleno. Tzn., ze se to da provozovat jedine v rezimu ATPC = automaticka regulace vykonu, cimz se zaruci, ze spoj si automaticky reguluje vykon TX podle prednastavene hodnoty prijimane urovne, na kterou se to ma regulovat. Nevim jestli neco takoveho to UBNT ma. Pokud ne, je to docela prusvih. Podobne se chovaji zarizeni na pasmu 80GHz. Proste zapomente na navyky z 5-tky, ze se to vsechno vohuli a tak to bude nejlip.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ZnuGy

Příspěvekod ZnuGy » 12 years ago

ATPC to rozhodně nemá. Prostě to jede tak nebo tak ...

http://volny.cz/znugy/Wireless.jpg

hapi : ne, nedostanu z toho FD víc než je na screenu, server jede na 20%, na druhé straně máme MikroTik 1200, taky se nepotí když se testuje ....
0 x

Leeonek

Nojo kluci, není nad testy výrobce v laboratorních podmínkách, když se pak výrobek uvede na trh, přijde dost nepříjemné vystřízlivění :)
Mě osobně by nevadila přenosovka 200Mbit, pokud to bude rozumně chodit řekněme na 0,5-0,8km kde ještě nebude tak markantní rozdíl při dešti, budu spokojený.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hm takze nakonec dalsi smejd ... kurnik, ze ubnt nezustalo u klio-jednotek ... tam to melo nejakou uroven
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Jak klio jednotek ty taky nemaj uroven , naposled registruju nejakou uroven u karet :mrgreen: na ty si nemuzu stezovat :wink:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

ZnuGy píše:ATPC to rozhodně nemá. Prostě to jede tak nebo tak ...

http://volny.cz/znugy/Wireless.jpg

hapi : ne, nedostanu z toho FD víc než je na screenu, server jede na 20%, na druhé straně máme MikroTik 1200, taky se nepotí když se testuje ....

To MIMO v tom radku mam chapat ze je to zas preladena wifina? to snad uz ne?
0 x

Walkeer

ale bavime se porad o testovaci verzi, nikoli o finalni jednotce, ze? Krome toho by me zajimalo, co delal spatne ten clovek na ubtn foru, ktere mu to jelo 700Mb FD na 3.5km.
0 x

Leeonek

Člověk na fóru dělal špatně to, že ten test byl v UDP. To ale není problém z toho dostat jak se můžeš dočíst výše, a znám i jednoho člověka který má také jeden tento spoj, a výsledek v UDP je stejný.
Znáš toho člověka z fóra, nebo líp, viděl jsi ten test osobně? Pokud ne, tak asi nemá smysl se tu vůbec ohánět nějakým výsledkem...
0 x