❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MIMO reálné rychlosti zkušenost s výrobci.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
menicks

MIMO reálné rychlosti zkušenost s výrobci.

Příspěvekod menicks » 13 years ago

Používáte někdo MIMO AP + klienty? Jak to funguje na vesnici a jak ve městě (zarušené nezarušené prostředí)? Jaké rychlosti jsou reálné? Na jaké platformě to provozujete.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Jednoduchšia otázka by bola, kto dnes nepoužíva MIMO? Všetci používame MIMO...až sme z toho mimo. U nas MK aj UBNT :) rýchlosti + - 50% z teoretických
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

RB411AH + R52nM na AP, sektorka UBNT AirMAX MIMO, 16 dBi, 90°, u kliosu SXT a Groove. Funguju s tim jen ve stredne zarusenem mestecku, na sektoru 16 lidi. Kanaly volne. Ke kliosovi protahnu BTestem cca. 50Mbit, vic nemam cim generovat :) Az na ruzne speky ruznych verzi RoS jede vse ok. Podobna situace na temer nezarusene vesnici, stejny HW, 10 lidi na AP, ta sama cisla. Na dalsi male vesnici mam Omnitik ale tam je i s mym vysilanim celkem 4 signaly v eteru v petce, takze to chodi ok. Do vic zarusenych lokalit se to bojim nasadit, jsem rad ze se proboxovavam v "A-cku" na 1 kanale...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

AP rocket M UBNT 19dBit sektor/ vsesmer omni 11dBi..... klienti pokud udrzujes signal do -55-60dBi tak jsi na 35MBit FDX, 60-70MB HDX
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

divizna

Příspěvekod divizna » 13 years ago

S UBNT AP (rocket M5+sektor 120 resp. 90 stupnu) a protistranou UBNT M5 (typicky Nanobridge) se dostanu na 55 Mbit jednim smerem.

V nekterych pripadech jsem uz meril i vic (58-60 Mbit).

S Mikrotikem na 20 MHz MIMO se taky dostanu na 55-60 Mbit.

Vsechny rychlosti realne TCP.
0 x