❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

routerování nanostation m5 na kamery

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
miracz

routerování nanostation m5 na kamery

Příspěvekod miracz » 13 years ago

Ahoj všem,
prosímo radu, mám WIFI síť viz. obrázek složenou z NANOSTATION LOCO M5, vše funguje jak má, mám je nastaveny na AP+client.
Nevím ale jak nastavit MODEM ADSL ( a asi i některé wifi ) abych mohl z internetu (z venku) sledovat dění na kamerách. Systém s kamerama má "IP 192.168.1.124 a port který potřebuji povolit je dejme tomu 7650. povoleno to mám na modemu ale neprojde to přes 1 AP.

Otázka tedy je:
1) mám na modemu nastavit port 7650 a ip 192.168.1.124 a na prvním AP 192.168.10.20+192.168.1.1 (zároveň router) Port Forwarding: 7650 a ip 192.168.1.124 (což mám ale nefunguje)

2) mám na na modemu nastavit port 7650 a ip 92.168.10.20 a na prvním AP Port Forwarding: 7650 a ip 192.168.1.124

3) uplně jinak

Obrázek

Snad jsem to napsal srozumitelně , nejsem zrovna expert na takové věci
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Na modemu nastavit forward portu na IP 192.168.10.20 a na tom prvním AP/routeru to samý ale na IP 192.168.1.124 tedy varianta 2. Proč to rovnou nevyzkoušíš? :) Když řešení vlastně znáš...
0 x

miracz

Repkins píše:Na modemu nastavit forward portu na IP 192.168.10.20 a na tom prvním AP/routeru to samý ale na IP 192.168.1.124 tedy varianta 2. Proč to rovnou nevyzkoušíš? :) Když řešení vlastně znáš...

Dikes
no nerad bych to nějak rozhasil tak se ptám, vyzkouším teda tu druhou variantu.
Ještě bych se rád zeptal , mám verzi fiirmware XM.v5.3.3 na všech NS , má cenu updateovat firmware , přinese mě to něco ( rychlost ,více možností nastavení, spolehlilvost ) ?
Slyšel jsem že nejde nahrát nastavení ze starší verze na novou je to pravda?
A spojí se NS s novou verzí XM-v5.5.2.build14175 s NS které bude mít starší verzi.
Je nějaká verze které bych se měl vyhnout?

Díky za rady
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Mezi verzemi není problem, samozřejmě se doporučují všechny verze stejne
Zatím je brzo říct zda nejnovější verze je vyrazně lepší,zatím není tak využita
Nevím jak ve verzi XM,ale obyčenné UBNT to nebyl problém přehrat puvodní FW
Víc Nevím

miracz píše:Ještě bych se rád zeptal , mám verzi fiirmware XM.v5.3.3 na všech NS , má cenu updateovat firmware , přinese mě to něco ( rychlost ,více možností nastavení, spolehlilvost ) ?
Slyšel jsem že nejde nahrát nastavení ze starší verze na novou je to pravda?
A spojí se NS s novou verzí XM-v5.5.2.build14175 s NS které bude mít starší verzi.
Je nějaká verze které bych se měl vyhnout?

www.wiracom.cz

Jirka
0 x

miracz

Tak mě to nejde, problém je podle mě na cestě z 1 AP které routeruje, protože se na kamery nepodívám ani ze sítědo které je toto AP zapojeno (192.168.10.156 jsem měl nastaveno na NB).
když se tomtéž NB připojím např. v síti clienta 192.168.1.13 (na NB nastavena IP 192.168.1.156) tak to jede normálně.
nastavení AP
Obrázek
Obrázek

a klienta
Obrázek
Obrázek
0 x

miracz

nemá se něco nastavit ještě ve "static routes"
0 x

Qemu

Příspěvekod Qemu » 13 years ago

v rezimu AP - Client se neposilaji puvodni MAC adresy, ale mac adresa klienta. V routovaci tabulce je pak videt stejna mac adresa pro vice zarizeni a to je v tomto pripade spatne.
0 x

miracz

Qemu píše:v rezimu AP - Client se neposilaji puvodni MAC adresy, ale mac adresa klienta. V routovaci tabulce je pak videt stejna mac adresa pro vice zarizeni a to je v tomto pripade spatne.

a jak to muzu opravit? nikde jsem nenašel něco podobného, zkoušel jse to i v režimu WDS.
0 x

miracz

Tak už to funguje, musel jsem povolit na AP funkci DMZ pro adresu kamery, a na modemu jsem měl blbě vyplněnou tabulku port forwarting ( ja osel jsem vyplnil i kolonku pro IP adresu kde se vyplnuje IP adresa ze které se na kamery připojuju, a neměl jsem nastaveno aby byly porty propustné obouma směry.

Děkuju za pomoc, vaše odpovědi mě pomohly pochopit jak to funguje( alesponˇ zevrubně :) )
0 x